Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Κόβουν" την Ελλάδα σε 7 κομμάτια!!!

Ο τεμαχισμός ακολουθεί την αποδόμηση

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το συστηματικό έργο της αποδόμησης της χώρας, μετά την ανακοίνωση περί ελληνοποίησης των λαθρομεταναστών, έπειτα από την εγκατάλειψη του Αιγαίου στις τουρκικές ορέξεις, αφού παρέδωσε μέχρι και τα άκρως απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον "έλεγχο" των ελεγκτών της Ε.Ε. (και άλλα πολλά)... προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση διαμελισμού της Ελλάδας...!
Ο νέος εκλογικός νόμος χωρίζει την χώρα σε 7 αυτοδιοικούμενες(!) περιοχές, αυτοχρηματοδοτούμενες (μέσω ΦΠΑ) και με αιρετούς "περιφερειάρχες"!!! Άγνωστο παραμένει εάν ο στρατός και η αστυνομία θα "κοπούν" σε ισάριθμα κομμάτια, προκειμένου να έχουν αρμοδιότητα παρέμβασης-επέμβασης στις αυτοδιοικούμενες αυτές περιοχές...
Ο κύριος Ραγκούσης πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις του νόμου και η χωροθέτηση των δήμων και περιφερειών θα δοθούν στην πορεία.
Οι επόμενες εκλογές στις 14 Νοεμβρίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με το νέο νόμο.
Άλλαξε και το όνομα του νόμου και από Καποδίστριας γίνεται Καλλικράτης!
Οι βασικές αρχές που ανακοίνωσε:
1. Δημιουργούνται 13 περιφέρειες με αιρετό περιφερειάρχη
2. Από 1034 Δήμοι γίνονται λιγότεροι από 370
3. Δημιουργούνται 7 Γενικές Διοικήσεις
4. Από 6000 επιχειρήσεις στην τοπική Αυτοδίοικηση γίνονται 2000
5. Ομοειδής Δήμοι θα συνενώνονται με τα ίδια κριτήρια και δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις
7. Θα δίνεται στους ΟΤΑ ένα μέρος του Φ.Π.Α.
8.Νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα με 850 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ
9. Δημιουργείται νέο πρόγραμμα Χρηματοδότησης αντίστοιχο με τον Θησέα
10. Δημιουργείται ο θεσμός του Συνηγόρου του πολίτη σε κάθε Δήμο
11. Αυξάνονται οι αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια...
Έτσι, αφού στο τελευταίο αυτό υπουργικό συμβούλιο, οι υπουργοί ανέγνωσαν τις "εκθέσεις ιδεών" (που άλλοι έγραψαν γι αυτούς), η χώρα αναμένει την υλοποίηση της απόφασης του κατακερματισμού της...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Περνούν την εξουσία στους μελλοντικούς Πακιστανούς και Αλβανούς Δημάρχους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νόμος για την ελληνοποίηση, ο νόμος Καλλικράτης, ο εκλογικός νόμος που μπορεί να έρθει και η απογραφή του πληθυσμού, που θα γίνει σε ένα χρόνο 2011, φαίνονται να σχετίζονται.
    Τοποθετώντας τους ελληνοποιημένους σε στρατηγικά εκλογικά κέντρα σε όλη την ελλάδα, μπορούν να βάψουν στις επόμενες εκλογές όλη την ελλάδα πράσινη. Και τοποθετώντας τα άλλα κόμματα βουλευτές σε ειδικές περιοχές, θα εκλεγούν "οι δικοί τους άνθρωποι" από όλες τις πλευρές.
    Ο νόμος τεμαχισμού της ελλάδας έπρεπε να γίνει μετά την απογραφή, ώστε να κατανεμηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες ανάλογα με τον πληθυσμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μικρότεροι δήμοι είναι πιο διεφθαρμένοι, 3-4 άτομα τα βρίσκουν μεταξύ τους ενώ 40-50 δυσκολεύονται.

    Σκοπός της κυβέρνησης είναι να φάει το ΕΣΠΑ μέχρι και το τελευταίο ευρώ, που θα δοθεί το 2014-2015. Από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να συνεχίσει να είναι κάποιος βουλευτής, μέλος της κυβέρνησης και να ζει στην ελλάδα.

    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιγράψουμε πως θα γίνει η εκλογική απάτη στις επόμενες εθνικές(ή κρατικές, λόγο ρατσισμού) εκλογές. Τουλάχιστον το 2015 οι πολίτες θα έχουν ξυπνήσει λόγο φτώχειας, θα λέει κάποιος οικολογία, ανθρώπινα δικαιώματα ή πολυπολιτισμικότητα και θα τον παίρνουν με τις πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχαμε ήδη ελληνοποιήσεις απο την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως και απο την κυβέρνηση Σημίτη! Μέχρι και σε Νιγηριανούς είχαν δώσει την ελληνική υπηκοότητα. Μακάρι να ήταν απλώς ένα σχέδιο 20ετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο οριστικός θάνατος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη πολύ καλή παρατήρηση, είχα ξεχάσει οτι έρχεται και η πληθυσμιακή απογραφή σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (αρθρο του 2004)

    http://www.market-talk.net/index.php/essay/article/3349

    Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει περίπου 7 εκατομμύρια πληθυσμό και έναν δήμαρχο. Η Αθήνα έχει 4 εκατομμύρια πληθυσμό περίπου και 52 δημάρχους. Το διαχειριστικό κόστος είναι περίπου 100 φορές μεγαλύτερο [αναλογικά, όχι σε απόλυτους αριθμούς] από την Νέα Υόρκη. Δεν έχω ακούσει κανέναν μα μιλάει για τέτοια θέματα. Γιατί άραγε χρειαζόμαστε 52 δημάρχους δεν έχω ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ?-ΝΟΜΟ-ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ?
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]