Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραγικό! Οι Ιρλανδοί πολίτες σήκωσαν ψηλά το κεφάλι και η κυβέρνησή τους έχει παραδοθεί στην Ε.Ε.!!!


Η Ιρλανδική κυβέρνηση

προδίδει τους Ιρλανδούς!!!

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης για την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας, μετά την απόρριψή της από τους ιρλανδούς πολίτες στο πρόσφατο δημοψήφισμα, δήλωσε την Κυριακή ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες επικύρωσης της Συνθήκης παρά το "όχι" που είπαν οι ιρλανδοί την Παρασκευή.

Η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε που προχώρησε στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Συνθήκη.

Ο Κάουεν, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιρλανδίας τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει προφανής λύση ενώπιόν μας».

«Όπως έχουν τα πράγματα, αν δεν υπάρξει αλλαγή, αν δεν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν καταφέρουμε να βρούμε λύση, τότε είναι προφανές ότι η Συνθήκη δεν θα προχωρήσει», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE.

Η Συνθήκη δεν φαίνεται να τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου του 2009 μετά το "όχι" των ιρλανδών, αλλά οι ευρωπαίοι υποστηρικτές της δηλώνουν αποφασισμένοι να την διασώσουν.

Ο Κάουεν αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τους ευρωπαίους ομολόγους του στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Πέμπτη, για το πως σκοπεύει να χειριστεί το αποτέλεσμα κι αν προτίθεται να προχωρήσει σε δεύτερο δημοψήφισμα.

«Θέλω η Ευρώπη να προσπαθήσει να βρει μέρος της λύσης από το να θεωρεί ότι είναι μόνο πρόβλημα της Ιρλανδίας», δήλωσε ο Κάουεν και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να αποφύγει το ενδεχόμενο η Ιρλανδία να γίνει το μοναδικό κράτος-μέλος της Ε.Ε που δεν θα έχει επικυρώσει την Συνθήκη.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι θα συναντήσει δυσκολίες στο έργο του
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]