Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εγγυήσεις για εθνική ταυτότητα ζητεί η ΠΓΔΜ

Απαιτούν να προσθέσουν

νέα θέματα στον διάλογο!!!

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις ολόκληρες ώρες ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει η συνάντηση του ειδικού μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς με τον διαπραγματευτή των Σκοπίων, πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον κ. Μάθιου Πρότουγκερ, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι. Η συνάντηση άρχισε αργά το απόγευμα ώρα Ελλάδας χθες και, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τη γραμματεία του ΟΗΕ, δεν επρόκειτο να γίνει καμιά δήλωση αμέσως μετά. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ επρόκειτο να απαντήσουν σημείο προς σημείο στο πακέτο ιδεών που παρουσίασε ο ειδικός μεσολαβητής στις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του σε Αθήνα και Σκόπια.
Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι η σκοπιανή αντιπροσωπεία μετέβη στη Νέα Υόρκη με οδηγίες να επιμείνει στην απαίτηση από τον κ. Νίμιτς να συμπεριλάβει εγγυήσεις για την εθνική ταυτότητα στο κείμενο της νέας πρότασης που θα καταθέσει. Ο Ελληνας διαπραγματευτής, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, αναχωρεί αύριο για Νέα Υόρκη, προκειμένου να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον κ. Νίμιτς.
Μιλόσοσκι: Μία από τα ίδια στις προκλήσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, συνεχίζει τις προκλητικές και αδιάλλακτες δηλώσεις του, καθώς, μιλώντας εκ νέου για το θέμα της ονομασίας, ανέφερε ότι «τα προβλήματα δεν προκλήθηκαν ούτε από τη Μακεδονία, ούτε από αυτή την κυβέρνηση. Αρχισαν από τη στιγμή που η Ελλάδα τόλμησε να αρνηθεί το εθνικό μας δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας συνταγματικό όνομα και να απολαμβάνουμε των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν όλες οι αναπτυγμένες χώρες της Ε.Ε.». Αναφερόμενος δε στην ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του, ανέφερε ότι το ελληνικό βέτο είναι ο λόγος που η ΠΓΔΜ δεν έλαβε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κατηγόρησε την Ελλάδα για κατάχρηση της ιδιότητάς της ως μέλος του οργανισμού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πολιτική του βέτο δεν μπορεί να υπερισχύσει αυτής της ενσωμάτωσης και ότι είναι θέμα χρόνου να λάβει η ΠΓΔΜ πρόσκληση.
Η γελοιότητα των Σκοπιανών
Την ίδια στιγμή, στα Σκόπια ζουν στιγμές ιστορικού μεγαλείου, καθώς υποδέχονται τον Πακιστανό πρίγκιπα Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Χαν, ο οποίος αναφέρεται ως αρχηγός φυλής που ζει στους πρόποδες των Ιμαλαΐων και τα μέλη της αυτοπροσδιορίζονται ως γνήσιοι απόγονοι του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]