Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πραγματικός στόχος της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Συρίας


«Η επίθεση σε κομβόι με κατεύθυνση προς τον Λίβανο ήταν απλά αντιπερισπασμός»

Του Paul Joseph Watson
Infowars 
2 Φεβρουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Διπλωμάτης Δυτικής χώρας δήλωσε στην ιρακινή εφημερίδα Azzaman  ότι ο πραγματικός στόχος της επίθεσης του Ισραήλ στη Συρία ήταν μια βάση όπου στεγάζεται κέντρο επιστημονικής έρευνας και ότι όσα μεταδόθηκαν από διάφορα ΜΜΕ σχετικά με επίθεση εναντίον ενός κομβόι φορτηγών που μετέφερε όπλα προς το Λίβανο ήταν απλά αντιπερισπασμός.

Λίγο μετά την μετάδοση της είδησης για την επίθεση (31/01), τα ρεπορτάζ και οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι στόχος του χτυπήματος ήταν ένα κομβόι από φορτηγά που μετέφεραν όπλα στον Λίβανο. Ωστόσο, οι συριακές αρχές αμφισβήτησαν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι ένα κέντρο έρευνας βορειοδυτικά της Δαμασκού είχε καταστραφεί από αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι η συριακή εκδοχή των γεγονότων έχει δικαιωθεί, μετά από όσα δήλωσε ένας διπλωμάτης Δυτικού κράτους στην ιρακινή εφημερίδα Azzaman. Ο διπλωμάτης είπε συγκεκριμένα ότι οκτώ κατευθυνόμενα βλήματα χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον επιστημονικού ερευνητικού κέντρου στην πόλη Jamraya της Συρίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, το συγκεκριμένο κέντρο έρευνας φρουρούνταν από 3.000 άνδρες του επίλεκτου σώματος της Εθνοφρουράς του Ιράν («Φρουρών της Επανάστασης»). Στο ίδιο κέντρο, σύμφωνα με το αμφίβολης εγκυρότητας άρθρο της εφημερίδας Jerusalem Post, εργάζονταν επίσης Ρώσοι εμπειρογνώμονες. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η επίθεση όντως πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν γίνει γνωστή η είδηση στα ΜΜΕ και ότι, «όσα αναφέρθηκαν στον Τύπο σχετικά με αεροπορική επίθεση εναντίον ενός κομβόι φορτηγών που κατευθύνονταν προς τον Λίβανο είχε πιθανώς ως στόχο να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τον κύριο στόχο της επιχείρησης».

Το ότι οι εγκαταστάσεις του κέντρου έρευνας ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης του Ισραήλ συνάδει και με την είδηση που μεταδόθηκε δύο 24ωρα πριν από την δημοσίευση της είδησης για την ισραηλινή επίθεση. Σύμφωνα με την πρώτη, στο κέντρο έρευνας στη Συρία είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έγιναν γνωστά. 

Το γεγονός ότι το κέντρο έρευνας χτυπήθηκε με μηδενική αντίσταση από την αεράμυνα της Συρίας εγείρει πολλά ερωτηματικά, δεδομένου ότι ο χώρος βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα από το Προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό.

Το δημοσίευμα της ιρακινής Azzaman αναφέρει επίσης ότι τις πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου τις απέκτησε το Ισραήλ από μυστικούς πράκτορές του που δρούσαν μέσα στο Ιράν.

Στον απόηχο της επίθεσης, ως αποτέλεσμα της οποίας σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν πέντε, αξιωματούχοι των Ε.Δ. του Ισραήλ  ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και νέες αεροπορικές επιδρομές, «προς μεγάλη απογοήτευση της Ρωσίας, η οποία εξέφρασε την πικρία της για την επίθεση και έφθασε στο σημείο να στείλει ένα Mig-31 κοντά στο Ισραήλ προκειμένου να εκφράσει την επιθετική διάθεσή της».

Σε απάντηση, ο πρέσβης της Συρίας στον Λίβανο, Ali Abdul Karim Ali, προειδοποίησε  ότι η Συρία «ενδέχεται να λάβει μια απόφαση- έκπληξη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της».

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα ΥΝetNews , o Ιρανός βουλευτής Mohammad Hassan Asafari παρατήρησε ότι η Συρία έχει το νόμιμο δικαίωμα να απαντήσει στην επίθεση. 

Παράλληλα, η Συρία διαμαρτυρήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη μετά την δήλωση της ρωσικής κυβέρνησης, στην οποία χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση ως «κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]