Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες καταθέσεις-φωτιά για την τραγωδία στην Marfin


«Η πυροσβεστική ήρθε σε 5' αλλά αυτοί την εμπόδιζαν»...

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τα δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για τον εμπρησμό της Marfin και το θάνατο των τριών υπαλλήλων, στις 5 Μαΐου του 2010. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τέσσερα κακουργήματα: ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη από την οποία κινδύνευσαν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές...

Για τις αξιόποινες αυτές πράξεις καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή δύο πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να έχει καταλήξει ο ανακριτής ότι διαδραμάτισαν συγκεκριμένο ρόλο στην υπόθεση.

Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι είχαν εξεταστεί και στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στο εγκληματικό σκηνικό που στήθηκε έξω από την τράπεζα.

Η εφημερίδα, την ίδια ώρα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέες μαρτυρικές καταθέσεις από τον τόπο της τραγωδίας. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός ιδιώτη φωτογράφου, που βρισκόταν στο βιβλιοπωλείο Ιανός, απέναντι από τη Marfin, την ώρα της επίθεσης: 

«Ταυτόχρονα με τις μολότοφ που έριχναν στο βιβλιοπωλείο έκαναν το ίδιο και στην τράπεζα. Έστησα τη φωτογραφική μου μηχανή και τράβηξα δύο φωτογραφίες τη στιγμή της ανάφλεξης της τράπεζας. Αυτή την ενέργεια την έκαναν δύο άτομα με κουκούλες. Η πυροσβεστική που είχε ειδοποιηθεί στο σημείο νωρίτερα από πέντε λεπτά, ενώ στην προσπάθειά της να επέμβει εμποδίστηκε από τα ίδια άτομα».

«Προσδοκούμε τη λυτρωτική καταδίκη χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό»

Την καταδίκη των δραστών του εμπρησμού στη Marfin, αλλά και των υπεύθυνων της τράπεζας για παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα, ζητά με γραπτή δήλωση η οικογένεια της εγκύου η οποία με άλλους δύο συναδέλφους της βρήκαν φρικτό θάνατο από τη φωτιά.

Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή την κλήση σε απολογία δυο κατηγορούμενων για τον φονικό εμπρησμό.

Ολόκληρη η δήλωση της οικογένειας έχει ως εξής:


«Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο».

To μοιραίο μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010

Η φονική πυρπόληση του υποκαταστήματος της Marfin επί της οδού Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010 είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων.

Η κεντρική είσοδος της τράπεζας ήταν κλειδωμένη προφανώς λόγω του φόβου εισβολής κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος των εργαζομένων προς το δρόμο μετά τον εμπρησμό.

Έτσι αναγκάστηκαν να ανέβουν στους άλλους ορόφους.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς από ασφυξία έναν άνδρα στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου και άλλη μία κοντά στο μπαλκόνι.

Η μία από τις νεκρές υπαλλήλους, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν έγκυος.

Οι άλλοι δύο υπάλληλοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Επαμεινώνδας Τσακάλης και η Παρασκευή Ζούλια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πρώτου μνημονίου.

Μόλις η είδηση της τραγωδίας έγινε γνωστή, ξέσπασαν ταραχές σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου για την Marfin


Διαφωνία για τον αν πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές ή όχι ανέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του 30χρονου που κατηγορείται για τον φονικό εμπρησμό στη Marfin το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ ο ανακριτής έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Τη διαφωνία αυτή καλείται σήμερα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί, ενώ μέχρι την απόφαση ο κατηγορούμενος κρατείται.

Απολογούμενος ο 30χρονος παραδέχτηκε ότι την ημέρα εκείνη συμμετείχε στην πορεία, ωστόσο όπως είπε την ώρα του εμπρησμού βρισκόταν στην Ομόνοια.

Πάντως οι δύο αστυνομικοί που έχουν καταθέσει ως βασικοί μάρτυρες κατηγορίας έχουν υποστηρίξει ότι το πρόσωπο του κατηγορουμένου ομοιάζει με αυτό του δράστη.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]