Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάλυπτος νομικά όποιος Έλληνας πηγαίνει στα Σκόπια!

Ανύπαρκτο το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Βαριές οι ευθύνες Γιώργου και Ντόρας

Το Ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο για τους Έλληνες, που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να βρεθούν στα Σκόπια. Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται μετά από μήνυμα – καταγγελία που μας στάλθηκε και που ξεγύμνωνε την ανυπαρξία του Ελληνικού κράτους.
Ένας Έλληνας από την Θεσσαλονίκη που περνούσε από τα Σκόπια κι ενώ οδηγούσε σε κύρια οδό (εθνική οδό με ενδιάμεσο διάζωμα) έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν εμφανίσθηκε ένας σκύλος(!) μπροστά του. Αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί το αυτοκίνητο και να καταστραφεί ολοσχερώς, χωρίς να υπάρξουν –ευτυχώς- θύματα ή τραυματισμοί στους επιβαίνοντες.
Ο άτυχος Έλληνας όμως δεν γνώριζε τι ακριβώς σημαίνει το να περνάς από τα Σκόπια! Η αστυνομία, χωρίς να κάνει κανέναν έλεγχο στον τόπο του ατυχήματος (ο προστατευτικός φράκτης που βρίσκεται στις πλευρές της οδού ήταν κατεστραμμένος και μπόρεσε να περάσει ο σκύλος) και οδήγησε άμεσα στον Έλληνα στο αστυνομικό τμήμα, όπου και πέρασε από επιτροπή αστυνομικών και του επεβλήθη πρόστιμο ύψους 80€ για καταστροφή του ενδιάμεσου διαχωριστικού κιγκλιδώματος της οδού!!!
Όταν ο άτυχος Έλληνας αρνήθηκε να πληρώσει και κατήγγειλε με φωτογραφικά πειστήρια (είχε προλάβει να φωτογραφήσει το σημείο του ατυχήματος και τον κατεστραμμένο φράκτη) την ευθύνη του δημοσίου της ΠΓΔΜ, οι αστυνομικοί του αφαίρεσαν όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα (διαβατήριο, πράσινη κάρτα, άδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια) και παρά τις διαμαρτυρίες του παθόντα τον οδήγησαν σε δικαστήριο. Εκεί περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη τους σκοπιανούς αστυνομικούς, αφού το δικαστήριο έκρινε παράνομο το αίτημα περί δίωξης του Έλληνα πολίτη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά χωρίς να του επιστραφούν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα (που τυχαίνει να είναι και έγγραφα του Ελληνικού Δημοσίου).
Αφού φρόντισε με δική του ευθύνη για την απομάκρυνση του κατεστραμμένου αυτοκινήτου, επισκέφθηκε την Ελληνική πρεσβεία (αν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει Πρεσβεία…), όπου με έκπληξη διαπίστωσε την πλήρη αδιαφορία αλλά και την μηδενική νομική ενημέρωση των εκεί Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων!!! Δεν υπήρχε καν τμήμα νομικής υποστήριξης προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά και να τον στηρίξει στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ως Έλληνας πολίτης μέσα σε μία ξένη χώρα… Για την ακρίβεια, δεν υπήρξε ποτέ τμήμα νομικής υποστήριξης στην Ελληνική Πρεσβεία στα Σκόπια!!!
Την ίδια ημέρα, ένας Έλληνας από τον Βόλο, στην Γευγελή των Σκοπίων, είχε ένα άλλο τροχαίο ατύχημα. Ένας κάτοικος της ΠΓΔΜ τον εμβόλισε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του. Από την μεταφορά και των δύο στο τοπικό νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως ο Σκοπιανός είχε στο αίμα του αλκοόλ 2,2% (δηλαδή ήταν σε κατάσταση άκρως επικίνδυνη για οδήγηση), ενώ ο Έλληνας ήταν φυσιολογικός. Παρά την ιατρική γνωμάτευση, όμως, η αστυνομία οδήγησε τον Έλληνα στο δικαστήριο με την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης (χωρίς να εμφανίσει τον σκοπιανό κάτοικο) και πρόκλησης ατυχήματος, όπου του επεβλήθη πρόστιμο του ύψους των 500€!!! Και το Ελληνικό Προξενείο έτρεχε να γλιτώσει τον Έλληνα από την φυλακή(!!!) και όχι για να του αποδοθεί δικαιοσύνη!!!
Αυτά είναι τα Σκόπια, για να γνωρίζουν όλοι όσοι σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν σαν οδική αρτηρία προς τον τόπο κατεύθυνσής τους… Και εάν τα Σκόπια είναι έτσι, δυστυχώς, αποκαλύφθηκε και η γύμνια του Ελληνικού κράτους, η ανυπαρξία του και η μηδενική μέριμνα που δείχνει προς τους έλληνες πολίτες που είτε ζουν είτε περνούν από αυτό το κράτος. Τι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας; Μην αναρωτιέστε… έκανε ακριβώς ότι και η διάδοχός του, Ντόρα Μπακογιάννη… ΤΙΠΟΤΕ… Οι Έλληνες πολίτες είναι τελείως απροστάτευτοι στις διαθέσεις του εκάστοτε αστυνομικού της ΠΓΔΜ. Δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για νομική φροντίδα, ενημέρωση ή εκπροσώπηση εκ μέρους της Ελλάδας και αφήνονται οι Έλληνες στην τύχη τους…
Έτσι, με αυτό το σκεπτικό, με αυτό το έργο ζητάνε την ψήφο όλων μας, οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι για την προστασία μας και ιδιαίτερα σε ένα ξένο (και συν τοις άλλοις εχθρικό προς τους έλληνες πολίτες) κράτος. Με το ίδιο σκεπτικό άραγε σκέφτονται να κυβερνήσουν; Με την ίδια μηδενική μέριμνα αντιμετωπίζουν πάντα τους Έλληνες πολίτες όταν αυτοί βρεθούν σε δύσκολη θέση; Ίσως ναι, ίσως και όχι…
Πάντως, τα δύο πρόσφατα παραδείγματα αποδεικνύουν την ΜΗΔΕΝΙΚΗ προστασία όλων μας όταν βρισκόμαστε σε κράτη στα οποία η χώρα μας ανοίγει γραφεία (και όχι πρεσβείες ή προξενεία) που απλά κόβουν εισιτήρια εισόδου (βίζες) στην Ελλάδα και δεν ανοίγουν πρεσβείες ή προξενεία προκειμένου να προστατεύονται τα συμφέροντα της χώρας αλλά και των πολιτών που ο δρόμος τους (τύχη ή ατυχία;) τους περνάει από εκεί.
Τρανταχτό παράδειγμα τα Σκόπια… και μην ξεχνάτε, είναι καλύτερα να κάνετε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα περισσότερα (μετακινούμενοι από Βουλγαρία) παρά να βρεθείτε στο «μάτι των αστυνομικών» της ΠΓΔΜ… Κι αυτό, επειδή οι δικοί μας πολιτικοί σκέφτονται μόνο τις εισπράξεις (από τις βίζες) και όχι την προστασία και την ασφάλεια των Ελλήνων ταξιδιωτών
Κωνσταντίνος

Παραθέτουμε το φυλλάδιο που μοιράζουν οι τελωνειακοί των Σκοπίων με την είσοδο ιδιωτών στα Σκόπια... Γελάστε με την ψυχή σας... (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα, για μεγέθυνση)





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. με ζεϊμπέκικα και έντονα διαβήματα δεν γίνεται δουλειά. Χρειάζεται κάποιος/α πιο ικανός/ή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑΣ! ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΨΑΧΝΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ 'ΡΙΞΟΥΝ' ΚΑΠΟΙΑ ΚΛΙΣΗ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΑΔΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ! ΤΣΙΓΑΡΑ, ΠΟΤΑ! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ! ΤΡΕΦΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ! Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΣΩ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ Η ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ! ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΜΑ ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μείνετε ήσυχοι θα τηλεφωνήσει Ο Γίωργος στον Γκρουέφσκι στις 5/10 και θα λυθούν αμέσως όλα τα προβλήματα!!! Το ίδιο θα κάνει και για τις Τουρκικές εναέριες εισβολές στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]