Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Στρατικοποίηση των νησιών του Αρχιπελάγους και η 4η Τουρκική Στρατιά

  • Φίλες και Φίλοι,
    Οταν το 1984-1986 είχα την ύψιστη τιμή να είμαι Διοικητής στο 649 Τάγμα Πεζικού στο Καρλόβασι Σάμου, έλεγα , κατά διαστήματα -στους Αξιωματικούς και Στρατιώτες του Τάγματος- ότι "Είμαστε εδώ για να μην είναι οι απέναντι (Τούρκοι)".
Επομένως, κάθε μας προσπάθεια να είμαστε αξιόπιστοι στην αποστολή μας, και την Πατρίδα μας προστατεύει και την ειρήνη εξασφαλίζει και μπορεί ο Ελληνικός Λάος να ασχολείται ήρεμα με τα ειρηνικά του καθήκοντα.
Εάν ποτέ, όπου και να βρίσκεσθε, ως πολίτες, ακούσετε οποιαδήποτε Κυβέρνηση να επιχειρήσει να πάρει τον στρατό από τα νησιά, χάριν κάποιας "ειρηνικής διευθέτησης", να αντιδράστε γιατί θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας το οποίο μπορει να οδηγήσει ακομη και σε καταστροφή.
Μην ξεχνάτε οτι η απώλεια της Κύπρου, άρχισε οταν η προδοτικη χούντα των Αθηνών, απέσυρε το 1967 την Μεραρχία που ειχε στείλει απο το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου".
Το 1987, ευρισκόμενος, ως σπουδαστής στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, σημείωνα, στην περί Τουρκίας μελέτη μου, ακριβώς το ιδιο.
Κατέληγα, "ΠΡΟΣΟΧΗ στις τουρκικες κουτοπονηριές για ειρήνη στο Αιγαιο. Ουδέποτε πρέπει να αποσυρθει ο Στρατός από τα νησιά, Οι τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά οτι ο στρατός που ειναι στα νησιά, δεν έχει επιθετική αποστολή..."
Το 1997, και λίγες εβδομάδες προ της τελικής αποστρατείας μου (Μάρτιος 1997), μετέβην, ως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού,στην έδρα της 1ης Στρατιάς και σε συγκέντρωση του συνολου των Αξιωματικών του Επιτελείου και λοιπων Αξιωματικων που ευρίσκοντο στη Λάρισα, είπα ακριβως το ίδιο.
Έκτοτε, σε κάθε ομιλία μου για τα Ελληνοτουρκικά, είτε σε συνέδρια, είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές, είτε σε δημοσιεύματα μου, δεν παύω να τονιζω τα παραπάνω και με πολύ χαρα άκουσα το 2004 τον τότε προεδρο της Βουλής Αποστολο Κακλαμάνη να επισημαίνει ακριβως την ίδια θέση.
Το 2006 ,όταν ο τότε πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος έκανε εκεινη την -περιεργη κατ'εμέ- δήλωσή του για "παραπομπή στη Χάγη, της στρατικοποίησης των νησιών του Αρχιπελάγους", απέστειλα στην Καθημερινη -και δημοσιεύτηκε- την συνημμένη επιστολή.
Οταν άκουσα και διάβασα γιά την επιστολή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας προς τον τουρκο ομολογό του και οταν διάβασα το -παρακάτω- κείμενο του Σταυρου Λυγερού, βεβαιώθηκα πλέον οτι ευρισκόμεθα ενωπιον μιας τεράστις κρίσης.
Δεν προτίθεμαι να αμφιοσβητησω τον πατριωτισμο κανενος πολυ περισσότερο της πρόσφατα εκλεγμένης Ελληνικής Κυβέρνησης.
Θα πρότεινα όμως όπως οι πολιτικοι αρχηγοι όλων των κομμάτων, εστιάσουν, όλη τους την προσοχή σε αυτη την νέα τροπή των πραγμάτων και ζητήσουν από την Κυβέρνηση σε συνεδρίαση στη Βουλή -έστω μή δημόσια- ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, να ενημερωσθούν επι του ακριβους πριεχομένου των δύο επιστολών (Πρωθυπουργων της Ελλάδας και Τουρκίας) οι οποίες βέβαια δεν ειναι αυτές που διαβάσαμε στις ανακοινώσεις.
Κυρίες και Κύριοι της πολιτικής μας ηγεσίας,
Απο την ημέρα που προκηρύχτηκαν οι πρόσφατες εκλογές δεν παύουμε να τονιζουμε οτι οι εκλογες έγιναν γιατί τα εθνικά μας θέματα ευρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.
Έχετε τεράστια ευθύνη απέναντι σε αυτον τον υπέροχο Λαό. Ενημερώστε τον και ζητείστε του την συμπαράσταση, όσο δύσκολη και να είναι η κατάσταση. Πείτε του ολόκληρη την αλήθεια και θα είναι μαζί σας στον πατριωτικό αγώνα.
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. OYTE ENAN BΡΑΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΕΠΑΡΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ. Η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ,Ο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΟ 1922,1974 ΚΑΙ 1996 ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν διαπιστώνω από έναν επαγγελματία στρατιωτικό αυτής τις χώρας πόσο ρομαντικός είναι αφού οι θέσεις του για το περιεχόμενο ανταλλαγής επιστολών μεταξύ ενός πρωθυπουργού λογιστή - και ενός πρωθυπουργού μελλοθάνατου αυτό καταδεικνύουν.
    αλ-τσαντίρι νιούζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστυχώς ούτε λογιστακος δεν είναι ο μπαμπουίνος τζεφ. αυτό φυσικά αναδεικνύει τις δικές μας ευθύνες που εν ονόματι του "δυτικού πολιτισμού" αναδείξαμε ένα έντομο με ελλειπή γάγγλια σαν πρωθυπουργό. ελπίζω μόνον οι βαθμοφόροι να ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν (και αυτό δεν είναι ένα απλό πραξικόπημα), εγώ θα ήταν λάθος να το πω δημόσια. εκείνο που μπορώ όμως να πω είναι ότι εμείς πρέπει να ετοιμαζόμαστε για ΠΕΙΝΑ και να γυμνάζουμε το μυαλό μας για να μην την ξαναπαθουμε. Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kyrie Dikita

    Aythn tin xronologia yperetisa ke egw sto Karlovasi. EML LOxos ke Loxagos mou htan o kirios Kaselouris.
    Exoume xtasei se esxathn epoxh tou lithou....Me tous prodotes pous Kyvernoun ayth tin xwra..Xanoume ta panta...kanenas den antistekete...exoun kanei tous elines Dilous...poso tha traviksei ayth i esxathn katastash????? Aderfia Fwtia ke maxairan stous Proskinimenous....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]