Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Απαγόρευση Μετρητών για 1.500 ευρώ και άνω και οι προεκτάσεις της

  • Αθλιότητα υποδούλωσης στους τραπεζίτες με εγγύηση την ανεξαρτησία των πολιτών
Το ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου (Σ.Σ. Γράφει συγκεκριμένα το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο: 29. Συναλλαγές άνω των 1.500 Ευρώ χωρίς μετρητά. Από 1/1/2011 δεν θα θεωρείται νόμιμη κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων, αξίας μεγαλύτερης των 1.500 ευρώ εάν αυτή γίνεται με μετρητά. Οι συναλλαγές αυτές θα γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές).
Το πρόσχημα για αυτή την απαράδεκτη απόφαση, είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.
Ας δούμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.
Απο την 1η Ιανουαρίου 2011 αν θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση η οποία κάνει 1520 ευρώ ή να εξοφλήσω τον μάστορα που επισκεύασε το αυτοκίνητό μου και του οποίου η επισκευή κόστισε 1700 ευρώ ή αν έκανα μια επέμβαση αφαίρεσης χολής που κόστισε συνολικά 3000 ευρώ, ή... ή... ή...,τότε δεν θα μπορώ να πληρώσω χρησιμοποιώντας μετρητά, ναι σωστά το ακούσατε...
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ Η Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΕΥΡΩ!
Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε απο του χρόνου θα είναι να προμηθευτείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μπλόκ δίγραμμων επιταγών.
Δηλαδή απο του χρόνου όποιος δεν έχει άμεση και αυστηρή εξάρτηση απο μια Τράπεζα δεν θα μπορεί να ζήσει.
Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί δήθεν η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και έτσι επιτέλους θα επικρατήσει ένα κράτος δικαίου όπου όλοι θα αποδίδουν στο κράτος τον φόρο που τους αναλογεί.
Αυτό όμως είναι το πρόσχημα διότι υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι να εξαφανίσουν την φοροδιαφυγή και να πείσουν ακόμα και τον πιό δύστροπο επαγγελματία φοροφυγά να συμμορφωθεί.
Το ότι απαγορεύουν την χρήση μετρητών και την υποχρεωτική χρήση κάρτας σημαίνει μόνο ένα πράγμα.
Ότι η "Νέα Εποχή" μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις με τις παγκόσμιες και ντόπιες οικονομικές κρίσεις, τις ψεύτικες πανδημίες με τα εμβόλια και τις δήθεν κλιματικές αλλαγές, προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή της απόλυτης υποδούλωσης των λαών σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης όπως διαφημίζει και υπόσχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Να γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε γρήγορα έναν δικτατορικό νόμο που επιβάλλει με το πιστόλι στον κρόταφο την αριθμοποίηση ΟΛΩΝ ακόμα και των νεογέννητων.
"Βαπτιστήκαμε" όλοι λοιπόν ξανά και αποκτήσαμε τον ΑΜΚΑ μας και μας είπαν ότι σε λίγο θα πάρουμε την "κανονική" Κάρτα Υγείας ή όπως αλλιώς θα την πούν.
Για να μην μπερδεύεστε σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή η κάρτα που μας έχουν δώσει είναι "τζούφια", δεν έχει ούτε μικροτσίπ ούτε μπορεί να λειτουργήσει με διαδραστικό τρόπο στο παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών και φακελώματος,απλώς είναι μια προτύπωση της εικόνας της κανονικής και πλήρως ηλεκτρονικά εξοπλισμένης νέας κάρτας.
Με λίγα λόγια και σταράτα.
Η σταδιακή κατάργηση των μετρητών και η αναγκαστική χρήση μιας κάρτας (που τελικά θα είναι η νέα αστυνομική ταυτότητα με τις εξελιγμένες ψηφιακές της δυνατότητες) εγκαινιάζει όντως μια "Νέα Εποχή" κατά την οποία η επιβίωση -στην κυριολεξία- του καθενός θα εξαρτάται απο το αν αποδέχεται ή όχι την αριθμοποίηση του και το σφράγισμα
Πριν απο μερικά χρόνια, όταν απο άλλο μετερίζι φωνάζαμε για τις συνέπειες π.χ της "Συνθήκης του Σένγκεν" ή για τις δραστηριότητες των οικουμενιστικών κινημάτων και των νεοεποχήτικων πολιτικο-φιλοσοφικών μεταμφιέσεων, ή για τις "ηλεκτρονικές ταυτότητες" (τότε έτσι τις έλεγαν όλοι), σχεδόν κανείς εξαρτημένος απο κόμματα και τηλεοράσεις δεν ήθελε να διακόψει το ηδονικό χασμουρητό της ευμάρειας ενώ μερικοί έπαψαν να βασίζουν την ζωή τους στην ψευδαίσθηση της αυτοτέλειας και στο ...όραμα μιας δήθεν "κοινωνικής ομαλότητας".
Για τους περισσότερους τότε, είμαστε γραφικοί και ακραίοι ενώ οι κοντυλοφόροι της Νέας Τάξης μας κατέτασσαν στους φονταμενταλιστές και συνωμοσιολόγους χρησιμοποιώντας μάλιστα τα παραδείγματα μερικών προβοκατόρων ή πλανεμένων που παρίσταναν τους "προφήτες" περιγράφοντας με χιλιαστικό τρόπο την παντελώς αντι-ορθόδοξη εσχατολογική τους σύγχυση.
Τότε περιγράφαμε τα νεο-εποχήτικα σχέδια λέγοντας ότι ο στόχος τους είναι να καταργήσουν σταδιακά την χρήση των μετρητών αντικαθιστώντας τα με το "πλαστικό χρήμα" (πιστωτική -χρεωστική κάρτα).
Λέγαμε επίσης ότι μετά απο λίγο θα βγεί κάποιος υπουργός και θα μας πεί ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και οι κλοπές των καρτών και θεωρείται πια επισφαλής και επικίνδυνη η χρήση τους γι΄αυτό πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας, ότι έκαναν και δια νόμου πριν λίγα χρόνια στη χώρα μας οι ιδιοκτήτες στα κατοικίδια ζώα τους,να δεχτούμε δηλαδή ένα ενέσιμο RFID μικροτσίπ κάτω απο το δέρμα.
Τότε πολλοί γελούσαν και σίγουρα περισσότεροι μας λοιδορούσαν.
Σήμερα που δια στόματος του υπουργού των οικονομικών ανακοινώθηκε ότι θα είναι εφεξής νόμος του κράτους αυτό που με... "φονταμενταλιστική μανία και εσχατολογική ψύχωση" καταγγέλλαμε πριν χρόνια, τι δικαιολογία θα βρούν τα "παπαγαλάκια" ή τα "κοράκια" της "Νέας Εποχής";
Αγαπητοί μας συμπατριώτες δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα μας αφήσουν να καταγγέλλουμε απο το διαδίκτυο τα εγκληματικά, φασιστικά και αντίχριστα σχέδια της "Νέας Εποχής", αυτό όμως που μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα πια ,είναι ότι ο πόλεμος άρχισε και ήλθε ο καιρός να βγούμε με ευθύτητα, θάρρος και ομολογιακό φρόνημα να τους φωνάξουμε κάμποσα "ΟΧΙ".
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ-ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"
Πηγή1, Πηγή2



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ανήκω στους γραφικούς που φώναζαν τότε

    Θυμάσαι το βιβλίο «Εναλλακτική λύση νο 3» ;
    Το αναφέρω για τους χρονικούς προσδιορισμούς.

    Όπως και τότε έτσι και τώρα παραμένω γραφικός και ότι άλλο μου πουν. Όπως και τότε έτσι και τώρα, υπάρχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι βλέπουν και αυτοί που βλέπουν ότι αντιλαμβάνονται.


    Αν κάτι μου προξενεί το ενδιαφέρον για την δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, είναι το ότι πριν πεθάνουν, ίσως δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιληφθούν ότι πάνω από οποιαδήποτε πολιτική προτίμηση, οποιαδήποτε οικονομική ανάπτυξη, πάνω από Ιθαγενείς και Έποικοι, πάνω απ’ όλα, ήταν Άνθρωποι.
    Γίνομαι θρασύς, αλλά ποιος είναι τέλειος;

    Ένα στοιχείο που μου άρεσε στην «γραφικότητα» ήταν ότι αφορούσε όλο τον κόσμο.
    Αν ήταν να σωθώ, ήθελα και παρέα. Όχι από εγωισμό, αλλά από ανάγκη διαιώνισης της ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και Ελευθερίας.
    Απουσία μονομέρειας μπορεί επίσης να σημαίνει και αίσθηση Δημοκρατικότητας


    Άνοιξαν οι πόρτες της Κολάσεως
    Γνωρίζω τα αδέλφια μου όπως και τους εχθρούς μου.


    Δανείζομαι μια φράση : «Αν δεχτείς να σου χαρίσουν την Ελευθερία, είναι σαν να αλλάζεις αφεντικό».


    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΑΣ KΑΙΓΟΝΤΑΙ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμαν ποια με αυτην την συνομοσιωλογια ,εχει γινει εμμονη ιδεα σε μερικους
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τι χαλαει τον συγραφεα του αρθρου οταν χρειαζεται να κανει μια συναλαγη με μετρητα 3000 ,η 5000 , η 100000 ,αντι να κουβαλαει ενα καρο μετρητα μαζι του ,με κινδυνο να τον κλεψουν ,να εχει μαζι του μονο ενα χαρτακι ,ΕΤΣΙ και αλλιως για να παρει τοσα χρηματα σε μετρητα, ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ,εκτος εαν σαν καλος χριστιανος-που δεν δεχεται φακελωμα-Αντιδρα στην Νεα ταξη ,κτλ κτλ ,κρυβει τα λεφτα του σε σεντουκια και δεν εχει καμια επαφη με τις "κακες " τραπεζες που "φακελωνουν ηλεκτρονικα " τους ανθρωπους
    Αληθεια τον μισθο του ο συντακτης απο που τον παιρνει ,του αφηνει καποιος μετρητα στην πορτα του ,η παει στην "κακια " τραπεζα για μετρητα ??
    Εκτος αυτου το παραδειγμα δαπανης για αγορα ανω τον 1500 με μετρητα να παει να το πει στους εργαζομενους των 500 και 700 ευρω ,για να δει καθε ποσα χρονια κανουν μια τετοια αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάμε για τη διάταξη με την οποία καθίσταται… παράνομη (!) η χρήση μετρητών για συναλλαγές αξίας άνω των 1.500 ευρώ. Εκτός από την προφανή αντισυνταγματικότητά της, που θα καταπέσει με την πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ, αυτό που κρύβεται πίσω από την εν λόγω διάταξη είναι ο εξαναγκασμός των πολιτών στη χρήση πιστωτικών καρτών. Αφού πλέον για τις συναλλαγές αυτής της αξίας θα απαιτείται η χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, και με δεδομένο ότι οι συντριπτικά περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτουν “μηχανάκια” που διεκπεραιώνουν μόνο πιστωτικές συναλλαγές, θα υποχρεωθούν πλέον όλοι να αποκτήσουν πιστωτική κάρτα, ακόμα κι αν δεν τη χρειάζονται, ακόμα κι αν δεν τη θέλουν. Ακόμα και υπερήλικες, οι οποίοι π.χ. θα θέλουν να κάνουν ένα μερεμέτι στο σπίτι τους, το οποίο θα κοστίσει λίγο παραπάνω από 1.500 ευρώ, και οι οποίοι δεν θα επρόκειτο αλλιώς να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα.

    Μεγάλοι κερδισμένοι από αυτή την καταναγκαστική στροφή στο πλαστικό χρήμα, ποιοι μπορούν να είναι; Μα, φυσικά, τα… “ευαγή” ιδρύματα που το εκδίδουν. Ακόμα κι αν ο κατ’ ανάγκην χρήστης μιας πιστωτικής κάρτας επιδείξει σιδηρά αυτοπειθαρχία και -πράγμα δύσκολο- δεν υποκύψει στον πειρασμό του υπερκαταναλωτισμού με δανεικά, θα υποχρεώνεται να καταβάλει, τουλάχιστον, την ετήσια συνδρομή για τη χρήση της.


    Τελευταία σου ευκαιρία να πάρεις το σωστό χάπι

    "Αμαν ποια με αυτην την συνομοσιωλογια ,εχει γινει εμμονη ιδεα σε μερικους"

    Βάζεις εύκολα ταμπέλες
    Επαγγελματίας ή μαθητευόμενος ;;
    Και στις δύο περιπτώσεις ανεπαρκής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σημερα συναλλαγες με 1500 ευρω αυριο με 500 μεθαυριο με 1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να αγοράσεις κάτι που κοστίζει πάνω από 1500 ευρώ, θα πρεπει προηγουμένως να έχεις επισκεφτεί την τράπεζα για ανάληψη και στη συνέχεια το μαγαζί. Ποιός ο λόγος να κάνεις διπλό κόπο? Γιατί να μην πας απευθείας στο μαγαζί και να πληρώσεις με τη χρεωστική σου κάρτα, η οποία στην ουσία αντικαθιστά τα μετρητά?
    Κάποιος φίλος ανέφερε στο σχόλιό του:

    "...εξαναγκασμός των πολιτών στη χρήση πιστωτικών καρτών...". Μπορείς και με χρεωστική!!

    "...θα υποχρεωθούν πλέον όλοι να αποκτήσουν πιστωτική κάρτα, ακόμα και αν δεν τη χρειάζονται, ακόμα και αν δεν τη θέλουν....". Κανένας δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να αποκτήσεις πιστωτική κάρτα, γιατί απλά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρεωστική. Και η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων διαθέτει χρεωστική κάρτα, από τη στιγή που κάποιος διαθέτει καταθετικό λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα. Είναι η κάρτα που χρησιμοποιείς στο ΑΤΜ για αναλήψεις.

    Τώρα στην περίπτωση που δεν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις κάρτα, κανένας δεν σε υποχρεώνει να το κάνεις. Μπορείς να μεταφέρεις τα χρήματα στο λογαριασμό του μαγαζάτορα. Που είναι ο ίδιος κόπος για την περίπτωση που θα πλήρωνες με μετρητά. Δηλαδή: μία επισκεψη στο μαγαζί και μία στην τράπεζα.

    Υ.Γ.
    Έχω την εντύπωση ότι, πολλοί από αυτούς οι οποίοι έχουν αναρτήσει σχόλιο , δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα γίνονται "για το καλό μας". Και το σφράγισμα "για το καλό μας" θα γίνει. Τα περί συνωμοσιολογίας φανερώνουν έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας. Σε λίγο θα καταγράφουν και θα φορολογούν και την ανάσα μας. Τί άλλο χρειάζεται για να αντιληφθούμε ότι οδεύουμε σε παγκόσμιο έλεγχο και δικτατορία; Είμαστε ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

    Το άρθρο είναι ακριβέστατο στην καταγραφή της πραγματικότητας

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. paidia!! prepei na antidrasoume... to fernoun siga siga to 8ema.. sto telos 8 mas anagasoun na exoume to tspikai sto xeri.. twra einai 3000 euro to orio.. 2012 8anai 1500 euro.. siga siga etsi 8anai oles oi agores!!! 8a elegxoun na panta.. mas ANAGAZOUN na bgaloume pistwtikes.. pou 8a periexoun ola ta stixeia mas... 8a kseroun ana pasa stigmi ti kanoume kai pou eimaste.. an den 8axoume to tsipaki den 8a mporoume namaste polites.. kai afto isxuei gia olo ton kosmo...8eloun mia pagosmia kuvernisi me ena nomisma na mas exoun pionia!!! prepei na antidrasoume se ola!!! ksipniste!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]