Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προβλέπει παρακμή της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ


Μάλλον έχουν αργήσει...

η παρακμή τους άρχισε...



Σταδιακή παρακμή της κυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στις επόμενες δεκαετίες προβλέπει έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, μέσα σε έναν κόσμο εντελώς μεταλλαγμένο εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, αποσταθεροποιημένο από τις περιφερειακές εξεγέρσεις εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων, νερού και ενέργειας και χτυπημένο αποφασιστικά από τις βίαιες κλιματικές αλλαγές.
Η έκθεση, στοιχεία της οποίας παρουσίασε σε ομιλία του ο Thomas Fingar, επιτελής της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι η υπεροχή των ΗΠΑ, που βασίζεται στη στρατιωτική τους ισχύ, δεν θα έχει αξία στον όλο και περισσότερο ανταγωνιστικό κόσμο του μέλλοντος, αφού «κανείς δεν θα μας επιτίθεται με συμβατικές δυνάμεις». Τις επισημάνσεις του έκανε ο Thomas Fingar την περασμένη εβδομάδα, βασιζόμενος στη σχεδόν ολοκληρωμένη έκθεση με τίτλο «Παγκόσμιες Τάσεις 2025», που κάνει μια εκτίμηση για το πώς οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να επηρεάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στα επόμενα 15 με 17 χρόνια. Μιλώντας σε σύνοδο αξιωματούχων του τομέα των μυστικών υπηρεσιών στο Ορλάντο, επιχείρησε μια παρουσίαση σημαντικών στοιχείων που θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα μέσω της έκθεσης αυτής στον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, στις αρχές της ερχόμενης χρονιάς. Στην πραγματικότητα, οι προβλέψεις που αναλύονται σκιαγραφούν μια πιο σκοτεινή εικόνα από εκείνη που απέδιδε η προηγούμενη ανάλογη έκθεση του 2004, η οποία εστίαζε μεν στις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, αλλά ήταν λιγότερο απαισιόδοξη όσον αφορά το εκτόπισμά τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σίγουρα σε ενδιαφέρει:

    http://www.conspiracy-channel.gr/videos/118/O George Green αναγέλλει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]