Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχουμε πολιτικό σύστημα, αλλά... σούπερ μάρκετ!

  • Το πολυκομματικό μας σύστημα είναι ένα ενιαίο σούπερ-μάρκετ υπό την διεύθυνση της οικονομικής ολιγαρχίας

Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι ένα ενιαίο κόμμα. Είναι ένα σούπερ-μάρκετ με διαφορετικά ράφια που τοχει ΕΝΑΣ. Η ολιγαρχία που θεωρεί την χώρα ιδιοκτησία της οικονομική. Το ΚΚΕ έχει έναν πολύ ειδικό ρόλο σε αυτό το σούπερ-μάρκετ-σύστημα.

Στην καρδιά του συστήματος, στο ιερό του, στο βάθρο, στα άγια των αγίων του, βρίσκεται ένας θεός τον οποίον θεό ΟΛΟ το σύστημα προσκυνάει. Η εξουσία.

Η εξουσία πάνω στον λαό. Η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή του συστήματος “αντιπρόσωποι με μακρές θητείες”. Στην βουλή, στην κεντρική επιτροπή, στο πολιτικό γραφείο, στον “αρχηγό” ενός κόμματος τον ίδιο, που είναι ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ αντιπρόσωπος του λαού, με μακρά θητεία.

Ο θεός (εν προκειμένω η πολιτική εξουσία) έρχεται πάντα παρέα με έναν διάβολο. Στο παραμύθι αυτό τον ρόλο του πραγματικά κακού έχει η ολιγαρχία του πλούτου της χώρας, που ελέγχει τις τράπεζες (που “υπηρέτησε” ο κ. Σταϊκούρας;) και την λοιπή οικονομία . Και έτσι συνεχίζει το παλαιότατο παιχνίδι της συλλογής του πλούτου που παράγει ο λαός. Ο οποίος είναι και ο μόνος ΑΛΗΘΙΝΟΣ οικονομικός πόρος που υπήρξε ποτέ (όπως μας βεβαιώνει και η μαρξιστική αλλά και η φιλελεύθερη οικονομική ανάλυση, με την ενσωμάτωση κλπ εργασίας, δηλαδή αξίας κλπ στα εμπορεύματα κλπ και στους φυσικούς πόρους).

Ο λαός παράγει. Ακατάπαυστα. Με διάφορα τρικ μπορείς να τον κάνεις να παράξει περισσότερο. Αν βρεις τον τρόπο να τον πείσεις ότι είναι ο κυρίαρχος λαός (ενώ είναι ο βαστάζος στην ουσία), ότι έχει πολιτικά δικαιώματα (ενώ δεν έχει απολύτως κανένα), ώστε να μην εξεγείρεται και σου χαλάει την μανέστρα, ζητώντας μερίδιο από την πολιτική εξουσία, και αναθέσεις την εξουσία σε ΛΙΓΟΥΣ και εύκολα ελεγχόμενους, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ κλπ κλπ, όπως οι προηγούμενοι βάρβαροι αιώνες. Γλιτώνεις και την τροφοδοσία του, κάνοντας τον λαό να εργάζεται και να παράγει με δικά του μέσα (μικρο-επιχειρήσεις) και δικά του έξοδα (σπουδές), των οποίων την υπεραξία την συλλέγεις με φόρους και δάνεια.

Μόνο εγώ βλέπω πόσο απλό είναι;

Εσείς λοιπόν, οι καλοί πατριώτες και έλληνες, αριστεροί και δεξιοί, οι σώφρονες, οι μη-άπληστοι, οι μη-προσκυνούντες ούτε τον φανερό θεό (εξουσία) ούτε τον κρυφό (ολιγαρχικό οικονομικό κατεστημένο) τι δουλειά έχετε με τα κόμματα, εφόσον κύρια έγνοια σας είναι η προκοπή του λαού, δηλαδή της κοινωνίας;

Διαφωτίστε τον λαό. Μάθετέ του την δημοκρατία. Διδάξτε τον τι συμβαίνει. Ορμηνέψτε τον τι να απαιτήσει και τι να διεκδικήσει.

Θραξ ο Αναρμόδιος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]