Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιμένει η Ουάσιγκτον για «μακεδονική μειονότητα»


Θέτουν ζητήματα "μειονοτήτων"


Ένα ακόμη «κτύπημα», αυτή τη φορά από την Ουάσιγκτον, επεφύλασσε για τη χώρα μας η Διάσκεψη του ΟΑΣΕ για την «Ανθρώπινη Διάσταση» που διεξάγεται στη Βαρσοβία και αποκαλύπτει την εμμονή των ΗΠΑ στο να ανακαλύψουν και να προβάλλουν μειονοτικά ζητήματα στη χώρα μας.
Ο δεύτερος στην ιεραρχία της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη, πρέσβης Κλίφορντ Μποντ, στην παρέμβασή του για τις μειονότητες θεώρησε αναγκαίο να συμπεριλάβει και την Ελλάδα στις χώρες που χρήζει αναφοράς η κατάσταση μειονοτικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Μποντ είχε προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια όταν μιλώντας και πάλι στον ΟΑΣΕ (11/10/2006 HDIM/OSCE ) είχε εκφράσει ανησυχία για τη «μεταχείριση των ατόμων που ανήκουν στις εθνικές αλβανικές, μακεδονικές και τουρκικές μειονοτικές ομάδες στην Ελλάδα».
«Παρέλαση»
Στην παρέμβαση του κ. Μποντ στη Διάσκεψη, όπου έχουν ήδη παρελάσει οι εκπρόσωποι ομάδων όπως αυτής του Π. Βοσκόπουλου (και του «Ουράνιου Τόξου») και της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης» απέφυγε μεν να κατονομάσει τις μειονότητες που ανακάλυψε στην Ελλάδα αλλά θέτει και πάλι μειονοτικό ζήτημα συνδέοντάς το μάλιστα με την ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ από τη χώρα μας την 1η Ιανουαρίου 2009.
«Οι ΗΠΑ προσβλέπουν να συνεργασθούν με την Ελλάδα, καθώς προετοιμάζεται να ηγηθεί του οργανισμού το 2009. Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις κοινές αξίες, που περιλαμβάνουν μια περισσότερο ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εθνικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα σε συμφωνία με τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ.
Αυτές εμπεριέχουν τη δυνατότητα των ατόμων να καθορίζουν (σ.σ. επιλέγουν) την εθνικότητά (nationality) τους, χωρίς μειονέκτημα».
Το γεγονός ότι εκτός από την Ελλάδα ο κ. Μποντ ασχολήθηκε στην ομιλία - παρέμβασή του μόνο με την κατάσταση ρωσόφωνων μειονοτήτων, την Τουρκία, το Κόσοβο και τη Σερβία από ολόκληρο το γεωγραφικό φάσμα που καλύπτει ο ΟΑΣΕ, είναι ενδεικτικό της πίεσης την οποία η Ουάσιγκτον επιμένει να ασκεί στη χώρα μας με αιχμή τα υποτιθέμενα μειονοτικά ζητήματα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]