Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν οι βόμβες της παραπλάνησης των πολιτών

  • Ευθύνη της κυβέρνησης και του κυρίου Χρυσοχοΐδη η σημερινή βομβιστική ενέργεια
  • Βιώνουμε την προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, μέσα από τους καπνούς μίας βόμβας
  • Το κατευθυνόμενο παρακράτος έδωσε το παρών του...
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυρίως στα οικονομικά θέματα στα οποία αναμένονται ραγδαίες και τραγικές εξελίξεις εις βάρος της ποιότητας ζωής των ελλήνων πολιτών, ήταν δεδομένο πως θα αναγκάσουν τους μηχανισμούς προστασίας του κυβερνητικού image να προχωρήσουν σε μεθόδους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από θέματα τα οποία θα "πλήγωναν" το κυβερνητικό σχήμα.
Έτσι, ήταν αναμενόμενη η τουρκική προκλητικότητα και η "διαφήμισή" της, όπως αναμενόμενη ήταν και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων στο θέμα της τρομοκρατίας (δοκιμάστηκε αλλά δεν "έπιασε" επαρκώς) ή και σε άλλα θέματα που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή των πολιτών. Δυστυχώς, ο δρόμος της επικοινωνιακής πολιτικής που τελικά επιλέχθηκε, είναι λίαν επικίνδυνος και εκ διαμέτρου αντίθετος με την προσπάθεια εφησυχασμού της κοινωνίας των πολιτών.
Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί, αδύναμοι όντας να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές πιέσεις και στις εξελίξεις που "τρέχουν" κυριολεκτικά, φαίνεται πως δίνουν την θέση τους, πλέον, σε ακραίες λύσεις -δοκιμασμένες στο μακρινό παρελθόν- που δυστυχώς αναμένεται να δημιουργήσουν ένταση μη ελεγχόμενη από το κράτος. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, πολλά μπορούν να συμβούν και να "περάσουν" σχεδόν απαρατήρητα, αλλά η "σκιά" της σημερινής βομβιστικής ενέργειας σηματοδοτεί την μετακίνηση της πολιτικής σε πρακτική εφαρμογή μεθοδολογιών που έχουν καταδικαστεί από την ιστορία.
Eκρηξη βόμβας στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής»
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 08:46 -σήμερα το πρωί- στην οδό Σωκράτους 48, στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στον 5ο όροφο κτιρίου. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στις 08:25. Ο άγνωστος προειδοποίησε ότι θα εκραγεί βόμβα στο σημείο σε 25 λεπτά.
Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», ενώ έσπασαν τζάμια και σε γύρω κτίρια. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ωρολογιακός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, και είχε τοποθετηθεί στο διάδρομο του πέμπτου ορόφου.
Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας και αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι ερευνούν το χώρο. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αν και διόλου απίθανο να "ξεπεταχτεί" κάποια νέα "τρομοκρατική οργάνωση" που θα υπερηφανευτεί για την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά και για την απόπειρα μετακίνησης της πολιτικής ζωής σε ακραίες καταστάσεις.
Κυβέρνηση και Χρυσοχοΐδης οι υπεύθυνοι της στοχοποίησης
Μεγάλο μερίδιο της ευθύνης στοχοποίησης των γραφείων της "Χρυσής Αυγής" (κάποιοι ίσως να αγνοούν πως πρόκειται για πολιτικό κόμμα...) φέρει και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος με δηλώσεις που έχει κάνει κατά το παρελθόν και που τελείως αυθαίρετα -και παρακάμποντας τις επίσημες δικαστικές, ανακριτικές και ερευνητικές αρχές- είχε στοχοποιήσει τα μέλη του κόμματος αυτού, φτάνοντας μέχρι του σημείου να απειλήσει με απόλυση και αστυνομικούς που είχαν γνωστούς, φίλους ή πιθανές επαφές με "Χρυσαυγίτες" (δηλαδή ποινικοποίησε αυθαίρετα τις κοινωνικές επαφές ανθρώπων, επειδή τάσσονται υπέρ μίας ιδεολογίας)...
Οι εξελίξεις, στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας είναι ραγδαίες και με ευθύνη τέτοιου είδους ενεργειών, δυστυχώς πυροδοτούνται και άλλες ακραίες ενέργειες, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν λίαν συντόμως -υπό τη μορφή μπαράζ- για να πάψουμε να ασχολούμαστε με την πολιτική κατάντια (βλ. τα αποτυχημένα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό) και την οικονομική εξαθλίωση που λίαν συντόμως θα χτυπήσει την πόρτα των απλών πολιτών.
Ίσως οι "βομβιστές" να μην έχουν αντιληφθεί πως ο φταίχτης της πολιτικής κατάντιας δεν είναι η "Χρυσή Αυγή", αλλά κάποιοι που πιθανότατα ποτέ οι γνωστοί-άγνωστοι βομβιστές δεν θα τολμούσαν να "χτυπήσουν"...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]