Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To NATO αδειάζει τα Σκόπια

Δυσαρεστημένο το ΝΑΤΟ από τα Σκόπια

Τη δυσαρέσκεια του Γιαπ Ντε Χουπ Σέφερ εξέφρασε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες o εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Απατουράι, σε σχέση με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων MIA της ΠΓΔΜ, το οποίο εμφάνιζε το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ διατεθειμένο να φέρει προς συζήτηση στη Συμμαχία το ζήτημα των «επεισοδίων», τα οποία η ΠΓΔΜ με διάβημά της υποστηρίζει ότι συνέβησαν στην περιοχή της Φλώρινας.
Τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα αυτό είναι απολύτως αναληθή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας.
Σύμφωνα με τον κ. Απατουράι, ο γγ του ΝΑΤΟ ουδέποτε εξέφρασε ανάλογες απόψεις στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
«Χωρίς βάση» χαρακτήρισε επίσης αναφορά του πρακτορείου της ΠΓΔΜ, η οποία έφερε τον Γιαπ Ντε Χουπ Σέφερ να αναφέρεται με εξαιρετικά θετικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Συνεχίζεται η αδιαλλαξία
Συνεχίζεται η αδιάλλακτη στάση των Σκοπίων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ερωτηθείς για το ποιες αναμένεται οι ενέργειες της ΠΓΔΜ σχετικά με τις συνομιλίες για το όνομα, δήλωσε πως «η "Μακεδονία" δεν τόλμησε ποτέ να επιβάλει ένα όνομα στην Ελλάδα, έτσι ούτε η Ελλάδα έχει δικαίωμα να μας υπαγορεύσει την επιλογή του εθνικού μας ονόματος».
Και προσέθεσε πως «η αρχή της εθνικής αυτοδιάθεσης και η επιλογή του δικού μας ονόματος αποτελεί μια ευρωπαϊκή αρχή και η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα την προστατεύσει», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ήμαστε έτοιμοι για συμβιβασμό, αλλά δεν θα υποστούμε προσταγές και ταπείνωση».
Για καλλιέργεια εθνικιστικής υστερίας κατηγόρησε, νωρίτερα την Τετάρτη, τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος. Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις Γκρούεφσκι, σημείωσε ότι «εκτρέφει το αβγό του φιδιού στην καρδιά των Βαλκανίων και κατά συνέπεια ακολουθεί την ασφαλέστερη οδό προς την απομόνωση της χώρας του από τους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς».







Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]