Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

This is J-u-n-t-a


Είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια το παρόν σύστημα, τα παρακλάδια και τα δεκανίκια του εμπαίζουν τους θεσμούς, καταπατούν τους νόμους και χρησιμοποιούν ως άλλοθι την χρήση λέξεων προκειμένου να αιτιολογήσουν όχι μόνο τα παρανόμως πραττόμενά τους, αλλά και προκειμένου να γελοιοποιήσουν (και να αυτογελοιοποιηθούν) στο όνομα της αυτό-προστασίας τους και της φαινομενικής δημοκρατίας τους.

Σε αυτό ακριβώς το μοτίβο στηρίζεται και η σημερινή ανθυπο-τροϊκανή κυβέρνηση και οι πραιτωριανοί της, οι οποίοι εμμένουν να επιβάλουν είτε τις ιδεοληψίες τους είτε την καταστροφική τους παρουσία στους Έλληνες πολίτες. Δεν διστάζουν, μάλιστα, διόλου στο να επιτίθενται ακόμη και σε θεσμούς που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με ιστορικές επετείους, προφασιζόμενοι λέξεις ή παραφράζοντας τον ίδιο το νόμο, προκειμένου να αυτοπροστατευθούν, επειδή γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όχι μόνο τι κάνουν στην χώρα, αλλά και ποιες είναι οι λογικές συνέπειες που τους αναμένουν.

Έτσι, σε έναν αγώνα δρόμου προς την αποφυγή της δημόσιας χλεύης και σε μία πανικόβλητη προσπάθεια να διαφύγουν των ιστορικών τους ευθυνών, οι ίδιοι και τα πληρωμένα και τοποθετημένα ανδράποδά τους έχουν μετατρέψει τις εθνικές επετείους σε «απαγορευτικές εκδηλώσεις» (μεταφράζοντας το νόμο κατά το δοκούν) και ουσιαστικά επιβάλλουν την παύση απόδοσης τιμών εκ μέρους των πολιτών. Νόμιμο ή παράνομο; Ηθικό ή ανήθικο; Το μόνο βέβαιο είναι πως οι πρακτικές τους προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη χλεύη, ενδεδυμένες τον τρόμο αλλά και τον τραγέλαφο των προσώπων από τις οποίες αυτές εκπορεύονται.

Σε τι, άραγε, διαφέρουν οι χούντες από το εξαμβλωτικό πολίτευμα που λειτουργεί σήμερα κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της;
Πότε επιτρέπεται να συγκεντρώνονται οι πολίτες;
Πότε έχουμε συναθροίσεις και πότε συγκεντρώσεις;
Ποια η ειδοποιός διαφορά, η οποία καθιστά παράνομες τις δημόσιες συγκεντρώσεις;
Μπορούν να κατανοήσουν οι «ευπρεπισμένοι δημοκράτες» την διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και κατάργησής της;
Μπορούν οι «προύχοντες» του πολιτεύματος και τα υποπόδιά τους να αντιληφθούν εάν βρίσκονται πέρα από τα όρια της σαφέστατης γραμμής που διαχωρίζουν τη λέξη δημοκρατία από τη λέξη χούντα;

Είναι προφανής, πλέον, ο τρόμος για τις νομοτελειακές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Όπως είναι προφανές και το τι ακριβώς θα συμβεί σε όσους σήμερα περιγελούν και καταπατούν τους θεσμούς, έχοντας δημιουργήσει ένα μη-πολίτευμα και έχοντας εξασφαλίσει την αυτοπροστασία τους από δυνάμεις κομματικών πραιτωριανών ή ένστολων «σταγονιδίων» που λειτουργούν ατιμώρητοι καταπατώντας το νόμο που, υποτίθεται, έπρεπε να φυλάττουν.

Όπως μεταδίδει ο καλός φίλος «Θαλαμοφύλακας», πριν από λίγες ημέρες συμπολίτης μας κατέθεσε ερώτημα στην ΓΑΔΑ, ζητώντας να του απαντηθεί για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται ως πολίτη να παρακολουθεί τις παρελάσεις και να αποδίδει τιμή στους ανθρώπους εκείνους που έγραψαν ιστορία προσφέροντας την ζωή τους προς όφελος της πατρίδας μας, της Ελλάδας.

Η επιστολή του πολίτη

ΠΡΟΣ: ΓΑΔΑ Γραφείο Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ : Αλιβάνογλου Νικόλαος Κατσίμπα 17, Αγ.Δημήτριος - ΑΘΗΝΑ

Θέμα: « ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Αίτημα παροχής πληροφοριών σχετικά με το Συνταγματικό Δικαίωμα της Ελεύθερης πρόσβασης των Πολιτών στους χώρους εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου»

Τυγχάνω Έλληνας Πολίτης με πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα και λευκό ποινικό μητρώο που ανέκαθεν έτρεφα και τρέφω δέος και σεβασμό για τους προγόνους μου, οι οποίοι πολέμησαν τόσο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Έπος του 1940 όσο και παλαιότερα κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως του 1821 και πρός τους οποίους πάντα αποδίδω τιμές παντοιοτρόπως. Ανέκαθεν μπορούσα να αποδώσω αυτές τις τιμές ελεύθερα και ανεμπόδιστα πάντα σε κάθε τόπο και χρόνο που το απαιτούσε, κυκλοφορώντας ελεύθερα στην Επικράτεια για την οποία έπεσαν ώστε να μπορώ ακριβώς να το πράττω.

Την περασμένη όμως 25η Μαρτίου αυτό μου το Δικαίωμα, το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μου άρθηκε από εσάς βιαίως, μου καταπροσβάλλατε την προσωπικότητα μου, παρεμποδίζοντας με να πλησιάσω ελευθέρως στον τόπο διεξαγωγής της παρέλασης, άνευ αιτιολογήσεως έως ότου ολοκληρωθεί η παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή πλατείας συντάγματος. Επειδή είναι προφανές ότι με απομακρύνατε τότε, όπως και όλους μου τους συμΠολίτες, διότι είχατε εντολή να μην επιτρέψετε στους απλούς Πολίτες, δηλαδή τον Κυρίαρχο Ελληνικό Λαό, να πλησιάσει όπως ανέκαθεν το έπραττε σε όλο το μήκος της παρέλασης, απειλώντας μας μάλιστα ακόμα και με ακροβολιστές, και γενικώς τρομοκρατώντας μας με κάθε τρόπο ωσάν να είμαστε εμείς οι εχθροί του κράτους

ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ
1. μου αιτιολογήσετε με πλήρες νομικό σκεπτικό για ποιο λόγο αποκλείετε τους Έλληνες Πολίτες συλλήβδην από την παρέλαση και δεν τον αφήνετε να αποδώσει τιμές όπως επιθυμεί,
2. μου κοινοποιήσετε πλήρες νομικό σκεπτικό επί της Συνταγματικότητας των μέτρων αυτών εφʼ όσον απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και σε Πολίτες με νόμιμη Ελληνική ταυτότητα και το Εθνικό Σύμβολο, την Σημαία, στα χέρια,
3. να με ενημερώσετε εάν αληθεύει η πρόθεση σας να χρησιμοποιήσετε στρατιωτική δύναμη για την προστασία των πολιτικών προσώπων που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση και να εξασφαλίσετε την απουσία κάθε Πολίτη από γύρω τους και για ποιο λόγο,
4. να με ενημερώσετε πώς θα εξασφαλίσετε σε εμένα, που σκοπεύω φέτος την 28η Οκτωβρίου να αποδώσω τιμές στο σύνταγμα απέναντι από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και σε κάθε άλλον συμπολίτη μου που το επιθυμεί, ανεμπόδιστη πρόσβαση κατά την διάρκεια της παρελάσεως.

Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου Δικαιώματος μου,

Αλιβάνογλου Νικόλαος
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2012

Και τι απάντησε η Ελληνική Αστυνομία; Ναι μεν, αλλά και να είχαμε να λέγαμε…
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής προτίμησε να παίξει με τις λέξεις, να εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στο υποτιθέμενο δημοκρατικό πολίτευμα και σαρκάζοντας την κοινή λογική να υπεραμυνθεί του μέτρου απαγόρευσης των παρελάσεων όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο…
Και όμως, θα μπορούσε πολύ εύκολα να απαντήσει ειλικρινά, γράφοντας στην απάντησή του το γνωστό «εκτελούμεν ανωτέρω εντολάς» και να γινόταν αυριανός μάρτυρας κατηγορίας κατά της υφιστάμενης χούντας…
Όμως, ο ίδιος προτίμησε να τοποθετήσει τον εαυτό του στο πλευρό της τροϊκανής χούντας και να καθίσει μαζί με άλλους στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας πλήθος κατηγοριών, με μεγαλύτερη αυτή της καταπάτησης του Συντάγματος και της στήριξης μίας παράνομης κυβέρνησης.
Δική του η επιλογή, δική του και η απάντηση που ακολουθεί. Διαβάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

H απάντηση της ΓΑΔΑ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ε ρε πότε θα πάρουμε τις καραμπίνες δεν ξέρω!!Το μόνο που ελπίζω είναι να γίνει σε ανύποπτο χρόνο να μην προλάβει να φύγει κανείς τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν εξαφανίσει το διαδίκτυο η παγκόσμια χούντα και μείνουν κάπου οι σελίδες του ιστολογίου του Κωνσταντίνου για μελλοντικούς αναγνώστες, αυτή η ανάρτηση θα αξίζει τα πάντα, αφού είπε όσα δεν τόλμησαν άλλοι δειλοί να πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]