Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Δεν χαρίζουμε λεφτά στην Ελλάδα, αλλά δανείζουμε

  • Συνεχίζει να υπενθυμίζει την μη εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση της Ελλάδας η Μέρκελ
  • Υποβάθμιση και της Ισπανίας από την Standard and Poor's
Η κατάσταση είναι σοβαρή και οι Έλληνες πρέπει να κάνουν πολύ σημαντικά βήματα, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ πριν από λίγη ώρα, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν θα "χαρίσει" λεφτά στην Ελλάδα, θα της τα δανείσει.
Η Μέρκελ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα, ώστε να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της ευρωζώνης. Για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει όχι μόνο να λάβει νέα μέτρα για την επιτυχία του μεγαλεπήβολου προγράμματος σταθερότητας της, αλλά και να τα τηρήσει.
H κ. Μερκελ ερωτώμενη εάν η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν σωστή είπε: "Το 2000 είχαμε ένα θέμα, όταν ήλθαμε αντιμέτωποι με το αν η Ελλάδα μπορούσε να ενταχτεί στην ευρωζώνη. Αποδείχθηκε ότι η απόφαση ίσως δεν είχε εξεταστεί αρκετά εξονυχιστικά", είπε.
Υποβαθμίστηκε και η Ισπανία
Σε ΑΑ, από ΑΑ+ προηγουμένως, διαμορφώνει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P, μία μόλις μέρα μετά τις υποβαθμίσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, και μόλις λίγες ώρες μετά τη διεύρυνση της ευρωπαϊκής στήριξης στην Ελλάδα. Ο οίκος επισημαίνει ότι το outlook της χώρας είναι αρνητικό εξαιτίας της αδύναμης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]