Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη καλεί την Τουρκία να επιστρέψει την Αμμόχωστο

  • Σημαντική έκθεση Ολλανδής εισηγήτριας στο Ευρωκοινοβούλιο
  • Να φύγει ο κατοχικός στρατός!
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινoβουλίου, αναμένεται να συζητήσει και να εγκρίνει σήμερα, έκθεση της Ολλανδής εισηγήτριας, Ρία Ομεν Ρουίτεν, με την οποία καλείται η Τουρκία να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της από την Κύπρο και να... συμβάλει με συγκεκριμένο τρόπο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού, με βάση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Στην έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της ευρωβουλής στις 27 Ιανουαρίου, καλείται επίσης η Τουρκία να υποστηρίξει ενεργά της συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις και να κάνει δυνατή την επιστροφή του περιφραγμένου τμήματος της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.
Καλείται ακόμη να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Τελωνειακής Ενωσης και να μην παρεμποδίζει τις έρευνες για πετρέλαιο για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι κάτι περισσότερο από καλή είδηση, αλλά το ζητούμενο είναι κατά πόσο η Άγκυρα θα θελήσει να ικανοποιήσει το ευρωπαϊκό αίτημα απομάκρυνσης των στρατευμάτων της, αλλά και της εν γένει συμμόρφωσής της απέναντι στο διεθνές δίκαιο, το οποίο παραβιάζεται μονίμως από τους "ευρωπαίους" τούρκους.
Σε περίπτωση, δε, που η Άγκυρα απαντήσει στην συγκεκριμένη ευρωπαϊκή απαίτηση, ποιά ανταλλάγματα θα ζητήσει; Γιατί, όπως είναι γνωστό, η Άγκυρα ποτέ δεν δίνει τίποτε, εάν δεν πάρει πρώτα κάτι που θέλει, και σε πολλαπλάσιο μάλιστα "μέγεθος"...




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Άν ζούσε σήμερα ό Αίσωποs σέ όλουs αυτούs θά έκανε αγωγή γιά κλοπή πνευματικήs ιδιοκτησίαs. Επειδή ό μεγάλοs παραμυθάs είναι προγονόs μου θά αφηγηθώ εγώ γιά λογαρισμό του καί στήν μνήμη του.Έν συντομία ή Τουρκία θέλει νά δώσει τήν Αμμόχωστο καί σέ αντάλαγμα να πάρει διά χειρόs goseph tsantofki mineiko καί σουρεαλιστή Χριστόφια όλόκληρη τήν Κύπρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καθε ανταλλαγμα που θα απαιτειται απο την Τουρκια,η Τουρκια θα απαιτει τουλαχιστον δυο.
    Στο τελος δεν προκειται να κανει ουτε και αυτο που υποτιθεται πως θα εκανε!!
    Ονειρα θερινης νυκτος!
    Τουλαχιστον οι Κυπριοι θα διενεργησουν δημοψηφισμα και αυτο λογω του Παπαδοπουλου,δια- φορετικα ο Χριστοφιας ουτε που θα το συζητουσε.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]