Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μειώνονται κατά 6% οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα;

  • Οι πολιτικοί τα έφαγαν, οι δημόσιοι υπάλληλοι συνέβαλαν, αλλά το χρέος θα βγει από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, επειδή μόνο έτσι μπορεί η οικονομία να γίνει ανταγωνιστική
  • Η λογική της πλήρους αποδόμησης και η δημιουργία κοινωνίας επικράτησης της αδικίας και της ανομίας, τείνει να νομιμοποιηθεί από μία κυβέρνηση που δεν έχει καμία αίσθηση της αλήθειας, του δικαίου και της ευθύνης...
  • Στην επόμενη "απόφαση" να περιμένουμε διαταγή εκτέλεσης των πολιτών; Γιατί όχι; Και με μωβ γραβάτα ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει το επαχθές μέτρο... Ίσως και να ξαναβγάλει έρπη...
Στην συνεδρίαση του Ecofin στις 7 Ιουνίου, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει με νέα άμεσα μέτρα που θα επιβαρύνουν κυρίως τον ιδιωτικό τομέα.
Στην έκθεση του για τη συνεδρίαση, ο ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, δίνει έμφαση στην ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία θα «αγγίζει» το 6% σε όλα τα κλιμάκια πάνω από το κατώτατο ημερομίσθιο.
Εάν η πρόταση του Επιτρόπου δεν γίνει δεκτή, θα επιβληθεί με την μορφή «εντολών» τον Οκτώβρη, κατά την δεύτερη δόση του δανείου. Στόχος της μείωσης των μισθών είναι να τονωθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος βαθύτερης ύφεσης, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της τρόικα η ανταγωνιστικότητα θα μειωθεί 25% τα επόμενα 3 με 5 χρόνια.
Ο Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat, δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις προηγούμενες εβδομάδες πρόλαβαν την ανεξέλεγκτη μετάδοση των προβλημάτων της Ελλάδας, αλλά η κρίση αποκάλυψε επίσης ρωγμές στην οικονομική ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πάντως κατά τον Όλι Ρεν η ΕΕ κατάφερε να σταματήσει την ανεξέλεγκτη μετάδοση της ελληνικής πυρκαγιάς ώστε να μην γίνει ανεξέλεγκτη.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η προσωποποιηση της αφελειας και της ανοησιας εναι τελικα αυτος ο "επιτροπος"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως θά ῎θελαν νά τους πάρει ὁ διάολος καί νά τούς σηκώσει;Αν επιμένουν,αυτό θά γίνει στό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]