Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θάσος: Μελιταίος πυρετός σε ανθρώπους;

Αδιευκρίνιστος αριθμός κρουσμάτων μελιταίου πυρετού σε ανθρώπους παρατηρήθηκε στη Θάσο τις τελευταίες μέρες.

Μόνο η διεύθυνση Κτηνιατρικής της νομαρχίας Καβάλας αντέδρασε αρκετά καθυστερημένα και εξέδωσε ανακοίνωση, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στο μελιταίο πυρετό. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους καταναλωτές “να μην προμηθεύονται τυρί αγνώστου προελεύσεως, το οποίο δεν έχει τυροκομηθεί και συντηρηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διότι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο προσβολής από λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα”. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το τυρί θα πρέπει να παρασκευάζεται από παστεριωμένο γάλα και να έχει υποστεί ωρίμανση σε άλμη για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να καταστεί ασφαλής η κατανάλωσή του. Οι οδηγίες που δόθηκαν, μέσω της ανακοίνωσης στους κτηνοτρόφους που παρασκευάζουν τυρί από γάλα της εκτροφής τους, αποκλειστικά και μόνο για αυτοκατανάλωση, είναι οι εξής:
- Να βράζουν καλά το γάλα που χρησιμοποιούν.
- Να αφήνουν το τυρί που παράγουν να ωριμάσει σε άλμη για δύο μήνες το ελάχιστο.
- Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η εμπορία ή η διάθεση με οποιονδήποτε τρόπο σε τρίτους του τυριού που παρασκευάζουν για τον εαυτό τους.

Τα πρώτα κρούσματα μελιταίου πυρετού εμφανίστηκαν σε κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Θεολόγου πριν από δυο εβδομάδες περίπου, όταν κατανάλωσαν νωπό τυρί το οποίο παρήγαγαν από γάλα που δεν είχε παστεριωθεί.
Σήμερα, σύμφωνα με τη διοίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Θάσου τα κρούσματα ανθρώπων που ασθένησαν από μελιταίο πυρετό δεν ξεπερνούν τα είκοσι.
Στο Κέντρο Υγείας Πρίνου έχει δημιουργηθεί μονάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ από το Νοσοκομείο Καβάλας έχουν ήδη σταλεί ειδικά τεστ εξέτασης για να εξεταστούν όσοι από τους κατοίκους της Θάσου και ειδικότερα της περιοχής του Θεολόγου προσέλθουν στα υγειονομικά συνεργεία για να εξεταστούν.
Πάντως, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αιμίλιος Αθανασίου, σε δηλώσεις του τόνισε ότι με την ειδική εξέταση μπορεί έγκαιρα να διαπιστωθεί η νόσος του μελιταίου πυρετού στον άνθρωπο ακόμα και αν αυτός δεν έχει αρρωστήσει.
Aποφασίστηκε η θανάτωση 3.000 αδέσποτων αιγοπροβάτων, καθώς κανείς δεν γνωρίζει την προέλευσή τους οπότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου από αυτά.
"Ενημέρωση με Άποψη"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]