Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωθυπουργός υπό προθεσμία

Όσοι είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν την διακαναλική συνέντευξη του κ. Παπανδρέου και ανησυχούσαν για την πορεία της χώρας, θα έχουν πολλούς λόγους να ανησυχήσουν ακόμα περισσότερο.

Όσοι περίμεναν απαντήσεις, άκουσαν ανούσιες γενικολογίες.

Όσοι περίμεναν μια ελπίδα αισιοδοξίας, άκουσαν τεχνικά διλήμματα, απειλές και εκβιασμούς.

Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να είναι σε μεγάλο πανικό για αυτά που βλέπει ότι έρχονται.

Αν με τη συνέντευξή του πίστεψε ότι θα τα σταματήσει, μάλλον στοιχημάτισε και έχασε.

Μετά τη σημερινή του εμφάνιση, ο κ. Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός υπο προθεσμία.

Πρωθυπουργός υπό αίρεση!

Με άλλα λόγια είπε στον Ελληνικό λαό, ότι έχει μια ευκαιρία να τον αλλάξει!

«Προσκλητήριο ευθύνης»

«Προσκλητήριο ευθύνης», ζήτησε ο πλέον ανεύθυνος πρωθυπουργός μετά τη Μεταπολίτευση, που ενώ κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», οδήγησε τη χώρα στα «Καυδιανά Δίκρανα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κατά τα άλλα, από την συνέντευξη του πρωθυπουργού μάθαμε ότι:

Η χώρα δεν είναι μόνο υπό επιτήρηση, αλλά υπογράψαμε και ένα μνημόνιο με επαχθείς όρους

Αν είμαστε συνεπείς, θα βγούμε από το Μνημόνιο του 2013

Δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους, επειδή οι κοινωνικοί εταίροι δεν τον διαβεβαίωσαν ότι θα εισπραχθούν όλοι οι φόροι!

Το θέμα της ακρίβειας, λύθηκε με τη μάχη που έδωσε εναντίον των …φορτηγατζήδων.

Θα κάνουμε μια …διατροφική γεωργία.

Δεν μπαίνεις κανένας στην κυβέρνηση χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες.

Έχουμε πιο δίκαιη φορολογία!

Όλα τα στοιχεία όλων των φορολογουμένων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο!

Ότι έρχονται σοβαρές επενδύσεις στη χώρα.

Τα επόμενα χρόνια (δεν είπε πόσα) θα έχουμε επενδύσεις 45 δις ευρώ που θα φέρουν 200.000 θέσεις εργασίας.

Κυρίως όμως δεν μάθαμε, ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα. Γιατί στο ερώτημα αυτό ο κ. πρωθυπουργός δεν έδωσε απάντηση!

Εκβιασμοί και διλήμματα

Ο κ. Παπανδρέου επειδή προφανώς είχε τρικυμία εν κρανίω κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παιχνίδια, χωρίς να προσκομίσει ούτε ένα επιχείρημα. Ποια είναι άραγε τα παιχνίδια που παίζει η αντιπολίτευση; Μήπως η υπεράσπιση των μικρομεσαίων που βάζουν λουκέτα; Ή μήπως η υπεράσπιση των ανέργων που δεν βλέπουν φως ελπίδας;

Εμφάνισε το Μνημόνιο ως σωτηρία της πατρίδος, όταν ακόμα και οι ίδιοι που το συνέταξαν ομολογούν ότι απέτυχε και χρειάζεται αναθεώρηση.

Παρέμεινε αμετανόητος σε μια πολιτική που μαθηματικά οδηγεί σε αδιέξοδο.

Αντι να προτείνει λύσει, οχυρώθηκε πίσω από εκβιαστικά διλήμματα.

Αντί να δώσει ελπίδα, επένδυσε στο φόβο.

Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να καταψηφίσουμε την κυβέρνησή του, για να μην στεναχωρήσουμε τις αγορές!

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα: Μετά τη σημερινή εμφάνιση του κ. Παπανδρέου οι ψηφοφόροι έχουν κάθε λόγο να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Να πουν ένα δυνατό όχι, σ’ αυτόν που σπέρνει το φόβο, καλλιεργεί την ανασφάλεια για να υφαρπάξει για δεύτερη φορά την ψήφο τους.

Να στείλει ένα μήνυμα ότι οι αντοχές της κοινωνίας ήταν μέχρι εδώ και δεν αντέχει άλλο.

Να στείλει ένα μήνυμα ότι θέλει έναν πρωθυπουργό που τον ενδιαφέρει περισσότερο τι λένε οι Έλληνες και όχι τι λένε οι ξένες αγορές!

Να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας.

Κώστας Ροδινός


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Γιωργάκη, Jefrey ή όπως αλλίως διάολε σε λένε ,τέως Πρωθυπουργεύοντα της Ελλάδας,

    Σε παρακολουθήσαμε χθές , με μεγάλη ανοχή είναι η αλήθεια. Ωραία η απόδοση του ρόλου σου. Φαίνεται πως η δάσκαλοι σου είναι πολύ καλοί στο έργο τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έργο βγαλμένο από τα σπλάχνα του HOLLYWOOD. Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ. Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ στα ΜΕΛΟ της εποχής ασφαλώς και ΩΧΡΕΙΑ μπροστά σου. Πως να τα βάλει η γυναίκα μπροστά σε τέτοιο αβανταδόρικο επιτελείο που ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ, ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΜΠΛΕ ΦΟΝΤΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
    Είναι αλήθεια πως έπαιξες το ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΟΥ βάζοντας στο τραπέζι αφ’ ενός την ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ σου κάτι σαν τους υπνωτιστές που σου λένε ΚΟΙΜΑΑΑΑΣΑΙ, ΚΟΙΜΑΑΑΑΣΑΙ και η αλήθεια είναι πως όλοι τον ψιλοπήραμε. Η Μάνα μου που είναι συνταξιούχος αφού σε έβρισε με όλο της το είναι και ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ την ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΒΟΛΗ του ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΩ κοιμήθηκε κανονικότατα.
    Σ’ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΠΟΝΕΣΑΜΕ για την ΘΥΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΛΑΟ!
    ΑΧ! ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΥΚΑ! ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΘΑ ΦΑΡΜΑΚΩΘΩ!!! (Κατερίνα Χέλμη «Κόκκινα Φανάρια)
    Φυσικά ΔΕΝ απάντησες σε κανένα ουσιαστικό ερώτημα. Αλλωστε τι να απαντήσει ενας ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ στα ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ερώτηματα της ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ? Και επειδή στις μέρες μας ΤΟ ΞΥΛΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ έριξες όλο το γοητευτικό ΑΓΑΠΗΤΙΛΙΚΙ ενώ φρόντισες παράλληλα αφού πρώτα ΔΙΑΝΟΙΞΕΣ μαλακά τον ΝΟΥ μας ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ όλο το ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ της ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ και του ΦΟΒΟΥ.
    Πως να σου αντισταθεί η κακομοίρα η Μάνα μου συνταξιούχος 70 ετών! Κι ας της έχει πάρει 20% της σύνταξης. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
    Και βέβαια στο τέλος της συνεντευξής σου ήρθε και η χαριστική βολή για όσους είχαν απομείνει ν’αντέχουν την ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ να δηλώνει στήριξη!!! Ε σου λέει αφού τον στηρίζει ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ του τα πράγματα είναι σοβαρά.
    ΝΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ είναι μόνο που και το πόσο είναι ΞΕΡΟΥΜΕ. Και την σχέση σου με τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ την γνωρίζουμε αλλά και την σχέση του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ επίσης καθώς και το ΠΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΤΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ μαζί με τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ «ΑΠΑΥΤΩΝΕΙΣ» ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΤΕΣ....... (Ακούμε και υπακούμε)

    Προμηθέας-Αντίνοος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το άρθρο : "Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα: Μετά τη σημερινή εμφάνιση του κ. Παπανδρέου οι ψηφοφόροι έχουν κάθε λόγο να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Να πουν ένα δυνατό όχι (...), να στείλουν (στείλει) ένα μήνυμα ελπίδας."

    ΚΧ : Μήνυμα ελπίδας με την ψήφο; Πάλι με την ψήφο; Και ποτε είδαμε ελπίδα (φως στο τούνελ, το έλεγε εκείνος που σκορπούσε τα δανεικά εξαγοράζοντας ψηφοφόρους) με τους κατά καιρούς εκλεγμένους δια ψήφου; Πώς φτάσαμε, εδώ που φτάσαμε; Οι ελπίδες μας όλες είναι τώρα στα χέρια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Τα δανεικά της "ανδρεϊκής" και της άλλης ασυδοσίας, ήρθε ο γυιός του να τα πάρει πίσω.

    Και καλά, αυτοί που τα γλέντησαν αγοράζοντας, πιχι, κάθε χρόνο το νέο σούπερ μοντέλο 4Χ4 για να πληρώνουν χαμηλά τέλη κυκλοφορίας φορτώνοντας τη "χασούρα" σε όλους όσους έκαναν τις δουλειές του με τα "σαπάκια". Καλά και αυτοί, που πέρα από τη μεζονέτα των Βορείων, το παραθαλάσσιο σε νησάκι και το "σπίτι στο λιβάδι" ελλαδικού οροπεδίου. Αυτοί και οι όμοιοί τους να πάνε να ψηφίζουν.

    Οι άλλοι όμως; Αυτοί που με ιδρώτα και αίμα έφτιαξαν ένα σπιτάκι, την "καμαρούλα μια σταλιά" του λαϊκού πενταγράμμου, έτρωγαν ένα κομμάτι ψωμί και δεν τα γλένταγαν όπως οι άλλοι, τι λόγο έχουν να πάνε να ψηφίσουν; Αυτά που πήραν, τα άξιζαν, τα δούλεψαν και τα πήραν. Δεν τα "έφαγαν" καθώς οι άλλοι με τις γκόμενες, με τα ταξίδια, με τους πολυτελείς γάμους, με τα σκάφη τύπου "Χριστίνα", με ..., με ... . Έχουν κανένα λόγο αυτοί να πάνε να ψηφίσουν παγιδευμένοι στην "ψήφο αγανάκτησης";

    Αυτή είναι η παγίδα και όσο περίτεχνα κι αν τη σκεπάσουμε, οι πινακίδες πάντα θα φωνάζουν : ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! STAY OUT!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. distixos o prothipourgos to minima pou estile ine oti
    kremete o idios se mia <>.... krima

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]