Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Καρφώθηκαν μόνοι τους με τις παραβιάσεις

Στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αποδίδουν τουρκικά δημοσιεύματα τη μείωση των εμπλοκών μαχητικών αεροσκαφών της Ελλάδας και της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, καθώς κάθε ώρα εμπλοκής κοστίζει περί τα 11.000 ευρώ.

Τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται στοιχεία του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για τον μήνα Ιανουάριο. Φέτος, οι εμπλοκές διήρκεσαν για 14 μόλις λεπτά, έναντι 61 λεπτών που διήρκεσαν το 2012, ενώ ο συνολικός αριθμός μειώθηκε από 34 εμπλοκές σε μόλις εννιά. Τα στοιχεία είναι ακόμα μικρότερα (σχεδόν εξαφανίζονται οι εμπλοκές) εάν αφαιρέσει κανείς τη βίαια εμπλοκή στις 17 Ιανουαρίου μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών η οποία διήρκεσε 12 ολόκληρα λεπτά.

Εάν τα στοιχεία έμεναν εκεί θα μπορούσαμε να τους συγχαρούμε για την επίδειξη πιο προσεκτικής και υπεύθυνης στάσης στο Αιγαίο με στόχο να μην προκαλούνται αδικαιολόγητες εντάσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Όταν όμως αποδίδουν τη μείωση στην οικονομική κρίση, αποδεχόμενοι σχετικά σχόλια στα ελληνικά ΜΜΕ, είναι σαν να παραδέχονται ότι η δική τους συμπεριφορά δεν άλλαξε σε τίποτα, απλά η Αθήνα υπαναχώρησε από την πρακτική της για λόγους οικονομίας!

Και για να πάμε τη σκέψη ένα βήμα πιο μπροστά, εάν παρατηρήσει κανείς το τι έγινε στις 17 Ιανουαρίου, εξάγει το συμπέρασμα ότι η Άγκυρα ίσως και να έχει στενοχωρηθεί με τη μείωση των εμπλοκών, καθότι τα πληρώματα των μαχητικών τους έχουν χάσει την εξαιρετική ευκαιρία εκπαίδευσης στο απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου από τους Έλληνες συναδέλφους τους!


Πηγή: Defence Point
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]