Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα γυρίζει τώρα η Ντόρα και γίνεται πατριώτισσα!!!

Τώρα που φεύγει αλλάζει στάση

και "τρίζει τα δόντια" η Ντόρα!!!

Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, γνωρίζοντας προφανώς την απόφαση Καραμανλή (ή τις πιέσεις που δεχόταν για να οδηγηθεί πρόωρα η χώρα σε εκλογές) το τελευταίο διάστημα είχε μία αλλαγή στάσης, προς το πατριωτικότερο…
Ενώ επί χρόνια διατηρούσε χαμηλό έως υποχωρητικό(τατο) προφίλ, μόλις συνειδητοποίησε πως πλησιάζουν οι εκλογές, πήρε τις αποφάσεις της και «άλλαξε ρότα», για να μην στιγματιστεί ως «άκρως ακατάλληλη» ή «άκρως επικίνδυνη» για την χώρα και τα εθνικά ζητήματά της, τα οποία παρεπιμπτόντως τα διαχειρίστηκε η ίδια.
Η πρώτη της κίνηση ήταν η παραίτηση του γιού της από το υπουργείο Εξωτερικών (προ εξαμήνου), όπου ο νεαρός εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος (της ίδιας φυσικά). Η παραίτηση αυτή έγινε προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής του ιού μετά της μητρός στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας; Περιμένοντας την δημοσιοποίηση των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων πιστεύω πως θα μάθουμε ένα μέρος από τους σχεδιασμούς της κόρης Μητσοτάκη…
Κι ενώ αυτή η αλλαγή αφορούσε την αποκατάσταση του νεαρού γιού της κυρίας Μπακογιάννη, τις τελευταίες ημέρες η στάση της Ελληνίδας ΥΠΕΞ έδειξε πως «κάτι συμβαίνει»… Η εικόνα (γιατί περί εικόνας πρόκειται) της Ντόρας είχε αλλάξει πολύ και μάλιστα προς το… πατριωτικότερο!!!
Την περασμένη Δευτέρα, τουρκικό F-16 παρενόχλησε με επικίνδυνο τρόπο επιβατικό αεροπλάνο μεταξύ της Ρόδου και της Σάμου. Ο πιλότος έκανε τη σχετική αναφορά, αλλά το ΓΕΕΘΑ συνεπικουρούμενο (φυσικά) από το ΥΠΕΞ, αποσιώπησαν το όλο θέμα… μέχρις ότου αυτό έγινε γνωστό και αναγκάστηκαν να το ανακοινώσουν, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αλλά τονίζοντας πως η κυρία Μπακογιάννη πήρε τηλέφωνο στον τούρκο ομόλογό της, κύριο Νταβούτογλου, υποβάλλοντάς του σχετική διαμαρτυρία!!!
Την ίδια ημέρα, αν και καθυστερημένη, υπήρξε και η αντίδραση για την επίσκεψη του Νταβούτογλου στην κατεχόμενη Κύπρο. Οι χαρακτηρισμοί περί «παράνομης επίσκεψης» που έγινε κόντρα στις αποφάσεις του ΟΗΕ, εξέπληξαν όλους όσους γνωρίζουν την κυρία Μπακογιάννη και την πολιτική που εφαρμόζει επί χρόνια από το γραφείο της στο ΥΠΕΞ. Όπως δήλωσαν και Έλληνες διπλωμάτες, όσο και αν ψάξει κανείς για παρόμοια αντίδραση σε άλλες επισκέψεις τούρκων (και ιδιαίτερα υπουργών Εξωτερικών) στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν πρόκειται να συναντήσει τόσο υψηλούς τόνους.
Η κυρία Μπακογιάννη, όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί. Όταν ανακοινώθηκε πως από τουρκικό ραντάρ υπήρξε παρενόχληση ελληνικού ελικοπτέρου που μετέφερε στρατιώτες από την Κω στο Φαρμακονήσι, και του ζητήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή διότι βρισκόταν σε τουρκικό εναέριο χώρο, το Ελληνικό ΥΠΕΞ «άστραψε και βρόντηξε», ενώ τίποτε σχετικό δεν δόθηκε στην δημοσιότητα από το ΓΕΣ και από το ΓΕΕΘΑ!!!
Η «άμεση αξιοποίηση» εθνικών θεμάτων της κυρίας Μπακογιάννη, απασχόλησε ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που γνωρίζοντας (προφανώς) την σημασία των «πατριωτικών κινήσεων» της Ελληνίδας ΥΠΕΞ, ζήτησαν τα εθνικά ζητήματα να μείνουν μακριά από την εκλογική αντιπαράθεση… Γιατί άραγε; Αφού δεν πρόκειται να κρατήσουν την υπόσχεσή τους… και το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά… εκτός και εάν δεν θέλουν να εκτεθεί η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα…
Η κυρία Μπακογιάννη εκμεταλλεύθηκε (και πιθανώς θα συνεχίσει να το κάνει) αυτό με το οποίο δεν ήθελε να ασχοληθεί επί χρόνια: τα εθνικά θέματα… αλλά αν είναι για ψήφους, τότε μάλλον όλα αλλάζουν… αν είναι για την υστεροφημία, τότε αλλάζουν άρδην θέσεις και απόψεις… εξάλλου οι έλληνες ξεχνάνε εύκολα… έτσι δεν είναι κύριε Μητσοτάκη;
Παρεπιμπτόντως να θυμίσουμε πως σύμφωνα με δηλώσεις από ρωσικές πηγές, οι Ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο της πενταετίας και θεωρούνται «παγωμένες» (παρά τους ισχυρισμούς που προβάλλει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών), κυρίως λόγω «των ανακολουθιών της Ελληνικής πολιτικής έναντι της Μόσχας»… και αυτό σίγουρα αποτελεί μία «επιτυχία» της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να «πληρωθεί» αναλόγως…
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Η συγκεκριμενη "κυρια" ειναι πρακτορας των Αμερικανων!!!
    Η "πατριωτικη" της σταση ειναι μια υποκρισια ανευ προηγουμενου!!!!
    Να δουμε ποσα κομματοσκυλα θα την ψηφισουν!!??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι δεν είναι πατριώτισσα. Δεν θέλω τουλάχιστον να το νομίζω. Απλά δεν είναι τόσο ικανή όσο νομίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μονο το γεγονος οτι επετρεψε την αδεια στο προεδρικο αεροπλανο των Σκοπιων να πεταξει πανω απο τον εναεριο χωρο μας για να προσγειωθει στη Κερκυρα,τα λεει ολα!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγγνωμη οχι η ντορα ,αλλα ο (περηφανος Μακεδονας οπως αυτοχαρακτηριστικε)καραμανλης εδωσε την αδεια ,αν ενθυμηστε καλα γιατι τελευταια ακουω πολλες μπουρδες οπως οτι συνταχθηκε εναντια στο σχεδιο αναν πχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον blogger Κωστα,

    ειναι δυνατον ο πατερας της να ηταν υπερ του σχεδιου Αναν και αυτη κατα???

    μηπως θυμασαι τι ειπε η Μπακογιαννη σχετικα με την αντιπυραυλικη ασπιδα???
    Η μηπως νομιζεις οτι χρειαζεται την αδεια του Καραμανλη σε ο,τι και αν λεει και σε ο,τι και αν πραττει??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΦΟΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ,"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ."ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]