Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν να μας προετοιμάζουν για την πτώχευση;

  • «Η Ελλάδα καλείται να δείξει ότι αξίζει τη στήριξη του ΔΝΤ και της ΕΕ»

Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν αναμένεται να τεθεί υπό εξέταση πριν από τα τέλη του 2011, δηλώνει στους Financial Times η Anke Richter, διευθύντρια ανάλυσης ομολόγων της Conduit Capital Markets. Εκτιμά μάλιστα πως αυτό δίνει στην Ελλάδα μια ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει τη στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ.
«Σίγουρα η Ελλάδα θα κάνει πρόοδο στη δημοσιονομική προσαρμογή, αν και είμαστε λιγότερο βέβαιοι ότι θα επιτύχει τους στόχους της», είπε, προσθέτοντας ότι ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πιστεύουν ότι με το πακέτο διάσωσης μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε διατηρήσιμα επίπεδα χρέους.
«Αντίθετα, πιστεύουμε ότι θα το δουν σαν μια δοκιμαστική περίοδο, ώστε να δείξει η Ελλάδα ότι ‘αξίζει’ τη στήριξη. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα λάβει πρόσθετη στήριξη εάν έχει δείξει ότι το αξίζει», ανέφερε η Richter.
«Η αναδιάρθρωση θα εξεταστεί το 2012 μόνο εάν η δημοσιονομική προσπάθεια δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα. Σε μια τέτοια περίπτωση, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί ένα haircut μεταξύ 40% και 50%, μαζί με την ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η αναδιάρθρωση του χρέους που δημιούργησαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις (κύριοι υπεύθυνοι του χρέους), θα γίνει στον χρόνο που θα αποφασίσουν "οι μεγάλοι παίχτες" του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]