Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μίκης Θεοδωράκης για αντισημιτισμό και σιωνισμό

  • Κείμενο - απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη σε κατηγορίες που απηύθυναν εναντίον του γνωστοί κύκλοι για Αντισημιτισμό

Η βασική θεωρία του Ναζισμού υπήρξε ο Ρατσισμός, που δεν περιελάμβανε μόνο τους Εβραίους αλλά κάθε έναν που δεν ήταν Άρειος. Τσιγγάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Έλληνες, Σέρβοι είχαν συνολικά τριάντα εκατομμύρια θύματα κυρίως μέσα σε στρατόπεδα θανάτου.

Σε αναλογία πληθυσμού οι Εβραίοι με τα 6 εκατομμύρια θύματα είχαν τους περισσότερους νεκρούς. Γι’ αυτό και ονόμασαν ολοκαύτωμα την απώλειά τους.

Η Ελλάδα υπήρξε μια από τις λίγες χώρες που υπεράσπισαν τους Εβραίους που ζούσαν σ’ αυτές. Προφύλαξε συστηματικά τους Έλληνες Εβραίους από τη μήνι των Ες-Ες. Εάν τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης εισάκουαν την πρόταση του ΕΑΜ να πάνε στο βουνό και να τεθούν υπό την προστασία του, δεν θα υπήρχε αυτή η τερατώδης εξόντωση των 50 και πλέον χιλιάδων ανθρώπων.

Δυστυχώς οι Ραββίνοι εξακολουθούσαν να έχουν αυταπάτες ως προς την στάση των Γερμανών και αντιτάχθηκαν σ’ αυτή την σωτήρια πρόταση.

Ενδεικτικά σημειώνω ότι η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία Μάτσα σώθηκε γιατί κατέφυγε στο βουνό στην περιοχή του ελέγχου του ΕΛΑΣ.

Στην Αθήνα υπήρχαν εκατοντάδες οικογένειες που με κίνδυνο της ζωής τους έκρυβαν Εβραίους. Εμείς ως μαχητές του ΕΛΑΣ Αθηνών είχαμε αναλάβει την φύλαξη πολλών τέτοιων κατοικιών με εντολή να δώσουμε μάχη προκειμένου να σωθούν οι κρυμμένοι Εβραίοι.

Προσωπικά μπορώ να αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες θρηνήσαμε θύματα προκειμένου να εμποδίσουμε τους Ες-Ες στο μακάβριο έργο τους.

Επομένως ο αντιρατσισμός και η αντίθεση στον αντισημιτισμό δεν υπήρξαν μόνο βασικά στοιχεία της αγωγής μας (εννοώ ως εαμίτες) αλλά και αντικείμενο της δράσης μας στην περίοδο της Κατοχής, εναντίον του ρατσισμού κάθε είδους.

Την ίδια στάση κράτησα σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα και τίποτα δεν θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω ιδέες.

Έτσι και τώρα με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών η λέξη «απαγορεύεται» αφορά κάθε αναφορά στον Φασισμό-Ναζισμό-Εθνικισμό-Αντικομμουνισμό και Αντισημιτισμό και ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή στις γραμμές μας ατόμων που εμφορούνται από παρόμοιες ιδέες.

Προσωπικά δηλώνω ότι τους μισώ, γιατί επί πλέον με χωρίζει από αυτούς αίμα. Ναι, ματώσαμε για να υπερασπίσουμε τις ιδέες μας, έτσι που να έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι αναδειχθήκαμε μεταξύ των πρωτεργατών στην υπεράσπιση των θυμάτων του Φασισμού-Αντισημιτισμού. Γι’ αυτό τελεία και παύλα. Και θεωρώ βρώμικο σκουλήκι όποιον ξανατολμήσει να με προσβάλει στο πιο ευαίσθητο σημείο του χαρακτήρα μου.

Από δω και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί ο Σιωνισμός που είναι φανερό ότι όχι μόνο σηκώνει κεφάλι αλλά διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το Ολοκαύτωμα για πράξεις καθαρά αντιδραστικού χαρακτήρα, όπως είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ και ο ρόλος ορισμένων σπουδαίων παραγόντων του Εβραιοαμερικανικού λόμπυ στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Έτσι κάθε κριτική εναντίον τους χαρακτηρίζεται έντεχνα αντισημιτισμός, με αποτέλεσμα να μην τολμά πια κανένας να καταδικάσει πράξεις επαχθείς, από φόβο μήπως στιγματισθεί ως ρατσιστής.

Επειδή είμαι από εκείνους που δεν με σταματά τίποτα προκειμένου να πω την αλήθεια όπως εγώ την εννοώ και την πιστεύω, έχω γίνει κατά καιρούς στόχος παρόμοιων επιθέσεων, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοί μου δεν μένουν στα λόγια αλλά προχωρούν και σε πράξεις που με μειώνουν ως άνθρωπο και ως συνθέτη. Κυρίως ως συνθέτη, γιατί οι Σιωνιστές ελέγχουν σε ποσοστό 99% την μουσική ζωή της Οικουμένης.

Έχω λοιπόν κατηγορήσει επανειλημμένα και κατηγορώ και σήμερα το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όπως καταδικάζω και ορισμένους σπουδαίους παράγοντες από το Εβραιοαμερικανικό λόμπυ τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στα εγκλήματα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στο Ιράκ όσο και για το σχέδιο της άλωσης των Εθνών-Κρατών με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των Τραπεζιτικοπιστωτικών κολοσσών που ελέγχουν εξ ολοκλήρου.

Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ’ εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του

Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να τους φερθούμε ανάλογα, ακόμα και αν κινδυνεύσουμε όπως τότε να θυσιάσουμε τη ζωή μας.

Και κάτι ακόμα: Κάνουν λάθος που χάρη στον κ. Παπανδρέου διάλεξαν τη χώρα μας για το συνέδριό τους. Αυτό για μας αποτελεί υπέρτατη πρόκληση, που είμαστε υποχρεωμένοι να τη λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ο εβραίος ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΗΣ καθηγητής Ντομέργκ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ότι η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΚΗ βρεφική περιτομή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την ορμονική ισορροπία, δημιουργώντας ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ και ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ:

    http://www.youtube.com/watch?v=ALtQeVKrMC4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν επιδέχεται σχόλιο αυτή η κατάθεση του Θεοδωράκη. Ας ακούμε μόνο, για να μαθαίνουμε. Και να θυμόμαστε ότι τα θύματα έγιναν θύτες και πολύ σύντομα δεν αποκλείεται να μας απειλούν με τον ίδιο τρόπο που διώχθηκαν κάποτε. Είναι ένα στοιχείο και αυτό στη φύση της απόλυτης εξουσίας.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Θεοδωράκη,
    σήμερα έλαβα γνώση του κειμένου-απάντησής σε κατηγορίες εναντίον σας και έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις, ξεκαθαρίζοντας εκ των προτέρων ότι είμαι εναντίον των ολοκληρωτικών καθεστώτων και ιδιαιτέρως του Γ΄ Ράϊχ.
    Πρώτον. Ο Χίτλερ υπήρξε μεν μέγας ρατσιστής, αλλά όχι εναντίον των ελλήνων, τους οποίους θεωρούσε ότι ανήκαν στην Αρεία φυλή, όπως ήθελε να θεωρεί και τους Γερμανούς. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία πως δεν ήθελε να επιτεθεί στην Ελλάδα, αλλά του χάλασε τα σχέδια ο Ντούτσε, ο οποίος θέλησε να φανεί βασιλικότερος του βασιλέως.
    Δεύτερον. Τα θύματα των εβραίων δεν ήταν 6 εκατομμύρια, όπως ισχυρίζεστε. Το πολύ να ήταν 800.000 εβραίοι οι οποίοι ‘’χαθηκαν’’ στο Άουσβιτς, όπως εξιστορεί με αδιάσειστα στοιχεία ο Roger Garaudy, πρώην Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Γαλλίας, Γερουσιαστής, Καθηγητής σε δυο Πανεπιστήμια τότε, ο οποίος γνώρισε, ως κρατούμενος επί τριετία, τα Γερμανικά Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως. Σας συνιστώ να διαβάσετε, το βιβλίο του ‘’Οι θεμελιώδεις μύθοι της Ισραηλινής πολιτικής’’. Με αυτό το δήθεν ολοκαύτωμα οι Σιωνιστές προσπαθούν με κάθε τρόπο να σκεπάσουν το ολοκαύτωμα που διαπράττουν επί τόσα χρόνια εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
    Τρίτον. Ήταν φυσική συνέπεια εκ μέρους του ΕΛΑΣ να υποστηρίξει τους εβραίους, αφού χάριν αυτών και δια του ομοεθνή τους Αβραάμ Μπεναρόγια ιδρύθηκε η περίφημη ‘’Φεντερασιόν’’ και το ΚΚΕ στον Πειραιά το 1915. Οι δε έλληνες, λόγω της ελλιπούς παιδείας, που φρόντιζαν οι εντολοδόχοι κυβερνήτες της να έχουν, αγνοούσαν τα περί Ταλμούδ, (εβραϊκά κείμενα διδασκαλίας του Μωσαϊκού νόμου, της θρησκείας των εβραίων, και προτροπές του είδους βίου των εβραίων), όπου μέσα στα κείμενά τους μιλούν περί εξόντωσης των Ελλήνων : <> Ταλμούδ. Ο ελληνικός λαός δεν γνώριζε δυστυχώς τα φίδια που έκρυβε στον κόρφο του……
    Τέταρτον. Βέβαια και δώσατε μάχη κ. Θεοδωράκη, αλλά όχι εναντίον των Γερμανών. Μόνο εναντίον των Ελλήνων δώσατε μάχη για να πάρετε την εξουσία. Δώσατε μάχη και στα βουνά για να πάρετε δια της βίας με το μέρος σας τους γνήσιους έλληνες για να πολεμήσουν στο πλευρό των κατσαπλιάδων εναντίον του ΕΔΕΣ. Μήπως έχετε υπ’ όψη σας αν και πόσους Γερμανούς σκότωσαν οι αντάρτες; Να σας πω εγώ : ΚΑΝΕΝΑΝ! Και αν, όπως στα Καλάβρυτα σκοτώθηκαν δυο- τρεις Γερμανοί, ήταν προβοκάτσια του ΕΑΜ για ευνόητους λόγους. Δεν είσθε σε θέση κύριε Θεοδωράκη να αναφέρετε θύματά σας προκειμένου να εμποδίσετε τους ΕΣ- ΕΣ στο μακάβριο έργο τους, όπως γράφετε.
    Όσον αφορά τον αντισημιτισμό σας, ας μην πούμε πολλά. Αρκεί το γεγονός ότι κατά την περίοδο της δικτατορίας το αεροπλάνο του εβραίου Σιωνιστή Jean Lacques Servan Schreiber σας φυγάδευσε και σας μετέφερε στο Παρίσι για να σας ‘’σώσει’’ από τους κακούς δικτάτορες….. Πως έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε ότι τα βασικά στοιχεία του αντιρατσισμού και του αντισημιτισμού σας ως εαμίτες κατά την περίοδο της κατοχής, ήταν το αντικείμενο της δράσης σας, όταν είναι γνωστό ότι ήσασταν και εξακολουθείτε να είσθε το δεξί χέρι του Σιωνισμού. Τρανή απόδειξη ο Στέλιος Καζαντζίδης, μια και αναφέρατε τον χώρο της μουσικής για να θολώσετε τα νερά. Όταν ο Καζαντζίδης τραγούδησε τα πρώτα σας τραγούδια τα απογείωσε με την τρομερή φωνή του. Προσπάθησαν να τον κάνουν να προσκυνήσει, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε ογκόλιθο ηθικής. Κατά το ‘’ουδείς αναντικατάστατος’’ βρέθηκε αντικαταστάτης του Καζαντζίδη.
    Όσο και να προσπαθείτε για την υστεροφημία σας κ. Θεοδωράκη να διαγράψετε το παρελθόν, δεν διαγράφεται. Τραγουδοποιός που υπηρέτησε το απαίσιο σύστημα υπήρξατε και έτσι θα σας θυμούνται οι σκεπτόμενοι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως !
      Ευχε συνελλην . Εισαι γνωστης της Α-ληθειας !

      Διαγραφή
  4. Το πιο πανω σχολιο ειναι εντελως ανυποστατο δεν απαντα στον Μικη
    αλλα αντιθετως ειναι σχολιο ενος που εχει προβληματα με το ΕΑΜ και αντιλαμβανομαι την κριτικη του αλοιμονο.

    Ο Στελιος ειχε οικονομικες διαφορες με τον Ματσα δεν ειχε ιδεολογικες διαφορες . Στο πεδιο οικονομικων διαφορων που εχουμε δει παμπολες και οχι μονο με Στελιο παντα υπαρχουν 2 στρατοπεδα συμφεροντων μεσα απο κει λοιπον οι οικονομικες διαφορες δεν μπορουν βαφτιζονται ιδεολογικες διαφορες.
    Και αν εφυγε ο Μικης με το αεροπλανο του ταδε αυτο τι σημαινει δηλ. δεν το γνωριζω αυτο αλλα κι αν εφυγε ετσι αυτο μας λεει οτι ειναι Σιωνιστης ο Μικης ?
    Οχι βεβαια απλα μας λεει οτι το ΕΑΜ ετσι κι αλλιως και ο μπεναρογια κτλ κτλ . Με τετοιο σκεπτικο οπως εχει ο πιο πανω ανωνυμος Αντιλαμβανομαι πληρως το σκεπτικο της κριτικης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]