Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διεθνής δύναμη στα ναρκωτικά η Αλβανία

Τροφοδοτεί με ναρκωτικά όλη την Ευρώπη! 

Οι αλβανικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην διακίνηση ναρκωτικών στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έκθεση της Γιουροπόλ και του Ευρωπαϊκόυ Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας.


Στην έκθεση που παρουσίασε χθες στις Βρυξέλλες, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, υπογραμμίζεται η ανάγκη για δυναμική, καινοτόμα και γρήγορη αντίδραση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έκθεση την περιλαμβάνει στις χώρες όπου γίνεται διακίνηση ηρωίνης ενώ η Τουρκία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων λόγω των εμπορικών και ταξιδιωτικών σχέσεων με την Ασία.

Σύμφωνα με τη Γιουροπόλ η κάνναβη από την Αλβανία, που είναι σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας, διακινείται συνήθως μέσω Ελλάδας, Ιταλίας, Σλοβενίας και Ουγγαρίας. Τεράστιες ποσότητες φυτικής κάνναβης έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, με το ποσό ρεκόρ των 55 τόνων το 2011. Όπως αναφέρεται, τα δύο τρίτα της κατανάλωσης κάνναβης στις ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούνται σήμερα από φυτικά προϊόντα, που αποτελούν πάνω από το 90% συνολικά των αγορών κάνναβης της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Κροατίας.

Η Μαύρη Θάλασσα και η περιοχή των Βαλκανίων εμφανίζεται ως το νέο σημείο εισόδου κοκαΐνης στην Ευρώπη με ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες να έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα ενώ η χώρα μας «εισάγει» και αμφεταμίνες από τη βορειοδυτική Ευρώπη.

Η νέα εικόνα που διαμορφώνεται συνολικά στην Ευρώπη καταδεικνύει ότι οι μέθοδοι της χρήσης ναρκωτικών αλλάζουν, νέα ναρκωτικά βγαίνουν στην αγορά σε σταθερή βάση και οι χρήστες σπάνια περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη ουσία. Η Ευρώπη παραμένει σημαντική παραγωγός περιοχή συνθετικών ναρκωτικών και κάνναβης αλλά μειώνεται η σημασία της ως εξαγωγός περιοχή.

Το οργανωμένο έγκλημα που εδρεύει στις βορειοδυτικοευρωπαϊκές χώρες συνεχίζει να διαδραματίζει το βασικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη και στην εμπορία σχεδόν όλων των ειδών των ναρκωτικών. Οι δρόμοι διακίνησής τους ποικίλουν και αυξάνεται συνεχώς η χρήση των νόμιμων εμπορικών μεταφορών. Το Internet αναδεικνύεται ως μια διαδικτυακή αγορά ναρκωτικών, οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην παραγωγή και τη χρήση χημικών που δεν είναι ελέγξιμα, καθώς και στην παραγωγή και το εμπόριο νέων ψυχοδραστικών ουσιών.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]