Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύγχυση στο Παρίσι προκάλεσε επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν

"Όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι

απλός πρωθυπουργός"

Διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί από χθες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος διεξάγει επαφές με επίκεντρο ποικίλα ζητήματα οικονομικού, στρατιωτικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, θυμίζοντας, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ότι διατηρεί τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής.

«Ολοι γνωρίζουν ότι δεν είναι απλώς ο πρωθυπουργός», σχολίασε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, περιγράφοντας στη ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ», τη σύγχυση που επικράτησε στο Παρίσι κατά την προετοιμασία της επίσκεψης, δεδομένου ότι η συνήθης διπλωματική ρουτίνα προβλέπει πλήρεις διαπραγματεύσεις μεταξύ ομολόγων και όχι το αντίστροφο. Τελικά, το υπουργείο ετοίμασε το ίδιο πακέτο εγγράφων και για τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, αν και σε ό, τι αφορά τη σειρά των συναντήσεων τηρήθηκε το πρωτόκολλο, όπως έπρεπε.

Ο Πούτιν, έφθασε χθες το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα και αναμενόταν να έχει βραδινή συνομιλία πρώτα με τον τυπικό ομόλογό του, κ. Φιγιόν και ύστερα με τον ουσιαστικό, κ. Σαρκοζί.

Ενα από τα θέματα που κυριαρχούν στις διήμερες επαφές του Ρώσου πρωθυπουργού είναι οι προοπτικές ανανέωσης της συνεργασίας Μόσχας -Ε. Ε., εν όψει της ανάληψης, από το Παρίσι, της εκ περιτροπής προεδρίας της ένωσης την 1η Ιουλίου. Ως πρόεδρος της Ε. Ε., η Γαλλία θα επιβλέψει τα αρχικά στάδια των συνομιλιών για τη νέα συμφωνία συνεργασίας, PCA.

Τι θα συζητήσουν

Το ενεργειακό, η αεροναυπηγική, όπως και η διμερής συνεργασία στον τομέα του διαστήματος βρίσκονται επίσης ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών. Ερωτηθείς γιατί η ατζέντα του Πούτιν στη Γαλλία ξεπερνά τα όρια του κυρίως οικονομικού πρωθυπουργικού φακέλου, πηγή της ρωσικής κυβέρνησης δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός είναι και μέλος του εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που παίζει ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής». Το πρώτο επίσημο ταξίδι του προέδρου της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στη Δύση θα γίνει στη Γερμανία τον Ιούλιο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]