Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επαγγελματικός στρατός: Η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων

  • "...Όσο συντομότερα σταματήσουμε αυτήν την κατηφόρα προς την διάλυση του κοινωνικού ιστού και της εθνικής μας αξιοπρέπειας που επιχειρείται από τους διαχειριστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων όπως οι σημερινοί Κυβερνώντες, τόσο λιγότερη ζημιά θα γίνει και στον πάρα πολύ σημαντικό τομέα αυτό που λέγεται, Άμυνα της Χώρας..."
Υλοποιώντας τους πολιτικούς προσανατολισμούς Παπανδρέου, για «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ordine Nuovo-New World Order) - η οποία προϋποθέτει διάλυση των παραδοσιακών δομών του κράτους-έθνους – η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο το στράτευμα, με την απόφασή της να αντικαταστήσει τους αξιωματικούς που προκύπτουν από τις Στρατιωτικές Σχολές «μη επιχειρησιακών ειδικοτήτων», με πτυχιούχους των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Έτσι διαμορφώνεται ένα εντελώς νέο σκηνικό στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όπου:
1. Οριστικοποιείται ο προσανατολισμός της αντικατάστασης της παραδοσιακής κληρωτής-εθελοντικής δομής των Ε.Δ., με «επαγγελματικό στρατό».
2. Αποδομούνται τα θεμέλια του ψυχισμού του Έλληνα Αξιωματικού, που παραδοσιακά χτίζονταν πάνω στις αρχές που παραλάμβαναν ως κληρονομιά, οι νεώτεροι από τους παλαιότερους. Η λογική του «επαγγελματία στρατιώτη» ο οποίος φοράει την στολή του Έλληνα Αξιωματικού για βιοποριστικούς και μόνο λόγους, καταργεί στην ουσία την παράδοση των «προτύπων» η οποία ίσχυε παραδοσιακά στις Ε.Δ. Με την εξαφάνιση των προτύπων, όπως οι Παύλος Μελάς, Παπαγιάννης Βασίλειος, Γεωργίου Κοσμάς, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Αστέριος Κοντογιάννης, Εμμανουήλ Ζυμβρακάκης, Κωνσταντίνος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και φυσικά εκατοντάδων ακόμη ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών, οι σημερινοί κυβερνώντες, φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να ξηλώσουν από την στρατιωτική εκπαίδευση την «ιστορική συνέχεια» που είναι ριζωμένη στον ψυχισμό του Έλληνα Αξιωματικού.
3. Δημιουργείται ένας στρατός που αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του ως «ινστιτούτο» το οποίο μπορεί να λειτουργεί με κανόνες «ελεύθερης αγοράς», και όχι με τους αξιακούς κανόνες του Ελληνικού Στρατού ο οποίος θεωρείται παραδοσιακά «θεματοφύλακας της ιστορικής συνέχειας του έθνους». Μια λογική η οποία επικρατεί σε επαγγελματικούς στρατούς τύπου ΗΠΑ, όπου ο στρατιώτης μπορεί να σκοτώνει ελεύθερα τον ιρακινό με αντάλλαγμα μια πράσινη κάρτα και μερικά δολάρια, ενώ θεωρεί αυτονόητη τη συνεργασία του με μισθοφόρους όπως της Black Water.
4. Παράγονται νέες φουρνιές αξιωματικών-τεχνοκρατών, οι οποίοι έχουν μόνο γνωστική σχέση με το αντικείμενό τους και δεν έχουν εκπαιδευθεί με γνώμονα την αντίληψη της θέσης-σχέσης τους, με το συνολικό πολιτισμικό-κοινωνικό οικοδόμημα που είναι οι αρχές και οι αξίες, προϊόν των αγώνων των λαών γενικότερα και αλλά και του ελληνικού λαού ειδικότερα, για δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη. Το φαινόμενο δηλαδή του αξιωματικού-τεχνοκράτη που χειρίζεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο του, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της εκτόξευσης και κατεύθυνσης ενός πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς π.χ., ο οποίος εκτελώντας απλώς εντολές, δεν έχει επίγνωση του αποτελέσματος της δικής του συμμετοχής στην εκτέλεση της εντολής “ignition-fire”. Ένα φαινόμενο το οποίο το γνωρίσαμε τόσο από τη συμμετοχή του Άκτιου και των Awacs στους βομβαρδισμούς της Σερβίας όσο και από τις διευκολύνσεις που παρασχέθηκαν από τη Σούδα για τον βομβαρδισμό του Ιράκ.
5. Τέλος, μέσα από την επαγγελματοποίησή του, παράγεται ο τύπος εκείνος του Αξιωματικού που έχει μεν στο μπράτσο του την ελληνική σημαία, μπορεί όμως να συνεργάζεται και να συναγελάζεται άριστα στους πολυδαίδαλους ΝΑΤΟικούς διαδρόμους με τους παραδοσιακούς εχθρούς της Πατρίδας μας, την ώρα που οι συνάδελφοί του Ιπτάμενοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αναχαιτίζουν με κίνδυνο της ζωής τους καθημερινά την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.
Η υπό διαμόρφωση πρόταση του Πατριωτικού Μετώπου, για επιστροφή στην παραδοσιακή λογική της «Παλλαϊκής Άμυνας», του εθελοντικού δηλαδή στρατού, και της ενεργούς συμμετοχής του κάθε Έλληνα πολίτη στη διαμόρφωση της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας μας, βρίσκει ολοένα και περισσότερους αποδέκτες στο σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών, αλλά και στην Ελληνική Κοινωνία γενικότερα.
Και το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από την συζήτηση που έχει αναπτυχθεί για την επεξεργασία της πρότασης μας, είναι αυτό που λέει: Όσο συντομότερα σταματήσουμε αυτήν την κατηφόρα προς την διάλυση του κοινωνικού ιστού και της εθνικής μας αξιοπρέπειας που επιχειρείται από τους διαχειριστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων όπως οι σημερινοί Κυβερνώντες, τόσο λιγότερη ζημιά θα γίνει και στον πάρα πολύ σημαντικό τομέα αυτό που λέγεται, Άμυνα της Χώρας. Τραβώντας σήμερα μια ακόμη γραμμή ορίου στην κατηφόρα αυτή, ΠΑΜΕ λοιπόν τώρα με το Πατριωτικό Μέτωπο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]