Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οροθέτηση των συνόρων μεταξύ ΠΓΔΜ και Κοσόβου

Στην τοποθεσία Σερούπα του Όρους Σαρ (σημείο κοινών συνόρων ΠΓΔΜ, Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας) και σε υψόμετρο 2.100 μέτρων ξεκίνησε επισήμως χθες, ο καθορισμός των συνόρων μεταξύ ΠΓΔΜ και Κοσόβου.
Στην τελετή έναρξης της διαδικασίας παρέστησαν εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ, της Αλβανίας, του Κοσόβου και αξιωματούχοι της διεθνούς κοινότητας.
Η οροθέτηση των συνόρων γίνεται στη βάση της συμφωνίας περί καθορισμού κρατικών συνόρων της 23ης Φεβρουαρίου 2001, η οποία υπεγράφη με την πρώην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και του σχεδίου Αχτισάαρι.
Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Σέρβων στην ΠΓΔΜ Θβάν Στοϊλίκοβιτς δήλωσε ότι το σχέδιο Αχτισάαρι, το οποίο επικαλείται η ΠΓΔΜ και τμήμα της διεθνούς κοινότητας ως βάση για τον καθορισμό των συνόρων, δεν έχει καμία ισχύ σε διεθνές επίπεδο και γι αυτό η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να προβεί σε καθορισμό των βόρειων συνόρων της με το Κόσοβο, χωρίς να εμπλακεί στην όλη διαδικασία και η Σερβία.
Το έργο θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με εντατικούς ρυθμούς.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]