Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θερίζουν αυτό που έσπειραν οι Γεωργιανοί


Αποχωρούν

οι γεωργιανές δυνάμεις;


Την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων της Γεωργίας από την αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας ανακοίνωσε το Τμπιλίσι. Διαψεύδουν οι ρωσικές δυνάμεις

Την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων της Γεωργίας από την αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας ανακοίνωσε το Τμπιλίσι. Μία μεγάλη φάλαγγα από γεωργιανά στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρουν στρατιώτες και ρυμουλκούν βαρέα όπλα πυροβολικού αποσύρθηκε σήμερα από την Νότια Οσετία, ανέφερε ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερ.


Αποχωρούν οι γεωργιανές δυνάμεις;

"Αποσύρθηκαν εντελώς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σότα Οτιασβίλι.

Ωστόσο οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις με ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι οι γεωργιανές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν στην αποσχισθείσα περιοχή παρά την ανακοίνωση του Τμπιλίσι ότι αποσύρθηκαν.

"Οι ειρηνευτικές δυνάμεις διαπιστώνουν την παρουσία γεωργιανών χερσαίων δυνάμεων, πυροβολικού και θωρακισμένων οχημάτων", ανέφερε το πρακτορείο Ιντερφαξ επικαλούμενο τον Βλαντίμιρ Ιβάνοφ,συνεργάτη του διοικητή της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Τσκινβάλι.

"Η Γεωργία δεν απέσυρε τις δυμάμεις της από την Νότια Οσετία",ανέφερε.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών, Τσότα Ουτιασβίλι, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός ελέγχει την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας.

"Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Τσκινβάλι", δήλωσε.

Στο μεταξύ, σχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Γεωργίας και ανώτερος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Τμπιλίσι προκαλώντας ζημιές στον διάδρομο προσγειώσεων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι βομβαρδισμοί φαραγγιών στο Κοντόρι, της μοναδικής περιοχής της αποσχισθείσας δημοκρατίας της Αμπχαζίας που ελέγχεται από την Γεωργία.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες διπλωματικές πληροφορίες η Ρωσία έχει απειλήσει να αποκλείσει τις ακτές της Γεωργίας με το στόλο της στην Μαύρη Θάλασσα και να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τους αεροπορικούς της βομβαρδισμούς εάν η κυβέρνηση Σακασβίλι δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Νότια Οσετία.

Ρωσικά πολεμικά πλοία τα οποία έφθασαν σήμερα στις ακτές της Γεωργίας στη Μαύρη Θάλασσα έχουν εντολή να εμποδίσουν να φθάσουν όπλα στο κράτος του Καυκάσου αναφέρουν πηγές του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Γεωργιανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η Ρωσία μετακίνησε 6.000 στρατιώτες εντός του εδάφους της και άλλους 4.000 από θαλάσσης κι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επίθεση εναντίον των δυνάμεων της χώρας.

"Η Γεωργία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή", είπε ο Ουτιασβίλι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]