Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βούλγαρος ιστορικός εκμηδενίζει την ιστορική ύπαρξη των Σκοπιανών Μακεδόνων - Προκαλεί, δίνοντας 1.000.000 € σε όποιον αποδείξει το αντίθετο


Με δύο βιβλία "φωτιά"

προκαλεί τους Σκοπιανούς

Αδικαιολόγητο το Ελληνικό ΥΠΕΞ

που δεν διαθέτει ομάδα ιστορικών



Ο διασημότερος Βούλγαρος ιστορικός Bozhidar Dimitrov δίνει αμοιβή ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000 €), σε όποιον προσκομίσει ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ πως στην Μακεδονία ζούσαν "Μακεδόνες" (απευθυνόμενος αποκλειστικά στους Σκοπιανούς), από τον 7ο μέχρι τον 14ο αιώνα μ.Χ. (εννοώντας πως στην συγκεκριμένη περιοχή ζούσαν αποκλειστικά Έλληνες και Βούλγαροι, δηλαδή δεν υπήρχε ΚΑΘΟΛΟΥ "μακεδονική εθνότητα") και αποκλείοντας ουσιαστικά την ύπαρξη των Σκοπιανών πριν και από τον 7ο αιώνα μ.Χ.
http://www.maknews.com/forum/archive/provocations-of-the-bulgarian-historian-bozhidar-dimitrov-t5458.html
Βέβαια, δεν προκαλεί ο κ. Dimitrov χωρίς να στηρίζεται κάπου. Και ως ιστορικός, διακεκριμένος, στοιχειοθετεί και μπορεί πολύ εύκολα να αποδείξει την πλήρη απουσία των "Μακεδόνων" (Σκοπιανών) ως έθνος. Εξάλλου, τις αποδείξεις του ο κ. Dimitrov τις καταθέτει σε δύο βιβλία του, όπου κυριολεκτικά "εξαφανίζει" κάθε επιχείρημα (ανιστόρητο) των Σκοπιανών.

Ίσως όμως θα έπρεπε να προκαλέσει ακόμη περισσότερο, βάζοντας στοίχημα απέναντι στην κυβέρνηση του αλαζόνα Γκρούεφσκι και να ζητήσει να του καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό (1.000.000 €) σε περίπτωση που η κυβέρνηση των Σκοπίων αδυνατεί να "γκρεμίσει" τα ιστορικά επιχειρήματά του...

Επίθεση εναντίον και της Ελλάδας
Ο Βούλγαρος ιστορικός επιτίθεται ταυτόχρονα και στην Ελλάδα και ουσιαστικά διεκδικεί την Μακεδονία (ολόκληρη) για την Βουλγαρία!!! Φυσικά, καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ιστορικού να εκπληρώσει το όνειρο των Βούλγαρων, που ήταν πάντοτε η κατάληψη των Ελληνικών εδαφών της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης, προκειμένου να αποκτήσει η Βουλγαρία μία διέξοδο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Η σκοπιμότητα, που χρησιμοποιεί εναντίον της χώρας μας, προκαλεί και τον προκαλούμε να μας αναφέρει πως η Βουλγαρία "πάτησε πόδι" σε αυτά τα Ελληνικά εδάφη, πως συμπεριφέρθηκε στον πληθυσμό και ποιές είναι οι μνήμες των τοπικών πληθυσμών που γνώρισαν την Βουλγαρική κατοχή... Επιθυμεί κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι... Ας ασχοληθεί λοιπόν με τα ιστορικά κείμενα και δεδομένα προς την περιοχή της Vardarska και ας σταματήσει να κοιτάζει νότια κρυφογελώντας... Να γιατί, αγαπητή κυρία Μπακογιάννη χρειάζεται η επιτροπή ιστορικών επιστημόνων, της οποίας η συνεισφορά θα ήταν τεράστια... Αλλά...
Γιατί αδρανεί το Ελληνικό ΥΠΕΞ;
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την προσπάθεια, του "θιάσου του παραλόγου", να αποδείξει ιστορικά την ύπαρξή του στην συγκεκριμένη περιοχή. Όμως, απορίας άξιο είναι γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ιστορικός δεν προέβει σε κάποια παρόμοια κίνηση έτσι ώστε να αναγκάσει τους Σκοπιανούς "ιστορικούς" (ανιστόρητους) και τους συνεργάτες τους να τρέξουν να κρυφτούν!!! Αλήθεια, γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δεν δημιουργεί μία επιστημονική ομάδα η οποία θα εργάζεται έτσι ώστε να αντικρούει τις αναλήθειες και τις ιστορικές στρεβλώσεις στις οποίες προβαίνουν συχνά-πυκνά τα Σκόπια; Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων, που θα κλείνει το δρόμο του βιασμού της ιστορίας από τους "ειδικούς" της ΠΓΔΜ και όχι μόνο από αυτούς... Γιατί δεν έχει γίνει αυτό κα Μπακογιάννη;
Το αμετάφραστο κείμενο Dimitrov
Kavadartsi. The Bulgarian historian Bozhidar Dimitrov presented two books in Kavadarci, Macedonia, Utrinski Vesnik reports. The article is entitled 'Provocations of the Bulgarian historian Bozhidar Dimitrov'.
'I will grant a Million to the person, who can bring a document, which proves that Macedonians have lived here from 7th till 14th century', Dimitrov said during the presentation of his books. This, the daily continues' made the people, who attended the presentation ask the Macedonian Academy for Science and Art why did it remain silent about the Tikves uprising, which according to Dimitrov, has been organized by the Internal Maceodnian-Odrin Revolutionary Organization and by Todor Aleksandrov.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Nice blog.
    Bravo.

    Beautiful pictures.

    Please visit:

    http://bali-universe.blogspot.com

    Keep blogging.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνε ο Βούλγαρος αυτός δεν έχει καμμία διαφορά με τους Σκοπιανούς σε ότι αφορά τον ιστορικό ρεβανσισμό.

    Την Μακεδονία την απαοκαλεί "Ιερή Βουλγαρική Γη"

    Υποστηρίζει ότι ο Χαν Κοβράτ μαζί με συνταξιδιώτες από την Περσία εγκαταστάθηκε στην Βορειοδυτική ΠΓΔΜ τον 7ο αιώνα , οι οποίοι είναι απευθείας απόγονοι από τους μικτούς Περσο-μακεδονικούς γάμους που έγιναν επί Αλεξάνδρου και μετά, και οι οποίοι είναι οι λεγόμενοι Πρώτο-Βούλγαροι.!!!

    Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία η διαμόρφωση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την γέννεση των Βουλγάρων, υπήρχε μεταξύ τους "Μακεδονική" εθνική και πολιτιστική συνείδηση μιας και τα μετέφεραν από τους προγόνους τους αρχαίους Μακεδόνες.

    Ο Βούλγαρος συγγραφέας, ιστορικός και Δντής του Εθνικού Μουσείου της Σόφιας καταλήγει τελικά ότι οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, έχουν κάθε ηθικό δικαιώμα να φέρουν το όνομα Μακεδόνας και εθνικά δικαιούνται μετά από Βούλγαροι να ονομάζονται Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ μου Ακρίτα, όταν έχεις εχθρούς τους αντιμετωπίζεις έναν-έναν. Εάν σου δίνεται η δυνατότητα, τότε τους βάζεις να σκοτωθούν μεταξύ τους και έπειτα "ξεμπερδεύεις" με αυτόν που απέμεινε. Οικονομία δυνάμεων και τακτική... Αυτά χρειαζόμαστε... Εκμετάλλευση και μέγιστη απόδοση... τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]