Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεπουλάνε ελληνικά νησιά

  • Πωλούνται σε τιμές που πλησιάζουν μία καλή προμήθεια ενός δημόσιου έργου...
Το ότι πωλούνται ελληνικά νησιά, σίγουρα δεν είναι κάτι νέο. Το ότι πάνω από 120 νησάκια στην Ελλάδα είναι ιδιόκτητα, είναι ήδη γνωστό. Το ότι, όμως, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διαφημίζεται η πώληση ελληνικών νησιών (διαφόρων εκτάσεων) και κοντά στα σύνορα της χώρας, ίσως θα είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολήσει την δικαιοσύνη και την κυβέρνηση.
Η πώληση εθνικού εδάφους είναι σίγουρα κάτι που καμία κυβέρνηση (και ιδιαίτερα η σημερινή) δεν θα ήθελε να χρεωθεί...
Το θέμα της πώλησης ελληνικών νησιών, προκειμένου να ξεχρεώσουμε ως χώρα, το έθεσαν γερμανικές ρυπαροφυλλάδες. Παραδόξως, όταν ρωτήθηκε, τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με την πιθανότητα πώλησης ελληνικών νησιών απάντησε πως "δεν είναι η κατάλληλη στιγμή"...
Έτσι, η ανησυχία όλων μας είναι ιδιαίτερα έντονη όταν μαθαίνουμε πως τελικά υπάρχουν πωλητήρια ελληνικών μικρών νησιών (και όχι βραχονησίδων)
Ένα μήνυμα που έφτασε σήμερα στο γραμματοκιβώτιο του ιστολογίου μετέφερε την αγωνία του συντάκτη του, αλλά ταυτόχρονα και όλων των Ελλήνων. Κι αυτό, επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα να πουλήσουμε ούτε μία πέτρα, επειδή θα είναι αισθητή η απουσία της κι επειδή κάποιοι άλλοι έδωσαν τη ζωή τους γι αυτήν την πέτρα (όσο μελό και αν ακούγεται στα ευαίσθητα αφτάκια κάποιων προοδευτικούληδων, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια που δεν ταιριάζει στην πράσινη ανάπτυξή τους ή στις αρπαχτές των ΜΚΟ τους)...

Μήνυμα αγωνίας
Έβλεπα την σελίδα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας. Πόσο τα πουλάμε τα νησιά μας μωρέ;
Είμαστε φθηνοί λένε, ένα ελληνικό νησάκι κοστίζει λιγότερο από ένα ski σαλέ στις Άλπεις.
Ξεκινάνε από 1.500.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από μια καλή μίζα για προμήθεια του δημόσιου.
Έντεκα (11) νησάκια μας είναι στο σφυρί στη σελίδα http://www.privateislandsonline.com/greece.htm
Ποιανού είναι; Ποιος τα πουλάει μωρέ;
Άντε να πουλήσουν και εμάς για να ξεχρεώσουν το ΔΝΤ.
Και αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι το αν αυτή είναι μόνο η αρχή.
Μας σκίζουν στην εφορία, μετά μας παίρνουν ότι έμεινε με τον τζόγο, πουλάμε και 200 -300 από τα 2.000 νησιά που έχουμε και ξεχρεώσαμε το μπουγιουρντί που μας επέβαλαν με τα ταμεία τους και τις τρόικες.
Είναι normal αυτό ρε παιδιά και εγώ είμαι ο ανώμαλος που μου έκανε τόση εντύπωση;
Βοηθάτε γιατί θα χάσω και αυτό το λίγο που είχα.

Έτοιμος ο Μπερλουσκόνι να ξεπουλήσει ιστορικά νησάκια της Ιταλίας
«Στο σφυρί» μνημεία και νησιά Το «πράσι νο φως» για την πώληση σε ιδιώτες μικρών νησιών, παλατιών που ανήκουν στο Δημόσιο και άλλων σημαντικών στοιχείων της δημόσιας περιουσίας αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, παραχωρώντας το δικαίωμα στους δήμους και τις νομαρχίες να χειριστούν το ζήτημα.
Η λίστα με τα σημαντικά μνημεία ή τόπους που θα βγουν «στο σφυρί» είναι μεγάλη και το ιταλικό Δημόσιο ελπίζει να συγκεντρώσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το νησάκι του Σαντ’ Αντζελο ντελα Πόλβερε στη Βενετία, όπου κάποτε υπήρχε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων, το Ιζολα ντελ’Ουνιόνε, καθώς επίσης κι άλλα μικρά νησιά στη Σαρδηνία, παλάτια στο Παλέρμο, το ετρουσκικό μουσείο στη Βίλα Τζούλια, η Βίλα Γκρεγκοριάνα στο Τίβολι, πιθανότατα θα τεθούν προς πώληση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]