Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα πρώτα σημάδια της απεγνωσμένης οργής


Ένας 70χρονος μπαίνει στην εφορία και πυροβολεί αδιακρίτως, μια γιαγιά 80 χρονών αυτοπυρπολείται, ένας επιχειρηματίας στο Ηράκλειο Κρήτης αυτοκτονεί με αλυσοπρίονο… Εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι έδωσαν τέλος στην ζωή τους αφήνοντας πίσω τους ένα σημείωμα και πάρα πολύ πόνο...

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα γεγονότα που δείχνουν την απελπισία που κυριαρχεί σήμερα στην κοινωνία μας.

Αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου!
Μια κοινωνία σε απόγνωση και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι απεγνωσμένοι άνθρωποι κάνουν απεγνωσμένες ενέργειες...

Χτες ένα ολόκληρο γήπεδο καταστράφηκε και σήμερα αρμόδιοι και υπεύθυνοι θα συζητάνε επί ώρες για το τι φταίει.
Σαν να μην γνωρίζουν οι υποκριτές τι συμβαίνει στην κοινωνία.
Σαν να μην γνωρίζουν ότι ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι και συντηρούνται από τους γονείς τους.
Σαν να μην γνωρίζουν οι διάφοροι ''υπεύθυνοι'' ότι με μισθό 300 ευρώ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σε μια κοινωνία που μόνη αναγνωρίσιμη αξία είναι η κατανάλωση.

Ε, λοιπόν, όχι!

Ξέρουν πολύ καλά οι διάφοροι ''υπεύθυνοι'' καθώς και οι βαθυστόχαστοι αναλυτές τι γίνεται τόσα χρόνια και το ποίος φταίει και δεν κάνανε απολύτως τίποτε για να το σταματήσουν.
Γιατί το ποδόσφαιρο είναι απλά ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.
Όπως τόσα χρόνια μια δράκα επιχειρηματιών και διαπλεκόμενων πολιτικάντηδων λυμαίνονται τον τόπο και παραμένουν ατιμώρητοι και πάντα μέσα στο «κόλπο», έτσι και στην μπάλα δυο-τρεις νταβάδες έχουν τα κουμάντα, στήνουν τους αγώνες, μονοπωλούν τα πρωταθλήματα και παραμένουν ανενόχλητοι. Τις ελάχιστες φορές που πήγαν να ανοιχτούνε φάκελοι, κασέτες και τα σχετικά…, αυτό που συνέβη ήταν μια παρωδία σαν τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής.

Ξεχειλίζει πλέον ο κόσμος από οργή για την ατιμωρησία πολιτικών, επιχειρηματιών και ποδοσφαιρικών παραγόντων.
Η Ελλάδα σε επίπεδο διαφθοράς μόνο με αφρικάνικες χώρες μπορεί να συγκριθεί.
Γι αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ τα κρούσματα βίας.
Η κοινωνία μας έχει περάσει σε μια φάση βίας και οι θεσμοί δεν λειτουργούνε, επειδή πολύ απλά έχουν σπάσει οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων.

Σε δυό μήνες πιθανότατα θα έχουμε εκλογές. Αυτές οι εκλογές θα είναι από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του Ελληνικού κράτους.
Κανένας όμως Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος, κανένας Τσίπρας ή Καμμένος δεν πρόκειται να μας σώσει, αν εμείς ως πολίτες δεν διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω αυτό που μας ανήκει και που μας το στερούνε.

Την ζωή μας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδη γι αυτο καταστρεψανε το σταδιο ; Επειδη πεινανε ;
    Εγω ξερω ποιοι ηταν οι κουκουλοφοροι . Εσυ ; Αν δεν εχεις καμενο μυαλο , σιγουρα ξερεις και εσυ , αλλα δεν το λες . Γιατι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]