Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι συμφωνεί με τον Τσερβένκοφσκι για την πρόταση Νίμιτς


Ο Γκρούεφσκι δήλωσε την άρνησή του


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τοποθετήθηκε και αυτός αρνητικά για την τελευταία δέσμη ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μία μέρα μετά τη σχετική τοποθέτηση του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
«Αν ο κ. Τσερβένκοφσκι θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δεν αποτελεί την πλέον κατάλληλη βάση για να φθάσουμε σε οριστική λύση, εγώ συμφωνώ και επαυξάνω», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι, το απόγευμα, στην πόλη Πρίλεπ, αναφορικά με την ανακοίνωση από το Γραφείο του προέδρου κ. Τσερβένκοφσκι επί της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς.
Χθες, ο κ. Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις είναι ότι αν δεν επέλθουν σημαντικές τροποποιήσεις, η νέα δέσμη ιδεών του κ. Νίμιτς, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει βάση περαιτέρω διαπραγμάτευσης και οριστικής υπέρβασης της εκκρεμότητας της ονομασίας.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ με στόχο τη διαμόρφωση κοινής θέσης επί της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς.
Κατόπιν αιτήματος του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» του Τίτο Πέτκοφσι, το οποίο υποστήριξαν και όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στις 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Βουλή της ΠΓΔΜ προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ζήτημα της ονομασίας.
Σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη χώρα του, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι η απόφαση αυτή έστω και αν δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα σε μερίδα πολιτών, κάτι το οποίο κατανοεί, είναι, προς το κρατικό συμφέρον και για το λόγο αυτό έγινε αυτή η κίνηση. Συμπλήρωσε ότι δεν αναμένει κλιμάκωση στις σχέσεις Σερβίας-ΠΓΔΜ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]