Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο...


Ναι, το παιχνίδι ήταν στημένο από την αρχή! Συνεργάστηκαν άψογα τα μπουμπούκια της πολιτικής μας ζωής, με τους εντολείς τους. Οι σύγχρονοι εφιάλτες του τόπου μας με τους επίδοξους κατακτητές μας, τσιράκια και πρωταγωνιστές των συμφερόντων της παγκοσμιοποίησης.

Ήξεραν καλά το μύθο του Χότζα και τον εφάρμοσαν πάνω σε έναν λαό, που με την ανοχή του 35 χρόνια τώρα, ούτε έβλεπε ούτε κατήγγειλε τα λουκούλλεια φαγοπότια ορισμένων. Είναι κάποιοι που ξεκίναγαν ξεβράκωτοι την πολιτική, ή την υπηρεσιακή, ή την επιχειρηματική καριέρα τους και βρίσκονται σήμερα με αμύθητες περιουσίες. Έτσι και μπορούσε κανείς να κάνει έναν προσεκτικό έλεγχο στο «πόθεν έσχες» τους, το πιο πιθανό να ζητούσε από μόνος του και χάπια και ζουρλομανδύα!

Στο παιχνίδι τους βεβαίως, επέτρεψαν να μπουν ΔυΝαΤά και τα ντόπια συμφέροντα, παίρνοντας με το μέρος τους τα ΜΜΕ, για να εξασφαλίσουν την παραπληροφόρηση, μετατρέποντας την ενημέρωση σε εξαπάτηση. Οι δημοσιογράφοι, από πρωταγωνιστές της ενημέρωσης έγιναν υπάλληλοι και διακινητές των ειδήσεων, καθ’ υπαγόρευση.

Ο «λεφτά υπάρχουν», γνήσιο παιδί του συστήματος και λάτρης της παγκόσμιας διακυβέρνησης, πήρε την εξουσία από έναν ευπατρίδη μεν πρωθυπουργό, που μοιρολατρικά όμως είχε αποδεχθεί να συγκυβερνά τη χώρα με το έτερον θηλυκού γένους φρούτο και που είχε φάει ήδη το τρόχισμα της αρκούδας. Έχει τις ευθύνες του και γι αυτό ίσως δεν μιλάει. Όφειλε να πάρει εκείνος τα μέτρα και να μείνει ως τον Μάρτιο!

Έτσι η μεθοδευμένη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και η διάλυση του κράτους ως έθνους, είχε πετύχει τον πρώτο της στόχο. Τους χάλασε λίγο η σούπα, όταν στις 29 Νοεμβρίου οι απογοητευμένοι και θιγμένοι από το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και πήγαν και στήθηκαν στις ατέλειωτες ουρές, για να τελειώσουν με το δεύτερο στοιχείο του ενδοτικού διδύμου. Το πέτυχαν και τώρα με τον Αντώνη τα πράγματα έγιναν ζόρικα!

Ξεκίνησαν λοιπόν, από τα υποτιθέμενα μαλακά και αντί να σώσουν την οικονομία, που μπορούσαν, άλλαξαν τον τίτλο του ΥΠΕΠΘ ( τον ορισμό της Παιδείας ως Εθνική τον ξωπέταξαν), κατήργησαν υπουργεία υψίστης εθνικής σημασίας για τον τόπο, ψήφισαν νόμο για τους αλλοδαπούς νομίζοντας πως έτσι μπορούν να ξηλώσουν πιο εύκολα το πλεκτό της εθνικής μας συνείδησης και συνοχής. Η παρουσία του θηλυκού διδύμου, Άννας και Θάλειας στο υπουργείο της «απαιδευσίας», φανέρωσε τους στόχους τους.

Μετά ταξίδεψε και ο ΓΑΠ παντού, κατηγορώντας τη χώρα ως την πλέον διεφθαρμένη και ύστερα πήγε να διαπραγματευτεί δήθεν, τη σωτηρία της. Θυμίζει εκείνην την παροιμία που λέει «να σε κάψω Γιάννη…»

Και εκείνοι οι καλοί μας «προστάτες», αφού είχαν εξασφαλίσει τα πάντα, ακόμα και την ψήφο των γνωστών πλέον εξαπτέρυγων, τον έστειλαν και ως το Καστελόριζο για να ανακοινώσει επισήμως τη νέα σκλαβιά μας. Τυχαίο; Δε νομίζω! Παράλληλα του έδειξαν και τον τρόπο να περάσει στους «ιθαγενείς» τις δεσμεύσεις του, θυμίζοντάς του το μύθο του Χότζα, που έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι είναι πολύ αποτελεσματικός. Μαγειρεμένα όλα, από μαιτρ του είδους, αλά «σοσιαληστικά»!

Επειδή τα θαύματα διαρκούν τρεις ημέρες τόσο θα κρατήσει και ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός από την υπερβολική προπαγάνδα που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Οταν κάποιος θα πάει στο σουπερ μαρκετ πρέπει να πάει με τα ευρώ που δεν του φτάνουν στα ταμεία δεν δέχονται τις επιτυχίες του Γιώργου.

Οι άνεργοι και ειδικά οι απελπισμένοι πάνω από πενήντα ετών δεν πρόκειται ούτε την Δευτέρα μετά την μεγάλη επιτυχία να βρουν δουλειά.

Ούτε οι μικρομεσαίοι που επιταγές τους σφραγίζονται και χάνουν τις περιουσίες τους θα βρουν την Δευτέρα τα χρήματα που χρειάζονται.

Τα νοσοκομεία παραμένουν διαλυμένα και στην μάνα μου δεν δίνει πλέον ο φαρμακοποιός τα πανάκριβα φάρμακα που χρειάζεται και πρέπει να τα πληρώνω εγώ γιατί δεν έχει.

Ολα αυτά τα κόλπα ίσχυαν παλαιότερα όταν ο κόσμος δεν έχει τα προβλήματα που έχει.

Οταν στην πράξη θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία γιατί στόχος είναι να διαλυθούν τα πάντα ώστε να αγορασθούν τζάμπα τότε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Ο χειμώνας της οικονομίας με την αναδουλειά και τα λουκέτα δεν πρόκειται να φύγει.

Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Πράγματι το Πασόκ καταφέρνει και περνάει την εικόνα ότι μόνο αυτό μπορεί έστω και με θυσίες και με κοινωνικούς κανιβαλισμούς να φέρτει κάποιο αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το επικίνδυνο: Να συνηθίσεις την συνύπαρξη σου με το δημιό σου.

Αναγνώστες



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ναι σωστά, οι δικοί μας, με εντολές και καθοδήγηση άνωθεν έγιναν πλούσιοι, μονο που το μεγαλύτερο μερος των "οφειλών" δεν προήλθαν απο τις βιλες και τα κότερα αλλα απο λογιστικά τρικ των τραπεζιτών που αναγκάζονταν, μεχρι τωρα, να πληρώνουν μιζες στους κατα τοπους αντιπροσώπους τους, βλ. κυβερνητικούς μηχανισμούς.

    Τωρα ομως παιρνει στροφή το πραγμα. Αν λοιπον οι διεθνείς τραπεζίτες καταφέρουν να να μας κανουν να πιστέψουμε πως η μονη ασπίδα που έχουμε εναντίον τους, δηλαδή το κρατος μας, ειναι ο εχθρος μας, τοτε, μπορουν άνετα να παρουσιασθούν εν μεσω της πεινας και της καταστροφής ως σωτήρες, με τις προμαγειρεμένες λυσεις τους. Μ'αυτο το τροπο καταργούν τους μεσάζοντες και μπαινουν κατευθείαν στο ψητο, εμας.

    Οσα χρόνια το'χαμε ριξει στο τραγούδι και τη διασκέδαση αυτοι δούλευαν σιωπηρά και εντατικά πανω σε φοβερά και περίπλοκα προγράμματα οπως, για παράδειγμα την επιστημονική προπαγάνδα και τα οπλα μικροκυμάτων. Το κακο ειναι πως κανένα οπλο δεν μενει αχρησιμοποίητο, ολα βρισκουν το δρομο προς την εφαρμογή τους και μαντέψτε ποιοι κινδυνεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι αλλα ολη αυτη η δουλεια θηλεια στο λαιμο μηπως εγινε και προγραματισμενα για να παρουν τα κοιτασματα πετρελαια και αερια και οτι αλλο προκυψη για το χρεος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]