Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο", επειδή "κάναμε την κρίση ευκαιρία" (για άλλους)

Ξεπουλάνε την Ελλάδα για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω… μετά την αποτυχία του Μνημονίου

Το είχαμε πεί από την πρώτη μέρα: Το μνημόνιο δεν σχεδιάστηκε για να σώσει την Ελλάδα. Αντιθέτως, είχε ένα μόνο στόχο: να προστατεύσει τους δανειστές μας, είτε παρέχοντας τους ικανό χρόνο για να αναδιαρθρώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, είτε εξασφαλίζοντας υποθήκες για την διασφάλιση των απαιτήσεων τους.

Απαξίωσαν τη χώρα

Δεν χρειαζόταν Nobel οικονομίας για να καταλάβει κάποιος ότι το πρόγραμμα της τρόϊκας δεν έβγαινε.

Ένα χρόνο τώρα μας χορηγούν μεθοδικά το φάρμακο της ήττας, για να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τα χειρότερα.

Ένα χρόνο τώρα, απαξιώνουν την οικονομία μας, τις επιχειρήσεις μας, τις δυνατότητες μας, με στόχο να μας στερήσουν την προοπτική και την ελπίδα.

Μας κατάντησαν «σκουπίδι» των αγορών και παιχνίδι των κερδοσκόπων.

Ένα χρόνο τώρα, προφητεύουν την καταστροφή.

Ένα χρόνο τώρα, τα σχέδια τους, το ένα μετά το άλλο, αποτυγχάνουν και απλώς φέρνουν νέα και επαχθέστερα μέτρα.

Εκποίηση σε τιμή ευκαιρίας

Αυτό που έγινε χθές είναι ανεπίτρεπτο. Μερικοί χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε., που μέχρι σήμερα έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους, βγήκαν με το θράσος χιλίων πιθήκων και έβαλαν πωλητήριο στη χώρα!

Εν απουσία μάλιστα της Κυβέρνησης. Καλά δεν φιλοτιμήθηκε ένας υπουργός να ανακοινώσει τα συμφωνηθέντα; Επρεπε να τα μάθουμε από ξένους υπαλλήλους;

Λοιπόν, το πολυ διαφημισμένο πρόγραμμα της τρόϊκας απέτυχε. Μέσα σ’ ένα χρόνο έφτασε τον πληθωρισμό στο 5.2%, την ανεργία στο 14% και έριξαν την οικονομία μας στο βαθύ πηγάδι της ύφεσης του 4%.

Μήπως αυτό επεδίωκαν από την αρχή;

Και αντί να ζητήσουν συγγνώμη, για την παταγώδη αποτυχία τους, έχουν το θράσος να προκαλούν. «Αποφάσισαν και διατάζουν» το ξεπούλημα της χώρας. Και το ζητάνε τώρα αφού προηγουμένως απαξίωσαν τα πάντα. Για να πωλήσουν με σκόντο ό,τι περισσότερο γίνεται!

Στην ουσία, δεν πρόκειται για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Εκποίηση ανακοίνωσαν σ’ ένα μαγαζί που βάζει λουκέτο.

Εβαλαν και τιμή μάλιστα: 50 δις ευρώ!

Ολόκληρο το τραπεζικό μας σύστημα αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 25 περίπου δις!

Τι άλλο έβαλαν στο μάτι οι διεθνείς κερδοσκόποι; Τα νησιά μας, τον ορυκτό μας πλούτο, τις υποδομές μας, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας; Γιατί ξαφνικά εδώ και μερικούς μήνες όλοι μιλάνε για τον ορυκτό πλούτο της χώρας; Τώρα τον ανακάλυψαν;

Βέβαια, οι …γαλαντόμοι εξαίρεσαν τα αρχαία μας, αλλά μη το δέσετε και κόμπο! Αν αποτύχουν, που θα αποτύχουν, τίποτα δεν αποκλείεται!

Προφανώς και όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία.

Προφανώς και κάποιοι προετοίμασαν το έδαφος για να φτάσει εδώ η κατάσταση. Στο μη περαιτέρω!

Οι πολιτικές ευθύνες

Την Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 κυβερνάει η παρέα του κ. Παπανδρέου.

Ένα στενό επιτελείο πήρε όλες τις αποφάσεις.

Οι βουλευτές του Κινήματος «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» πρόσφεραν κοινοβουλευτική και πολιτική νομιμοποίηση.

Από κοντά στήριζαν και τα γνωστά εξαπτέρυγα.

Και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όλο αυτό τον χρόνο παρείχαν αφειδώς τη στήριξή τους στην κυβέρνηση και έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν κάθε μορφή αντίδρασης.

Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι. Και ας μη παριστάνουν μερικοί τους όψιμους οργισμένους.

Η αντίδραση

Μετά τα χθεσινά, είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Και εκείνη η αποστροφή από τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή ότι δεν κινδυνεύουν τα «τα βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας» μας βάζει σε σκέψεις.

Χθές οι «τροϊκανοί» απηύθυναν μια ευθεία πρόκληση προς τον ελληνικό λαό για να μετρήσουν τις αντιδράσεις και την αξιοπρέπεια μας. Αυτό αποκλείεται να το έκαναν εν αγνοία του Πρωθυπουργού. Στο κάτω-κάτω της γραφής, για ότι λέγεται από την τρόϊκα, την πολιτική ευθύνη την φέρει ακεραία η κυβέρνηση.

Προφανώς το ζήτημα αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τουλάχιστον αυτές που ήσαν εναντίον του μνημονίου. Ακόμα και τις υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Η μεταμεσονύκτια δήλωση του κ. Πεταλωτή, υπό το φόβο των πρώτων αντιδράσεων, απλώς επιβεβαιώνει την ενοχή τους. Δεν είναι ανίδεοι. Διαπραγματεύσεις έκαναν. Εις γνώσιν τους ήταν οι ανακοινώσεις της τρόϊκας. Αν πάλι, θέλουν να μας πούν ότι οι δηλώσεις έγιναν εν αγνοία τους, τότε ακόμα χειρότερο. Αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν υπολογίζει πλέον την κυβέρνηση! Αν τέλος ετοιμάζουν κάποιο σκηνικό ηρωϊκής εξόδου για να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, ας έχουμε το νού μας γιατί δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους.

Αδέξιος Δεξιός





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]