Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τη σύλληψη Κάρατζιτς χαιρέτισε η Κοντολίζα Ράϊς


Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράϊς χαιρέτισε σήμερα Πέμπτη τη σύλληψη του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάραζιτς κι εξέφρασε την ελπίδα ο επικεφαλής του στρατού του, Ράτκο Μλάντιτς, να συλληφθεί επίσης σύντομα.

«Είναι ένα καταπληκτικό βήμα εμπρός για τη Σερβία και την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα», δήλωσε η Ράϊς μιλώντας σε δημοσιογράφους που συνταξιδεύουν μαζί της στην περιοδεία της στην Ασία. «Ελπίζω ότι θα δώσει μια ευκαιρία να επουλωθούν πληγές», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι τα Βαλκάνια προσπαθούν να ξεπεράσουν μια μακρά περίοδο «ακραίου σκότους» και ότι η σύλληψη ενός από τους πλέον καταζητούμενους υπόπτους για εγκλήματα πολέμου στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας αποτελεί «ένα ακόμη βήμα για το τέλος εκείνου του εφιάλτη».

«Οι Σέρβοι κάνουν ένα βήμα προς το να κλείσουν ένα άσχημο κεφάλαιο του παρελθόντος τους και απλά ελπίζω να είναι ο Μλάντιτς ο επόμενος», συνέχισε.

Οι Κάραζιτς και Μλάντιτς διώκονται για γενοκτονία για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, όταν περίπου 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι φονεύτηκαν και θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους.

Η Ράϊς χαρακτήρισε τη σύλληψη Κάραζιτς ένδειξη «τρομερής βούλησης» από μέρους της Σερβικής κυβέρνησης κι εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να προσεγγίσουν το Βελιγράδι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]