Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου θα ζητήσει να πάρει η Τουρκία

Πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό πως το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας προτίθεται να ζητήσει την επιστροφή αρχαιοτήτων στην Τουρκία και νιώσαμε μεγάλη πικρία για την οικειοποίηση αυτή των μνημείων του ελληνικού πολιτισμού από τους ισλαμιστές της Άγκυρας.
Σήμερα, μαθαίνουμε πως εμμένοντας στην πολιτική της επιστροφής διαφόρων θησαυρών ελληνικής καταγωγής, η Άγκυρα, προτίθεται να αιτηθεί την επιστροφή των οστών του Αγίου Νικολάου, στον τόπο όπου γεννήθηκε ο άγιος...! Σκοπός της επιστροφής των λειψάνων του αγίου δεν είναι η απόδοση θρησκευτικών τιμών, αλλά η έκθεσή τους στο κοινό (θρησκευτικός τουρισμός) και φυσικά η είσπραξη χρημάτων μέσω της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης!!!
Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου των Μύρων της Λυκίας, που οι Τούρκοι αποκαλούν Αη Βασίλη, θα ζητήσει πίσω η Τουρκία από την Ιταλία, σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ερτογρούλ Γκιουνάι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, ο κ. Γκιουνάι είπε ότι θα ζητήσουν τα κλεμμένα, όπως ανέφερε οστά του Αγίου, για να εκτεθούν στον τόπο όπου γεννήθηκε. Οι δηλώσεις του έγιναν κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Ντεμρέ της Αντάλιας, με αφορμή την 25η επέτειο της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσογείου και όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του καθηγητή αρχαιολογίας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Μεσογείου, Νεβζάτ Τσεβίκ, ο οποίος διενεργεί ανασκαφές στην περιοχή των Μύρων, πως τα οστά του Αγίου Νικολάου που κλάπηκαν το 1087 και μεταφέρθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας πρέπει να επιστραφούν και να τοποθετηθούν στον τάφο του στα Μύρα.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι προσπαθούν να έχουν την κυριότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και το δίκαιο αυτής της απαίτησης προσπαθούν να το δείξουν σε όλο τον κόσμο.
Το πότε θα ζητήσουν τα οστά του Αγίου Νικολάου, κατ' αυτούς Αη Βασίλη, ο κ. Γκιουνάι ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσει με τους επιστήμονες και πως "στα χέρια μας δεν υπάρχει έτοιμο κάποιο χρονοδιάγραμμα".
Η ηθική προσβολή του χριστιανισμού είναι αδιαμφισβήτητη, μέσω αυτής της προκλητικής ενέργειας της Άγκυρας και αναμένουμε τις εξελίξεις, οι οποίες θα είναι μάλλον ατιμωτικές για την ελληνική ορθόδοξη ιστορία...
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οντως οι Τουρκοι θα επιδιωξουν να παρουν τα λειψανα του Α. Νικολαου εστω και εαν δεν εχουν καμια πολιτιστικη η θρησκευτικη αξια για αυτους. Ειναι γνωστο αλλωστε πως διαφημιζουν τα μνημεια της Κωνσταντινουπολης και οχι μονο ως Τουρκικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κτυπουν ΚΑΙ την Ιστορια μας!!!
    Δεν ειναι τυχαιες αυτες οι κινησεις!
    Θα αντιδρασει ο ΓΑΠ ή θα ζητησει συγγνωμη απο τους Τουρκους???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]