Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βόμβα μολότοφ στο Τουρκικό Προξενείο!

  • Ποιόν εξυπηρετεί η δημιουργία έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυτή τη χρονική περίοδο;

Βόμβα μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη πέταξαν άγνωστοι στις 4:15 τα ξημερώματα. Η ρίψη της αυτοσχέδιας βόμβας μολότοφ κινεί πολλές υποψίες για δράση εξωτερικών στοιχείων που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα Σεπτεμβριανά της Κωνσταντινούπολης είχαν ξεκινήσει από την πυροδότηση βόμβας μικρής ισχύος που είχε τοποθετήσει στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης τούρκος πράκτορας.
Γεγονός είναι πως στην δύσκολη καμπή των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, που σηματοδοτείται από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο (πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών, τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο κ.α.), η ρίψη αυτής της μολότοφ ακόμη και εάν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό κάποιου θερμόαιμου, δεν παύει να είναι ένα γεγονός που πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τις αρχές.
Μην ξεχνάμε πως πολλοί (και όχι μόνο εκτός Ελλάδας) θα ήθελαν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να δημιουργήσουν μία πόλωση στα εθνικά ζητήματα, προκειμένου να υπάρξει ικανός αποπροσανατολισμός από άλλα θέματα (οικονομία, ανεργία, Παιδεία, νέοι φόροι κ.α.) που πρόκειται από τον Σεπτέμβριο να κάνουν την παρουσία τους ευρέως γνωστή…
Για την ιστορία του γεγονότος ρίψης της μολότοφ στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, σημειώνουμε πως άμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η φωτιά που προκλήθηκε δεν προκάλεσε ζημιές.

Δηλώσεις Πεταλωτή και Παναγιωτόπουλου
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τη ρίψη «μολότοφ» στην περίφραξη του Τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απόλυτα και κατηγορηματικά την ρίψη βόμβας μολότοφ στην περίφραξη του Τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, που έθεσε σε κίνδυνο και την ασφάλεια των αστυνομικών φρουρών. Ενέργειες όπως αυτή, ασχέτως κινήτρων, είναι αδικαιολόγητες και στρέφονται ενάντια στην ίδια την Ελλάδα. Καθοδηγούνται από τη βία και στρέφονται ενάντια στη Δημοκρατία μας. Η Κοινωνία μας έχει μηδενική ανοχή σε τέτοιες πράξεις. Οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τέλος, εκφράζουμε τη λύπη μας προς την Τουρκική Κυβέρνηση, για την απαράδεκτη αυτή εγκληματική ενέργεια».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην επίθεση με βόμβα μολότοφ εναντίον του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, καταδίκασε "απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός". "Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, από όποιους και αν προέρχονται και όποια κίνητρα και αν επικαλούνται, στρέφονται κατά της Ελλάδος», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "ακόμη και εάν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό κάποιου θερμόαιμου"
    καλά, είναι δυνατόν να γράφετε ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να έγινε από θερμόαιμο Έλληνα;
    Είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ότι είναι ΤΟΥΡΚΙΚΗ προβοκάτσια για να οξύνουν το κλίμα ενόψει Παναγίας Σουμελά (για να ξεσηκώσουν τους Γκρίζους Λύκους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]