Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραηλινοί καταδρομείς σε άσκηση στην Ελλάδα!


Σε ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή ελληνικών και ισραηλινών ελικοπτέρων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα κοινή άσκηση ειδικών μονάδων του ισραηλινού στρατού και κομάντο της Πολεμικής Αεροπορίας με σενάριο την έρευνα και διάσωση σε συνθήκες μάχης
Είναι η συνήθης πρακτική για την έρευνα-διάσωση μάχης που ακολουθούν οι επίλεκτοι της 31 ΜΕΕ (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων) της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τώρα θα συνασκηθούν με την αντίστοιχη ομάδα των ισραηλινών κομάντο που καταφθάνουν την επόμενη εβδομάδα στην Ανδραβίδα.
Η κοινή εκπαιδευτική άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.
Συνολικά 8 ισραηλινά ελικόπτερα (4 UH-60 και 4AH-64D Apache Longbow) αφού ακολουθήσουν τη διαδρομή Κρήτη-Κύθηρα-Καλαμάτα θα κατευθυνθούν στο ΚΕΑΤ στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου θα διεξαχθεί το κύριο μέρος της άσκησης.
Εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκτός από τους άντρες της 31 ΜΕΕ, θα συμμετάσχουν 1 ελικόπτερο Super Puma, 2 ελικόπτερα AH-64A Apache και 6 μαχητικά αεροσκάφη.
Τα σενάρια της συγκεκριμένης άσκησης Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue) προβλέπουν ακόμη σύνθετες αποστολές στην ηπειρωτική περιοχή της βόρειας, κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Και αυτο τι ειναι;
    "Η ισραηλινή Αεροπορία θα εκτελέσει σε διαδοχικές φάσεις ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν στις 21 Οκτωβρίου. Τα σενάρια είναι μικτά με ανεφοδιασμούς αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

    Σχετική ΝΟΤΑΜ (Α1824/10) εξέδωσε η ΥΠΑ. Θα διατεθούν τουλάχιστον τρία αεροσκάφη τάνκερ της ισραηλινής Αεροπορίας και θα ασκηθούν τόσο F-15, όσο και F-16, αλλά και ελικόπτερα (UH-60). Θεωρείται πιθανό στην ισραηλινή άσκηση να μετάσχουν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

    Οι πρώτοι ανεφιδιασμοί θα περιλαμβάνουν τα ισραηλινά ελικόπτερα που θα μεταβούν στην Ανδραβίδα για τις συνασκήσεις έρευνας-διάσωσης μάχης (CSAR) με την Πολεμική Αεροπορία, όπως πρώτο έχει γράψει το defencenet.gr

    Τουλάχιστον στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στο σκέλος μετάβασης τα ισραηλινά ελικόπτερα θα ανεφοδιαστούν από αεροσκάφη ΚC-130.

    Τα τουρκικά KC-135 θα ανεφοδιάσουν μεταξύ Ρόδου και Κύπρου περί τα είκοσι τουρκικά μαχητικά F-16 την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε και σχετικό ΝΟΤΑΜ (Α1717/10) από την ΥΠΑ. Το σενάριο της τουρκικής άσκησης προβλέπει διπλό ανεφοδιασμό των τουρκικών μαχητικών και συμπίπτει με την τελευταία ημέρα της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010."

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Τα τουρκικα που κολλάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι (περιπου 1500) κρατούντες σας τρέμουν Έλληνες.
    Έχουν εφιάλτες γιατί είσαστε ενωμένοι και όταν με το καλό βρείτε το βηματισμό σας, δεν θα τους σώσει ούτε ο Θεός.
    Γι΄αυτό ζήτησαν βοήθεια απο τ΄αφεντικά τους και αυτοί οι καλοί άνθρωποι έστειλαν στρατά να τους προστατεύσουν αλλά και να προετοιμάσουν και να ασκηθούν στις συνδέσεις μεταξύ Καμπ Μπόντστιλ, Αιγαίου και Αδριατικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]