Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ράσα κρύβουν στιλέτο προδοσίας;

Θα θέλαμε πάρα πολύ να πιστέψουμε και εμείς ότι οι Ιεράρχες θα αντιδράσουν, και δεν θα δεχθούν τα όσα συμφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αλλά είμαστε μάλλον βέβαιοι ότι δεν θα γίνει αυτό, ότι η Ιεραρχία στην πλειοψηφία της θα χειροκροτήσει την αποκοπή από την Εκκλησία μας της Μακεδονίας και της Θράκης. Είμαστε βέβαιοι πως κάποιοι λίγοι θα αντιδράσουν, αλλά η πλειοψηφία θα συμφωνήσει.
Γιατί αυτή η βεβαιότητα; Μα, απλούστατα, διότι ο μόλις χθες πανηγυρικώτατα ψηφισθείς Ιερώνυμος δεν έκανε στην Πόλη κάτι απρόβλεπτο. Αντίθετα, το είχε διαλαλήσει πριν από την εκλογή του με κάθε τρόπο. Και για να πείσει κάθε δύσπιστο, έβαλε στρατηγούς του στην εκλογική μάχη τους Ηρακλείς του φαναριώτικου στέμματος: τον Θεόκλητο Ιωαννίνων και τον Ζακύνθου. Οι Ιεράρχες μας ψήφισαν, λοιπόν, εν πλήρη συνειδήσει αυτήν ακριβώς την πολιτική που επισφραγίστηκε στο Φανάρι. Οι Ιεράρχες ψήφισαν, και φοβούμεθα ότι θα επικυρώσουν, όχι μόνο τον κατακερματισμό της Εκκλησίας αλλά και την παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης στην υψηλή επιστασία της Τουρκίας.

Βαριές κουβέντες; Όχι και τόσο. Υπάρχει Ιεράρχης που να αμφισβητεί ότι το Πατριαρχείο υπακούει απολύτως στις εντολές της Άγκυρας; Αν το δεχθούμε αυτό, αν πούμε ότι το Πατριαρχείο είναι ελεύθερο μέσα στην Τουρκία, τότε το Πατριαρχείο έχει στελεχωθεί με προδότες. Αλλά δεν το δεχόμαστε αυτό. Και επειδή δεν το δεχόμαστε, γι' αυτό πιστεύουμε ότι πιεζόμενο από τους Τούρκους έχει αναγορεύσει σε Άρχοντα του Θρόνου τον επικεφαλής της οργάνωσης που χρηματοδότησε και οργάνωσε τη συγγραφή βιβλίων διαστροφής της ιστορίας μας - ένα από αυτά είναι και το βιβλίο της κ. Ρεπούση. Γι' αυτό άλλωστε και το Πατριαρχείο ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για τα όσα γράφει το βιβλίο της Ρεπούση, που εμφανίζει την Εκκλησία επί Τουρκοκρατίας να ζει ζωή και κότα και τους Έλληνες να απολαμβάνουν την ελευθερία τους.

Επειδή πιστεύουμε ότι το Πατριαρχείο μας πιέζεται αφόρητα από τους Τούρκους, γι' αυτό και δικαιολογούμε την πλήρη σιγή του για την επιχειρούμενη άλωση της Θράκης από τους Τούρκους. Υπάρχει κανείς που να φαντάζεται ότι οι Τούρκοι το μόνο που θέλουν στη Θράκη είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα;

Τολμά κανείς μας να διανοηθεί ότι το Πατριαρχείο θα στηρίξει (όπως οφείλει) με κάθε τρόπο και δημόσια την ελληνικότητα της Θράκης; Εάν τολμούσε να το κάνει, τότε το Πατριαρχείο δεν θα έθετε με κανέναν τρόπο ετούτη ακριβώς την ώρα θέμα των λεγομένων «νέων χωρών», αντιλαμβανόμενο ότι τούτη την ώρα, με τη Θράκη και τη Μακεδονία σε τέτοιο κίνδυνο, κάθε προσπάθεια απόσπασης από την Ελλάδα των δύο περιοχών συνιστά εσχάτη προδοσία. Αν δεν πιεζόταν το Πατριαρχείο, όσο και να ήθελε να πάρει τη Μακεδονία και τη Θράκη θα το άφηνε για άλλη ώρα, θα έθετε ίσως θέμα αν δεν υπήρχε εθνικός κίνδυνος. Και επειδή πιστεύουμε ότι το Πατριαρχείο δεν στελεχώνεται ούτε από ηλίθιους ούτε από προδότες, γι' αυτό λέμε πως όχι, το Πατριαρχείο δεν είναι υπεύθυνο προδοσίας αλλά πιέζεται από τους Τούρκους να θέσει τώρα θέμα Θράκης και Μακεδονίας.

Επειδή πιστεύουμε ότι το Πατριαρχείο δεν είναι ελεύθερο, γι' αυτό και δεχόμαστε με κατανόηση τη αντεθνική σιωπή του για το Κυπριακό, την εκκωφαντική σιωπή του για τις καταστροφές μοναστηριών κι εκκλησιών στην Κύπρο από τους Τούρκους. Ποτέ δεν συμπαραστάθηκε στον αγώνα των Κυπρίων, ποτέ δεν ευχήθηκε τη λευτεριά τους. Για ποιον άλλο λόγο παρά διότι δεν τολμά να το κάνει;

Επειδή πιστεύουμε πως είναι ουσιαστικά δέσμιο των Τούρκων, γι' αυτό και δεν κατηγορούμε τη σιωπή του για τη γενοκτονία των Ποντίων. Κατόρθωσαν οι Πόντιοι να κινητοποιήσουν ακόμη και Αμερικανούς γερουσιαστές, αλλά δεν ίδρωσε το αφτί ούτε ενός διάκου στο Φανάρι. Γιατί άραγε;

Για τον ίδιο λόγο που κάνει την τρελή και για τις σφαγές των Αρμενίων. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η Εκκλησία των Αρμενίων στην Πόλη: δεν μιλάει για τη σφαγή των ομοεθνών του. Αλλά ο εκεί αρμόδιος άφησε να διαρρεύσει ο λόγος: φοβούνται οι ελάχιστοι απομείναντες στην Πόλη Αρμένιοι ότι θα εξοντωθούν μέχρις ενός την ίδια μέρα που θα τολμήσουν να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες τους που αγωνίζονται για τη δικαίωση των θυμάτων. Εμείς λοιπόν πιστεύουμε ότι και το Φανάρι φοβάται - αλλιώς θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι συμφωνεί με τους Τούρκους. Ο φόβος και μόνον, ισχυριζόμαστε, οδηγεί το Φανάρι σε πλήρη απομάκρυνση από κάθε εθνικό αγώνα. Ο φόβος (λέμε εμείς) το υποχρέωσε να μην υψώσει φωνή μαζί με την Εκκλησία της Κύπρου εναντίον του σχεδίου Ανάν. Αυτή λοιπόν την κατάσταση του Πατριαρχείου την ήξεραν οι Ιεράρχες μας. Και όμως, ψήφισαν την εφαρμογή της πολιτικής που υπαγορεύει η Άγκυρα. Γιατί το έκαναν; Καλά, το Φανάρι είναι υπόδουλο. Αυτοί, γιατί το έκαναν;

Γιατί ψήφισαν τον εκπρόσωπο μιας πολιτικής που οραματίζεται την υποταγή της Θράκης στους Τούρκους; Γιατί ψήφισαν τον εκπρόσωπο μιας πολιτικής που αφήνει έκθετη τη Μακεδονία, την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός ύψωσε βέτο όχι σε κάποιο τσουτσέκι της Τουρκίας αλλά στην ωμή βία της αμερικανικής ηγεμονίας;

Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν κατάλαβαν λοιπόν οι Ιεράρχες μας;

Δεν θα μας πείσουν, διότι είναι εκείνοι ηλίθιοι, και δεν είμαστε ούτε κι εμείς. Αλλά ιδού, έρχεται η ώρα. Να δούμε λοιπόν εάν θα υψώσουν έστω τώρα το ανάστημά τους.

Δεν θέλουμε να μιλήσουν ανωνύμως και με τηλεφωνήματα στο «ΠΑΡΟΝ». Θα τους κρίνουμε έναν έναν, και θα δημοσιεύσουμε σε στήλη προδοτών του έθνους τα ονόματα όσων σιωπήσουν και όσων αποδεχθούν την παράδοση της Ελλάδας στους εχθρούς της.

Οψόμεθα σύντομα, και τα εγκόλπιά σας δεν γράφουν ιστορία. Η στάση σας θα γράψει.
Πηγή: "Παρόν"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]