Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Αποχή του αλβανικού κόμματος του Θάτσι από τη Βουλή

Απογοήτευση στους Αλβανούς

Το μέχρι πρότινος συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι αποφάσισε σήμερα να απέχει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, «όσο αυτή δεν ασχολείται με ζητήματα που αφορούν τη θέση της αλβανικής εθνικής κοινότητας στη χώρα».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το DPA θα επιστρέψει στη Βουλή, όταν αυτή εξετάσει ζητήματα που αφορούν τη θεσμοθέτηση της αλβανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην ΠΓΔΜ, τη χρησιμοποίηση του αλβανικού εθνικού συμβόλου, την αποκατάσταση των πρώην αγωνιστών του UCK και την αναγνώριση του Κοσόβου από τα Σκόπια.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και αρχηγός του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι έχει συμφωνήσει με τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος DUI, Aλί Αχμέτι για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το κόμμα του Αλί Αχμέτι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές εξέλεξε 18 βουλευτές, έναντι 11 που εξέλεξε το κόμμα του Μέντουχ Θάτσι.
Ο κ. Γκρούεφσκι το αργότερο μέχρι το Σάββατο, θα αποστείλει στη Βουλή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμά της.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα Σκόπια, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αλβανικό κόμμα αποφασίζει να απέχει για ένα διάστημα από την Βουλή. Αυτό γίνεται συνήθως με όποιο αλβανικό κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, το οποίο επικαλείται συνήθως ως αιτιολογία για να απέχει από την Βουλή, τον ισχυρισμό ότι η εκάστοτε κυβέρνηση δεν εργάζεται για την προώθηση των δικαιωμάτων των Αλβανών, οι οποίοι αποτελούν το 25% του πληθυσμού στην ΠΓΔΜ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]