Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ενισχύει περίεργα τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο


Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, η κινητικότητα της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, για το διάστημα του μηνός Σεπτεμβρίου, ήταν ιδιαίτερα έντονη και προβληματίζει τους Έλληνες επιτελικούς.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες SAS-SAT των τούρκων που πήγαν στην Κύπρο από την Τουρκία αυξήθηκαν από 4 σε 6. Ήταν γνωστή η έλευση των πρώτων τεσσάρων τουρκικών ομάδων ειδικών επιχειρήσεων. Η ύπαρξη όμως πλεονάζοντος δυναμικού των συγκεκριμένων στρατιωτικών ειδικών ομάδων σημαίνει πως δημιουργείται εφεδρεία. Και η εφεδρεία σημαίνει πως είναι δυνατόν να υπάρξουν απώλειες από επιχειρήσεις…! Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα αλλαγής εύρους των επιχειρησιακών τομέων και προσθήκης περιοχών δράσης των ομάδων SAS-SAT... Φυσικά, όλοι ευελπιστούμε να μην συμβαίνει αυτό, αφού θα σήμαινε την έναρξη ενός νέου πολέμου στην μαρτυρική Κύπρο.

Τον ίδιο μήνα, Σεπτέμβριο, καταγράφηκαν κινήσεις τουρκικών ακταιωρών, οι οποίες μετακινήθηκαν από τον κόλπο της Μερσίνας της Τουρκίας στα λιμάνια της Κερύνειας και της Αμμοχώστου. Είναι άγνωστοι οι λόγοι αυτής της κίνησης, αλλά συμβάλουν στην αύξηση της έντασης και της εν γένει επικινδυνότητας που ενέχεται μέσα από αυτή την «μετακίνηση».

Ενδεικτικό της αύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας είναι πως τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, ομάδες ειδικών δυνάμεων και επιχειρήσεων διατάχθηκαν να αντικαταστήσουν από τους φόρτους τους κάποια υλικά εκπαιδευτικά με υλικά επιχειρήσεων…

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι πυροβολισμοί στον Άγιο Δομέτιο πριν λίγα βράδια ήταν ξεκάθαρα από τις κατεχόμενες περιοχές, χωρίς καμία εμπλοκή ελληνοκυπριακών τμημάτων. Δεν υπήρχε κατεύθυνση πυρών προς ελεύθερες περιοχές. Με απλά λόγια, ήταν μία πρόκληση που συμπεριλαμβάνεται στο εύρος των ψυχολογικών επιχειρήσεων που ασκούν οι κατοχικές τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ψυχολογικος πολεμος και τιποτα περισσοτερο!!
    Αλλα δεν φαινεται να τους "βγαινει"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι "τούρκικες ομάδες ειδικών επιχειρήσεων" είναι στην ουσία αμερικάνικης τεχνογνωσίας και οργάνωσης. Αμερικάνοι τις εξόπλισαν και τις εκπαίδευσαν, όπως Αμερικάνοι εφοδίασαν τους Τούρκους με ό,τι ποθούσε η ψυχή τους για να φέρουν σε πέρας την επιχείρηση "Αττίλας" το '74 και να πνίξουν το νησί στο αίμα. Αφού, υπ' όψιν, μάτωσαν και εμάς με 7 χρόνια δικτατορία.

    Αυτά από έναν έγκριτο Αμερικάνο δημοσιογράφο που ακόμα γράφει στο περιοδικό The New Yorker.

    Aυτά για όσους ακόμα κοιμούνται με το "Ανήκομεν εις την Δύσιν" βαθιά μέσα στη συνείδησή τους. Αν είναι έτσι οι σύμμαχοι, τότε καλύτερα να πάμε με οποιονδήποτε άλλο στον πλανήτη εκτός από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]