Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόστιμα σε δημοσιογράφους της Χουριέτ


Η Δημοκρατία στην Τουρκία!


Πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν τρεις δημοσιογράφοι της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ που καταδικάστηκαν την Πέμπτη για «προπαγάνδα υπέρ μίας τρομοκρατικής οργάνωσης», όταν είχαν δημοσιεύσει πριν από τέσσερα χρόνια μία συνέντευξη με κούρδους αυτονομιστές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Στον Σεμπατί Καρακούρτ, που πήρε την συνέντευξη σε ένα στρατόπεδο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK) στο βόρειο Ιράκ, επιβλήθηκε πρόστιμο αντίστοιχο με 22.000 ευρώ και το ίδιο στον Χασάν Κιλίτς. Σε ένα τρίτο δημοσιογράφο της ίδιας εφημερίδας που έχει μεγάλη κυκλοφορία, τον Νετζντέτ Τατλιτσάν, επιβλήθηκε πρόστιμο αντίστοιχο με περίπου 11.000 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δημοσιογράφοι ήταν ένοχοι «προπαγάνδας υπέρ μίας τρομοκρατικής οργάνωσης», παραβιάζοντας τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Η συνέντευξη είχε δημοσιευθεί τον Οκτώβριο του 2004.
Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία,τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]