Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι blogers αντέδρασαν μέσω της απουσίας τους;


Νέα μορφή παθητικής

αντίδρασης (σ)τα blogs;



Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα σε πολλές αναρτήσεις για την αποτυχία της (πολυδιαφημιζόμενης είναι γεγονός) συγκέντρωση των blogers στο Σύνταγμα, προκειμένου να συνταχθούν και να διαμαρτυρηθούν με τον γνωστό συμβατικό τρόπο (καθ’ ολοκληρίαν παρουσία σωματική) στο νόμο που επίκειται για την φίμωση των blogs, δηλαδή την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και κριτικής, ενάντια σε εκείνους που προγραμματίζουν την εξαφάνιση κάθε δημοκρατικού στοιχείου από το πολίτευμά μας (επικαλούμενοι λόγους που μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν).

Απέτυχε λοιπόν η προαναγγελθείσα συγκέντρωση!!!

Το θέμα όμως είναι το γιατί απέτυχε…

Για ποιόν λόγο (ή λόγους) δεν προσήλθαν όλοι οι blogers (εξ Αθηνών) στο Σύνταγμα;

Τι τους έκανε να «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια» και να απουσιάσουν από την συγκέντρωση που θα έδινε «σάρκα και οστά» στον αγώνα κατά του νόμου που θέλει να φιμώσει τα blogs και βρίσκεται ήδη «προ των πυλών»;

Πολλοί ίσως να επικαλεστούν πως «πιάσανε τις γωνίες» θέλοντας να δούνε τι θα συμβεί, χωρίς να δώσουν το στίγμα τους, χωρίς να εμφανίσουν το πρόσωπό τους, προκειμένου να μην καταγραφούν από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές των ανδρών ασφαλείας (που επίσης είχανε πιάσει τις γωνίες).

Σωστή η δικαιολογία, αν και παραμένει δικαιολογία, αλλά επιβεβαιώνει το κράτος «μπάτσο», το κράτος που παρακολουθεί, το κράτος που καταγράφει στα «μαύρα βιβλία» τους δημοκράτες που φωνάζουν για τα δίκαια, για την δημοκρατία. Αλλά, δεν θα έπρεπε οι παρόντες να καταργήσουν τους φόβους τους πρώτοι και να δώσουν το έναυσμα στους υπόλοιπους πολίτες προκειμένου να βγούνε στους δρόμους για να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν, να απαιτήσουν μία καλύτερη ζωή, μία καλύτερη δημοκρατία; Η ιστορία και οι ανατροπές μπορεί να στηρίζονται στις ενέργειες των λαϊκών μαζών, αλλά πάντα προηγούνται μονάδες-πρόσωπα που ξεσηκώνουν τον λαό και τον ωθούν στο να απαιτήσει…

Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη χθες στο Σύνταγμα.. Κι αυτό, γιατί καλό είναι να γράφεις αυτά που πιστεύεις, αλλά κάλλιστο είναι να πράττεις ταυτόχρονα όσα γράφεις και να αποδεικνύεις πως έχεις την δύναμη να αντιμετωπίσεις τους προσωπικούς σου φόβους και να τους μετατρέψεις σε φόβους «της αντίπερα όχθης».

Είναι λυπηρό το φαινόμενο του Έλληνα που κάθεται στον καναπέ και δεν αντιστέκεται στα όσα του «ετοιμάζουν» για το αύριό του. Είναι ένα φαινόμενο που έχει εγκαθιδρυθεί στην ελληνική κοινωνία και ζητούνται οι προσωπικότητες που θα το αλλάξουν αυτό.

Κατά τα φαινόμενα, τέτοιες προσωπικότητες δεν υπάρχουν ανάμεσα στους blogers, αν και προσωπικά πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχουν αλλά θέλουν να ξεμπροστιάσουν (παρακολουθώντας) όλους εκείνους που έχουνε μπει στην κοινωνία αυτή με σκοπό να την διαμελίσουν και να την εξουδετερώσουν «εκ των έσω».

Αποτύχαμε λοιπόν και δείξαμε πως ένα είδος πολιτών έχει κάνει την εμφάνισή του: Οι πολίτες που αντιδρούν ανώνυμα μέσω του πληκτρολογίου τους και που δεν έχουν την διάθεση να αγωνιστούν πέρα από αυτό!!!

Έστω όμως, κάτι έγινε και γίνεται με τη χρήση του πληκτρολογίου. Φύγαμε από τον καναπέ και είμαστε στο πληκτρολόγιο... Κέρδος είναι κι αυτό!!! Κέρδος, που έχουμε την υποχρέωση να το μετατρέψουμε σε χρέος όλων εκείνων που επιθυμούν την αλλαγή του status που κυριαρχεί σήμερα. Χρέος που μας καλεί να αφήσουμε τις όποιες διαφορές ιδεολογικές ή άλλες και μας προτρέπει να δώσουμε έναν αγώνα εκεί που μπορούμε.

Ελπίζω βέβαια να μην δείξουμε την ίδια διάθεση που έδειξαν οι παίκτες της Εθνικής στον πρώτο αγώνα του Euro, αλλά να μετατρέψουμε την θέλησή μας και να περάσουμε στον δεύτερο αγώνα, σε έναν αγώνα που «θα τα δώσουμε όλα».

Στους εκάστοτε αγώνες κατά του συστήματος, οι άνδρες παρέτασσαν ταυτόχρονα το πνεύμα με το στήθος. Και πάλευαν για τα πραγματικά ιδανικά τους. Και πάντοτε κέρδιζαν…

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Οικτίρω τον εαυτό μου που δεν μπορούσα να έλθω κι εγώ στο Σύνταγμα. Αλλά η απόσταση της Θράκης από "το κέντρο λήψης αποφάσεων" μάλλον είναι πολύ μεγάλη για εμένα και τα οικονομικά μου. Παρ' όλα αυτά πιστεύω σε όλους εσάς που ζείτε στην Αθήνα πως μπορείτε να με εκπροσωπήσετε επάξια... και σας ευχαριστώ για την δυνατότητα αυτή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η διαδηλωση δεν εγινε ποτε γι'αυτο και πετυχε....
    Πως πετυχε;;;Ελαμωαν ολοι με την απουσια τους,πραγμα το οποιο σημαινει οτι μαλλον υπαρχουν και καποιοι αλλοι τροποι αντιδρασης τους οποιους θα ανακαλυψουμε σιγα σιγα...
    Και αυτο το σιγα-σιγα...ειναι αμεσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]