Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια αναγνώρισαν το Κόσοβο!!!


Αναμένονται εξελίξεις από τη Σερβία


Δρομολογείται η άρση της αναγνώρισης

Απελάθηκε και ο Σκοπιανός πρεσβευτής;

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης τελείωσε η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, όπου έγινε ψηφοφορία για την αναγνώριση του Κοσόβου.
Το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ήταν, με ψήφους 85 υπέρ, 16 κατά και 19 λευκά, να αναγνωριστεί η ανεξάρτητη «Δημοκρατία του Κοσόβου», αμέσως μετά την αναγνώριση που έκανε το Μαυροβούνιο.

Άμεσα, η Σερβία απάντησε στην προκλητική απόφαση-στάση του Μαυροβουνίου, ζητώντας από τον πρεσβευτή του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι να εγκαταλείψει τη χώρα, μετά από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, στην οποία προχώρησε η Ποτγκόριτσα, ανακοινώθηκε από τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Τανγιούγκ.
Στην κίνηση αυτή, όπως ανακοινώθηκε, η σερβική κυβέρνηση προέβη εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης του Μίλο Τζουκάνοβιτς να αναγνωρίσει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. Η Σερβία για πρώτη φορά αντιδρά με απέλαση πρέσβη εναντίον χώρας που αναγνώρισε το Κόσοβο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γιέρεμιτς, δήλωσε ότι «η αντίδραση αυτή είναι σκληρότερη σε σχέση με προηγούμενες αντιδράσεις διότι οι γειτονικές χώρες ευθύνονται σε μεγαλύτερο βαθμό για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και έπρεπε να επιδείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία για τη στάση της Σερβίας».Η απάντηση απέναντι στα Σκόπια αναμένεται αύριο, νωρίς το πρωί, με πιο πιθανό πρώτο αντίμετρο την άμεση ανάκληση της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία.
Μετά από αυτή την τελευταία πρόκληση εις βάρος της Σερβίας, αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή που θα επηρεάσουν σοβαρά τα πολιτικά δρώμενα στα ασθενέστερα κράτη (π.χ. Σκόπια).
Η αποκάλυψη έγινε από το γνωστό και απολύτως έγκυρο TaXalia.
Από την πλευρά της η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να φέρει περισσότερο κοντά της την Σερβία, δημιουργώντας έτσι μία «μέγγενη» απέναντι στον αδιάλλακτο Γκρούεφσκι, αναγκάζοντάς τον σε μία άτακτη υποχώρηση σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις σημερινές θέσεις της ακραίας εθνικιστικής του πολιτικής εναντίον της Ελλάδας. Και αυτό οφείλει να το κάνει άμεσα πράξη το ΥΠΕΞ Ελλάδας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]