Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Αλβανία αυξάνουν μισθούς και συντάξεις!


Την ίδια ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα ψαλιδίζονται διαρκώς και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο την προοπτική της ανέχειας, η κυβέρνηση στη γειτονική Αλβανία, πηγαίνει …κόντρα στο ρεύμα και προβαίνει σε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών!

Η κρίση που πλήττει την Ελλάδα και έχει αναγκάσει εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες να εγκαταλείπουν τη χώρα μας, βρίσκει αρκετούς από αυτούς να συναντούν πολύ καλύτερες συνθήκες επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.

Ο λόγος για τους Αλβανούς μετανάστες, καθώς η κυβέρνηση της γείτονος ανακοίνωσε πως θα προβεί σε μεγάλες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αλβανίας θα προχωρήσει στην αύξηση της χαμηλότατης σύνταξης κατά 6% και κατά 4% στις υψηλές συντάξεις, ενώ στις αγροτικές περιοχές η αύξηση θα αγγίξει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Την ίδια ώρα προβλέπονται και αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίοι θα δουν τα εισοδήματα τους να φθάνουν από τα 16.120 λεκ (περίπου 118 ευρώ), όπου είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα στα 16.820 (123 ευρώ).

Αυξήσεις όμως θα δουν και οι υψηλόμισθοι Αλβανοί, καθώς ο ανώτατος μισθός από τα 80.600 λεκ ( 590 ευρώ) που είναι σήμερα θα αγγίξει τα 84.100 (περίπου στα 618 ευρώ).

Τα χρήματα που θα απαιτηθούν για αυτές τις αυξήσεις πρόκειται να εξοικονομηθούν από τις δραστικές περικοπές στις σπατάλες του δημοσίου τομέα, ξεκινώντας από αυτές της ίδιας της κυβέρνησης.

Βεβαίως, τα νούμερα είναι πολύ πιο χαμηλά, σε σχέση με την δική μας πραγματικότητα… Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι οι Αλβανοί έχουν λόγους να νιώσουν πολύ πιο χαρούμενοι από εμάς!

Ο Λαφαζάνης κατηγορεί Παπανδρέου και τρόικα πως καταστρέφουν την Ελλάδα

Κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τη χώρα στη μεγαλύτερη οικονομικοκοινωνική τραγωδία μετά τον πόλεμο, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τα στοιχεία για την ύφεση, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τις οικονομικές εξελίξεις.

Χαρακτηρίζοντας κατεδαφιστικές τις επιλογές τους, υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ και η τρόικα «όχι μόνο λεηλατούν εισοδήματα και δικαιώματα αλλά και εξωθούν την οικονομία σε βαθιά και μακρόχρονη ύφεση, διαλύουν την εναπομείνασα παραγωγική βάση του τόπου, ενώ “παραδόξως” εκτροχιάζουν και τις προβλέψεις για τον προϋπολογισμό». «Εφαρμόζουν στη χώρα την τέλεια συνταγή πλήρους καταστροφής μιας οικονομίας και κοινωνίας» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας τόνισε πως γίνεται «όρος επιβίωσης αυτής της χώρας και του ελληνικού λαού η άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο, η επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του τόπου».



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αφου οσα χρεωθηκαν οι Ελληνες απο τις τραπεζες για τις οικοδομες, κατεληξαν στους Αλβανους και τα εστελναν στην Αλβανια, πως να μην εχουν ανακαμψει οικονομικα...

    Καλα εκαναν και μπραβο τους, αλλα πλεον επιβαλεται να τους στειλουμε ολλους πακετο πισω... Πρεπει να απαγορευσουμε στους μεταναστες να τραφουν με τις τελευταιες σαρκες της ψυχοραγουσας Ελλαδος.

    Η Ελλας πρεπει να ταϊσει τα παιδια της ωστε να μπορεσουν να επιζησουν για να την ξαναορθωσουν οπως της πρεπει..

    Οσο για ΣΥΡΙΖΑ και Παναγιώτη Λαφαζάνη, ας πανε μαζι με τους Αλβανους, να δουμε αν οι Αλβανοι θα ειναι τοσο "πονοψυχοι" και διεθνιστες εναντιων της Αλβανιας οπως οι Συριζαιοι εναντια στην Ελλαδα που τους εθρεψε και τον Λαο της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αλβανοί μετανάστες και μεγάλη μερίδα της αλβανικής κοινωνίας ζει από την ελληνική οικονομία και άρα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Με τη δραστηριότητά τους καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας, εφόσον δημιουρ¬γούν συνθήκες ανεργίας στην ελληνική κοινωνία κι επι¬πλέον καταστρέφουν τις σταθερές της ελληνικής αγοράς εργασίας.

    Την ώρα που ο Αλβανός με την παρουσία του επιβαρύνει τους φτωχούς της ελληνικής κοινωνίας, πέφτει ο ίδιος θύμα μιας τρομερής λεηλασίας. Οι πολυ¬εθνικές σήμερα λεηλατούν το αλβανικό κεφάλαιο. Οι αλβανικές πετρελαιοπηγές, τα αλβανικά ορυχεία και ό,τι έχει αξία μέσα στην Αλβανία αλλάζει "χέρια" μέσα σε μια "νύχτα".

    Όταν θα αναπτυχθεί η Αλβανία και θα μπορεί ν' αποδίδει κέρδος το κεφάλαιό της, αυτό το κεφάλαιο δεν θα ανήκει πλέον στους Αλβανούς. Όταν οι ιμπεριαλιστές λεηλατούσαν την Αλβανία, οι Αλβανοί μάζευαν πατάτες κάπου έξω από τα Τρίκαλα. Όταν τους έκλεβαν τα "φιλέτα" στην Αλβανία, αυτοί χαίρονταν με τα "ψίχουλα" στην Ελλάδα. Σε λίγο καιρό τα εκατομμύρια των Αλβανών λαθρομεταναστών, που θα νομίζουν ότι κάτι έκαναν στη ζωή τους με το "πουγκί" που γέμισαν στην Ελλάδα, θα γυρίσουν σε μια πατρίδα που δεν θα τους ανήκει.

    Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ζητάνε οι ίδιοι οι Αλβανοί μετανάστες να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και η οποία πολιτική βολεύει και το αλβανικό καθεστώς, που λεηλατεί τον αλβανικό λαό χωρίς αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]