Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμη η Ελλάδα για το νέο βέτο του Δεκμεβρίου στα Σκόπια

Μετά από την απόρριψη του Σχεδίου Νίμιτς από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός της χώρας Ν. Γκρουέφσκι τοποθετήθηκε αρνητικά για την τελευταία δέσμη ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ.
«Αν ο κ. Τσερβένκοφσκι θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δεν αποτελεί την πλέον κατάλληλη βάση για να φθάσουμε σε οριστική λύση, εγώ συμφωνώ και επαυξάνω», δήλωσε σχετικά.

Έτσι θεωρείται βέβαιο πλέον πως ο Μάθιου Νίμιτς δεν θα συνεχίσει τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για την ονομασία, τουλάχιστον μέχρι τις αμερικανικές εκλογές στις αρχές Νοεμβρίου. Η ΠΓΔΜ που υπέκυψε στις εσωτερικές (αλβανική μειονότητα) και εξωτερικές πιέσεις (ΗΠΑ) για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου παραμένει εκτός των ευρωατλαντικών δομών. Η Αθήνα, πιστή στη πολιτική «μη λύση = μη πρόσκληση», θα προσπαθήσει να κάμψει την αδιαλλαξία της γείτονος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο.
Για την ιστορία, η σκοπιανή κυβέρνηση πριν το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ είχε "απειλήσει" μεταξύ άλλων με:
- επαναφορά της σημαίας με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας,
- καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας,
- προσφυγή στη ΓΣ του ΟΗΕ για αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος και προώθηση των ζητημάτων της δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα
- ενίσχυση των σχέσεων με το ψευδοκράτος και
- μετονομασία κτιρίων και δρόμων στην ΠΓΔΜ με ονόματα της αρχαίας Μακεδονίας.
Μετά το νέο -σίγουρο- βέτο το6υ Δεκεμβρίου η Ελλάδα αναμένει τις νέες απειλές από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]