Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι υπάρχει λόγω της παράτασης του Σκοπιανού



Απέρριψαν την πρόταση Νίμιτς

χωρίς να του το ανακοινώσουν!


Επαναφέρουν την διπλή ονομασία
τορπιλίζοντας και πάλι
την διαδικασία των συζητήσεων

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι απέρριψε την πρόταση Νίμιτς για διεθνή ονομασία, επανέφερε την πρόταση διπλής ονομασίας και έκανε την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα «υπάρχει σκάνδαλο κάθε δύο εβδομάδες»

Να εκβιάσει την ανατροπή προτάσεων του κ. Νίμιτς οι οποίες προσεγγίζουν έστω και στοιχειωδώς τις ελληνικές θέσεις επιχειρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι, προβάλλοντας τις παλιές απαράδεκτες θέσεις για διπλή ονομασία και οδηγώντας σε αδιέξοδο τη διαδικασία.

Ο κ. Γκρούεφσκι αποκάλυψε ότι ο ίδιος απέρριψε την ιδέα του κ. Νίμιτς για νέα ονομασία που θα ισχύει διεθνώς και λίγο-πολύ κατηγόρησε την Ελλάδα, γιατί επιμένει στη λύση της ύπαρξης ενός ονόματος διεθνώς και χρήσης του συνταγματικού ονόματος στο εσωτερικό.

Ο κ. Γκρούεφσκι μάλιστα επανήλθε στη γνωστή θέση περί διπλής ονομασίας, η οποία δεν θεωρείται καν αφετηρία διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα:

«Μια από τις ιδέες του κ. Νίμιτς είναι η χρήση ενός ονόματος παντού διεθνώς. Αυτό για εμάς δεν είναι αποδεκτό και εκεί σταματήσαμε. Ανακοίνωσα στον κ. Νίμιτς ότι πρέπει να προσπαθήσει να πείσει την άλλη πλευρά για κάτι το οποίο από μονο του αποτελεί συμβιβασμό και αυτό είναι η διπλή ονομασία. Δηλαδή ένα όνομα, το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», για όλο τον κόσμο και εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης μονο για τις σχέσεις με την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρούεφσκι.

«Εκτιμήσεις»
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει... εκτιμήσεις και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι η χώρα μας επικεντρώνεται στο ζήτημα της ονομασίας γιατί «έχουμε κάθε δυο εβδομάδες ένα σκάνδαλο...».

Επιβεβαιώνοντας την πλήρη σκλήρυνση της σκοπιανής διαπραγματευτικής θέσης, η καλά ενημερωμένη εφημερίδα «Ντνέβνικ» αποκάλυψε ότι η σκοπιανή πλευρά διαμήνυσε στον κ. Νίμιτς πως το εύρος εφαρμογής της ονομασίας θα είναι όσο το δυνατό περισσότερο συρρικνωμένο, χωρίς σύσταση σε τρίτες χώρες για αναγνώριση με το νέο όνομα (σ.ς σε μια μορφή διπλής ονομασίας), ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η έννοια του «μακεδονικού» έθνους και της «μακεδονικής» γλώσσας και ότι δεν συμφωνεί με λύση που θα οδηγήσει σε τροποποιήσεις του συντάγματός της.

Η σκοπιανή πλευρά έτσι, στην πρόταση των οκτώ παραλλαγών του «Βόρεια» και «Ανω Μακεδονία», μερικές εκ των οποίων ανταποκρίνονται στην ελληνική θέση για γεωγραφικό προσδιορισμό, επιχειρεί να αποσπάσει ανταλλάγματα που ανατρέπουν την ουσία της λύσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]