Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία κοντράρεται ανοιχτά πλέον με την Γαλλία...

  • Με αφορμή την οικονομική βοήθεια προς την Έλλάδα
Η Γαλλία θα πρέπει να κινηθεί μόνη της εάν θέλει να επιμένει προκειμένου να δώσει βοήθεια προς την Ελλάδα, χωρίς να περιμένει πρώτα την σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας, δήλωσε ο Michael Meister, εκπρόσωπος του τομέα οικονομικών του κόμματος της Ανγκέλα Μέρκελ.
Μιλώντας στο Bloomberg, ο Meister δήλωσε την βεβαιότητά του πως η Μέρκελ θα αντισταθεί στις εκκλήσεις βοήθειας προς την Ελλάδα και ουσιαστικά σήκωσε το «γάντι» που Σαρκοζί και Θαπατέρο έριξαν σήμερα προς την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Η συνέχεια θα είναι σκληρή, αφού εν προκειμένω τίθεται πλέον θέμα τιμής και κυριαρχίας για την Γερμανία και τον ρόλο της στην οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης. Από την άλλη πλευρά, το «μέτωπο» των δυσανασχετούντων χωρών δείχνει αποφασισμένο να αποκαθηλώσει την γερμανική αλαζονεία και να προσδώσει στην Ε.Ε. μία περισσότερο ανθρώπινη μορφή, με βοήθειες προς τις αδύναμες χώρες, όπως εμφανίζεται σήμερα η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ευρωπαίοι πολιτικοί αρχηγοί ενεργούν προκειμένου να εξασφαλίσουν από τώρα την βοήθεια που πολύ σύντομα θα ζητήσουν και οι ίδιοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αγώνας επιβίωσης, αγώνας ανάδειξης δυνατού ή ανατροπής της Γερμανίας, είναι το πραγματικό σκηνικό που εξελίσσεται και που τα επόμενα εικοσιτετράωρα ίσως να αποδειχθεί καταλυτικό για το αύριο της Ευρώπης.
Ντόμινο καταρρεύσεων αν δεν σωθεί η Ελλάδα
Η αποτυχία διάσωσης της Ελλάδας ενδέχεται να προκαλέσει "ντόμινο" στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Josef Proell.
Ο Proell είπε επίσης ότι θα... προτιμούσε η όποια ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα να δοθεί με τη μορφή εγγυήσεων για το ελληνικό χρέος από άλλες χώρες-μέλη, αντί με τη μορφή διμερών δανείων.
"Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τι ντόμινο θα προκαλέσει μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, ειδικά στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης", φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten. "Και εκεί ακριβώς είναι που έχει επενδύσει σημαντικά η Αυστρία".
"Πάντα υποστήριζα την πιθανότητα παροχής εγγυήσεων επειδή αυτή είναι η καλύτερη λύση. Παρόλα' αυτά, αν αρχίσει να γίνεται λόγος για απευθείας βοήθεια, τότε θα πρέπει να το συζητήσουμε", είπε ο Proell στην εφημερίδα



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]