Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελληνική Αστυνομία έχει βάλει σε "κλοιό" τα τζαμιά;

Υπάρχει κίνδυνος

"εισαγωγής" τρομοκρατίας;

Πριν από 4 χρόνια υπήρχαν 18 χώροι όπου οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονταν για να προσευχηθούν και σήμερα οι χώροι αυτοί ξεπερνούν τους 70

Στόχος η αντιμετώπιση της εισαγόμενης τρομοκρατίας

Η νομιμοποίηση των δεκάδων παράνομων τζαμιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην Αττική εξετάζεται από το υπουργείο Εσωτερικών ως προληπτικό μέτρο αντιμετώπισης της εισαγόμενης τρομοκρατίας.

Σχετική εισήγηση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου, με αναφορές από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και των Αλλοδαπών.

Στις αναφορές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν καταγραφεί οι τόποι προσευχής και συνάθροισης των μουσουλμάνων και επισημαίνεται τόσο η αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου αυτών των χώρων όσο και η εισροή ακραίων φονταμενταλιστικών στοιχείων σε αυτούς.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, «πριν από 4 χρόνια υπήρχαν 18 χώροι όπου οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονταν για να προσευχηθούν. Σήμερα οι χώροι αυτοί ξεπερνούν τους 70».

Επίσης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τουλάχιστον 3 μουσουλμάνοι, οι οποίοι εκτελούν χρέη ιμάμη σε τζαμιά που ελέγχονται από Πακιστανούς και Βορειοαφρικανούς, βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση εξαιτίας των φονταμενταλιστικών κηρυγμάτων τους.

«Ήδη η Αστυνομία μάς έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της. Εμείς είμαστε σύμφωνοι σε αυτό, καθώς και εμείς θέλουμε να διαλυθούν οι σκιές που αφορούν τη λειτουργία των χώρων όπου τώρα προσευχόμαστε», αναφέρει ο κ. Ναζίν Ρασάς, γραμματέας της Ένωσης Μουσουλμάνων.

Στην Ευρώπη

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, η Ισπανία και η Γερμανία, οι χώροι αυτοί βρίσκονται κάτω από στενή παρακολούθηση, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκαν συνδετικοί τους κρίκοι με ισλαμιστικές ομάδες τρομοκρατών που είτε πραγματοποίησαν είτε αποπειράθηκαν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να ονομαστούν οι χώροι αυτοί «ευκτήριοι οίκοι», προκειμένου να διαφοροποιηθεί η χρήση τους από αυτήν του λατρευτικού χώρου, που θα αποτελεί το τζαμί το οποίο θα κατασκευαστεί στον Βοτανικό. Θα αποκτήσουν αριθμό φορολογικού μητρώου, θα καταγράφονται τα οικονομικά στοιχεία τους και θα καταγράφεται ο υπεύθυνος λειτουργίας του εκάστοτε χώρου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]