Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες επιχειρηματίες καταδίδουν την χώρα στην Τρόικα!!!


ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και μαζί και η ΓΣΕΒΕΕ κατήγγειλαν χθες στη Βουλή παρεμβάσεις επιχειρηματικών και εξωθεσμικών κύκλων προς την τρόικα, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Επιτέλους, έπρεπε να διαλυθούν τα πάντα για να ξυπνήσουν τα συνδικάτα και να καταδικάσουν το σχέδιο της κυβέρνησης για «κολεγιά» με τους νταβατζήδες και τα μεγάλα συμφέροντα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έστω και αργά τα έβαλαν με το ΠΑΣΟΚ καθώς βλέπουν ότι δεν έχει τέλος η ασυδοσία της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών που βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Ουσιαστικά είπαν ότι κάποιοι επιχειρηματίες πηγαίνουν στην τρόικα και ζητούν να επιβάλει στην κυβέρνηση μείωση του κατώτατου μισθού, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ευέλικτες μορφές εργασίας με δουλειά για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα και 300 ευρώ μισθό κ.λπ.

Υποστήριξαν επίσης ότι η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο προκειμένου οι επιχειρηματίες να επιβάλουν σε όλη την Ευρώπη εργασιακό και μισθολογικό μεσαίωνα.

Είναι ακριβώς όσα λέγαμε και γράφαμε από πέρυσι όταν η κυβέρνηση χωρίς καμιά διάθεση για διαπραγμάτευση υπέκυπτε στις περίεργες πολλές φορές απαιτήσεις της τρόικας. Τώρα αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου περίεργες. Είναι κατασκευασμένες από τους εργοδότες που θέλουν φθηνότερους εργαζόμενους και περισσότερο υποτακτικούς.

Στη διάρκεια της ακρόασής τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων υποστήριξαν πως οι εν λόγω παρεμβάσεις, αντανακλώνται στις αξιώσεις και τα mail της τρόικας, τα οποία ενσωματώνονται, όπως υποστήριξαν, στο άρθρο 37 του σχεδίου νόμου.

«Είναι ομολογημένη η διάθεσή τους: Πάνε και καταδίδουν τη χώρα και ζητάνε πράγματα που δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική. Κάποιοι απ’ αυτούς, είναι εν πολλοίς κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, με εξαγόμενο προϊόν αμφίβολης ποιότητας», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος παρατήρησε ότι η συζήτηση γίνεται για το επόμενο νομοσχέδιο «που θα καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις», αφού «το παρόν, είναι ήδη ψηφισμένο». «Όσοι θέλουν να προωθήσουν απόψεις και θέσεις, το κάνουν επισκεπτόμενοι την τρόικα», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για «τα γνωστά λόμπυ συμφερόντων, αλλά και σκληρών ιδεολογικών απόψεων, χωρίς καμία διαφάνεια. Εμείς στην ΓΣΕΒΕΕ έχουμε αντισταθεί στην πρακτική αυτή. Όταν δούμε την τρόικα, θα ζητήσουμε παράσταση και απ’ την ελληνική κυβέρνηση, γιατί τέτοια νομοσχέδια είναι αποτέλεσμα τέτοιων διαδικασιών. Πολλοί όμως και εκ της ελληνικής κυβερνήσεως τους αρέσει να μιλάνε με λόμπυ συμφερόντων», συνέχισε.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αφήσει να αφήσει τους κοινωνικούς εταίρους «να αποφασίσουν μόνοι τα του οίκου τους» απηύθυνε ο Β. Κορκίδης εκ μέρους της ΕΣΕΕ

«Το άρθρο 37 είναι το ραντεβού μας με την πτώχευση, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε εργοδότες, είτε συνταξιούχοι. Σταματήσετε αυτό το χείμαρρο, να σπέρνει η τρόικα αντικοινωνικά μέτρα. Είμαστε πολύ κοντά στην κοινωνική έκρηξη. Μην κάνετε το λάθος να μειώσετε μισθούς και συντάξεις, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.

«Είμαστε πειραματικό εργαστήρι. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, είπε πως η Ελλάδα θα επιμολύνει όλες τις χώρες της Ευρώπης με την ρύθμιση του άρθρου 37» παρενέβη ο κ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ), ο οποίος υποστήριξε επίσης πως οι εφεδρείες στο δημόσιο τομέα, «στέλνουν μήνυμα για περισσότερες απολύσεις στον ιδιωτικό».

Από πλευράς ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρός της Κώστας Τσικρικάς, δήλωσε πως το νομοσχέδιο οδηγεί τον δημόσιο υπάλληλο στη φτώχεια. «Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 40% και τώρα ξεπερνάμε το 50%. Καθημερινά οι απώλειες συμβάλλουν στην ύφεση, στο σπιράλ θανάτου για την ελληνική οικονομία. Οι πρωτοεργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουλεύουν για 22 ευρώ μεροκάματο» ανέφερε.

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, για τους συνδικαλιστές.

Και για τους υπόλοιπους: καταλάβατε τώρα ποιοί αποτελούν την “κοινωνική βάση” της συναίνεσης;

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
    ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ? ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΟΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΤΟΠΟ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ (ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ) Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 700 ΨΩΡΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΕΡΓΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ SOFTWARE ΛΟΓΙΣΤΗ. ΓΙΑ 700 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑΣ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ. ΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΛΗ ΠΡΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ Γ......ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΟΙ ΙΝΔΟΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.
    ΚΑΘΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΜΕ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ?
    ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 700 ΕΥΡΩ? ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ. ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ. ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΜΙΤΣΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Τ' ΑΣΤΡΑ. ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΟΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΜΑΛ... ΟΙ ΚΙΝΕΖΟ-ΙΝΔΟ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ NAIL STUDIOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πουλημένοι-βολεμένοι, τεμπελχανάδες συνδικαλιστές λαικίζουν για μια ακόμη φορά συνεχίζοντας τις πρακτικές που μας έφεραν ως εδώ. Τα περί κατώτατου μισθού είναι μπούρδες και το ξέρει ακόμα και πρωτοετής φοιτητής οικονομικών. Δηλαδή αν ορίσουμε τον κατώτατο μισθό στα 2000 ευρώ θα υπάρξουν θέσεις εργασίας??? Και βέβαια όχι, αντιθέτως θα χαθούν και οι υπάρχουσες. Στη λίστα των υπαιτίων για τα χάλια μας, οι επιχειρηματίες είναι χαμηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Έλληνες εργοδότες-επιχειρηματίες είναι ανθέλληνες και προδότες.Όλοι είναι φοροφυγάδες και με την πρώτη ευκαιρία βγάζουν τα ζεστά λεφτουδάκια τους στο εξωτερικό και ειδικά σε χώρες όπως το Λιχτενστάιν και τα νησιά Κέυμαν.Ο Έλληνας εργαζόμενος κερδίζει ψίχουλα και καθημερινή ταπείνωση από ανθρώπους που το παίζουν επιχειρηματίες και δεν έχουν βγάλει ούτε πτυχίο Πανεπιστημίου.Η μόνη λύση είναι η αυτοαπασχόληση ή η συνεργασία σε συνεταιρισμούς.Δουλέψτε για τον εαυτό σας και δουλέψτε σαν σκυλιά.Μη χύνετε σταγόνα ιδρώτα για τα ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ που έχουν στείλει όλες τις επιχειρήσεις τους σε Βουλγαρία και Σκόπια.Όταν πέσει το ΠΑΣΟΚ θα στηθούν κρεμάλες και γι 'αυτούς τους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα είναι όλοι κρατικοδίαιτοι και ζουν από τις εργοληψίες του Δημοσίου και τις μίζες.Τα μαύρα τους χρήματα δεν ξέρουν που να τα κρύψουν ,ενώ ως άλλοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ και ΙΟΥΔΕΣ δηλώνουν στην εφορία κάτω από το αφορολόγητο.Κάντε μία βόλτα από τους δρόμους του Ψυχικού, της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης, της Φιλοθέης και της Εκάλης και θα τρίβετε τα μάτια σας με τα παλατάκια που έχουν ξεφυτρώσει ιδίως μετά το '90.Δούλευε Έλληνα για να χτίσουν αυτοί τις βίλλες τους και να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά κολλέγια της Ελβετίας.Κι ας λιποθυμάει εσένα το παιδί σου από την πείνα στο σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε ένα ευρώ δεν θα μπει στην ελληνική οικονομία από τις ιδιωτικοποιήσεις.

    Όλα τα χρήματα από το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων θα πάνε στις τσέπες των τοκογλύφων.

    Το λέει το ίδιο το καταστατικό της Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε για να μεθοδεύσει το πλιάτσικο.

    Θα τα χάσουμε όλα ως λαός και η "τρύπα" του ελλείμματος —ακόμα κι αν μηδενιστεί— θα ξαναμεγαλώσει, εφόσον δεν θα έχουμε οικονομία.

    Δεν θα είμαστε τίποτε διαφορετικό από μια Αϊτή ή μια Αγκόλα.

    Αυτούς τους άθλιους ιμπεριαλιστές στηρίζουν όσοι προδότες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν λειτουργεί "γρήγορα" και προς τη "σωστή" κατεύθυνση ...

    Τα παπαγαλάκια της προδοσίας, που τρέχουν να φιλήσουν τα χέρια των δολοφόνων της Τρόικας ...

    Οι Πρετεντέρηδες, οι Καψήδες και οι Μπάμπηδες της πληρωμένης δημοσιογραφίας.

    ---------------------------------------------------
    Συγκατοίκηση Γιώργου Παπανδρέου και Βενιζέλου
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η υψηλη επιχειρηματικοτητα στην ελλαδα ειναι τοσο βρομικη οσο η αδελφουλα της η πολιτικη.η πιο χαμηλη επιχειρηματικοτητα ειναι πια νεκρη κατω απο την εξισωση,
    τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικα μου,και μου χρωστας τα προστιμα!
    ζητω η νεα ευβραικη ταξη που θελουν να ανατειλει.παγκοσμια!θα ανατειλει ομως?
    νομιζω οτι ο Θεος εχει αλλα σχεδια.
    δυνατα και ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καθήστε εδώ και γράφετε ότι μακακία σας κατέβει στο αποκοιμισμένο μυαλό σας.Και ρίχξτε ο ένας στον άλλο το φταίξιμο.Η EUROGENDFOR ο στρατός επιβολής της Ευρωπαϊκής χούντας έφτασε στην Ελλάδα όπως γράφουν πολλά sites.H φτώχεια η μιζέρια η ανεργία και η εξαθλίωση νομίζετε πως δεν σας αφορά.Ξυπνήστε έστω και τώρα.Με σχόλια εδώ μέσα δεν κερδίζετε τίποτε.Μόνο με μαζικές διεκδικήσεις θα βγεί κάτι καλό.Αλλοιώς καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]